Песков: Киевският режим продължава да показва зверското си лице, нанасяйки удари по цивилни

Ударът на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на пазар в Донецк вчера е терористичен акт от страна на Киев, заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков на пресконференция пред репортери, съобщава ТАСС.

„Вчерашният удар по търговски център в Донецк, е чудовищен терористичен акт. Защото са използвани касетъчни снаряди за взимане на колкото се може повече цивилни жертви. Именно на тези снаряди се дължи големият брой жертви“, каза Песков. „Киевският режим продължава да показва зверското си лице, те нанасят удари по гражданска инфраструктура, нанасят целенасочени удари по хора, по цивилно население“, каза говорителят на Кремъл. Той подчерта, че „Министерството на отбраната, системите за противовъздушна отбрана и други съответни ведомства предприемат необходимите мерки за защита срещу този вид терористични атаки“.

Мъж е прегърнал тялото на жена си, убита при украинските удари на пазара в Донецк, неделя, 21 януари. Снимка: Ройтерс

Руският президент Владимир Путин е получил доклади за инцидента и е дал нужните указания. Песков подчерта, че местните власти предприемат необходимите мерки, така че няма планове за специално изявление от Кремъл в тази връзка. Песков подчерта, че „сърцата на жителите на цялата страна сега са с жителите на Донбас и тези, които загубиха близки в резултат на тази чудовищна терористична атака“.

„Категорично осъждаме това. Разбира се, специалната военна операция ще продължи, за да защитим нашия народ от тази опасност“, каза Песков.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Целта им е да създадат ад на цялата земя-вече го постигнаха в някои региони.
    След което да се покрият в подземните си бази-и да излязат след като са унищожили 95% от човеците.
    Затова Путин удържа ядр@ните удари-много добре е наясно, че ще пострадат обикновените хора, независимо в коя част на света се намират. А онези ще се покрият. Имат подземни градове-с изкуствени слънца, биоферми, вода, запаси от храни, езера от петрол и всичко нужно им. За поне век.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *