КРЪГОМ С КОВЧЕГА НА ФЕРДО И ОБРАТНО В КОБУРГ!

Всичко Мара втаса, та и Фердинандовия гроб ще курдисва в България!

Така и не можах да разбера кой взе решението „ковчегът с костите на Фердинанд“ да бъде докаран у нас, за да „почива в българска земя“. Който и да го е взел – ненавижда страната ни. Може да отдадем това решение и на потресаващата управленска простотия, която ни затри като държава – но съм по-склонна да смятам, че то преследва скверни цели.

От древни времена царете, които са донесли зло на своето царство, са наказвани най-малкото с изгнание и с недопускане – дори мъртви – да мърсят нейната твърд с труповете и костите си. Смятало се е – с право – че лице, което приживе е било причинител на исторически катастрофи за народа си, ще продължи да носи нещастия и от гроба – ако бъде погребано в границите на съответната страна.

А Фердо дори не е българин, за да има поне частично право на българско погребение. Този бисексуален австро-франко-кохарски грандоман е ненавиждал българския народ и неговите читави политици. Той е свързан с подбудителство на зверското посичане на Стефан Стамболов и на убийството на Димитър Петков – Свирчо – опълченец, с ампутирана ръка в боевете на Шипка, баща на Никола Петков. 

Фердинанд подарява две национални катастрофи на нашето Отечество.

За тях ли да му бъдем благодарни?

С какво е заслужил прокълнатите му кости да „почиват“ в България? Малко ли проблеми си имаме, та и прахът на един българомразец, любител на френски жигола и български гвардейци ( които – аферим! – са му теглили един як тупаник по разюздания задник ), трябва да се смесва със святата българска пръст? По прайдовете ли ще разнасят ковчега му?

Ние не само не донесохме в България шепа пръст от гробовете на великите канаси Кубрат и Аспарух, но и оставихме укрите да разпилеят техните реликви и да поругаят гробниците им. Не отдаваме почит пред гроба на големия българин полковник Стефан Дуньов – герой на Италия и Унгария. А гробовете на нашите национални символи – Левски и Ботев – въобще пък не знаем къде са. И не ни е еня.

Самият цар Борис III, единственият достоен сред тримата Кобурги, управлявали страната ни ( тук слагам и жалкия Симеончо, чиято чудовищна алчност и безпринципност сринаха авторитета, с който се ползваше паметта на баща му пред българския народ ), не е позволявал на арогантния си баща да стъпи в България дори като негов личен гост. Фердинанд не е дишал български въздух подир абдикацията си – запретил му го е собственият му син поради отвратителния спомен, който баща му е оставил у българите. В своите писма безпардонният грубиян Фердинанд цинично отмъщава на Борис III с думите: „Мразя те, както мразех майка ти“. Що за съпруг и баща, що за „аристократ“ и владетел е този напорист маниак? Може да е внук на Луи-Филип, това никак не ни интересува, но в същността си е само надменен пройдоха от виенските бардаци, а не умен и прозорлив монарх. Личните амбиции на този нахал далеч са надминавали нивото на интелекта и политическата му подготовка.

Неговата черна сянка още тегне над страната ни – пролята напразно войнишка кръв, глад, опустошения и орязване на живи късове от народа и територията ни.

Затова ли сме помъкнали тленните му останки насам? За да носят още зло?

„Първият царски гроб в България“? Пфу, позор!

Та нали ни убеждаваха, че в църквата „Св. Четиридесет мъченици“ в Търново е открит гробът на цар Калоян!

Нищожният Симеончо, с прякор „Черепа“ ( като Васил Божков ), който преди да стане български министър-председател, е бил постоянен клиент на мадридските казина, също искал „да почива“ в земята българска – навярно в луксозна гробница, както е луксозен животецът му в двореца Врана. 

За каква „почивка“ бълнува този наглец? Надява се на нашата забрава и опрощение? И посмъртно няма да  получи нашата прошка! 

Грабителите и предателите на Отечеството, още повече ако са чужденци, не бива да бъдат приемани в неговите недра – защото това е кощунство!

Кръгом с ковчега, идиоти – и обратно в Кобург!

Нека чужди вихри пилеят праха на Фердо и Симеон далеч от Майка България! Те я загробиха и нямат право на гроб в нея!

Автор: Милена Върбанова

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

20 коментара

  1. Милена, Милена,
    Липсват ми обществено приети суперлативи за да изразя своите чувства към тази статия. Ти си просто велика. Въпросът ти “ що за съпруг и баща “ е изключително актуален днес но свързан от теб със съществителното “ аристократ“ придобива нова, неподозирана от мен сила. Свикнали сме да считаме аристократите за морални хора, все пак. А някои техни наследници шофират пияни, като обикновенните мистни изхвъргачи с предимно малцинствен произход и тотална липса на всякакви други човешки качества ! Какви времена, какви нрави! Благодаря ти за статията – за мен тя е вълшебна.

  2. На тази изтърбушена от кражби страна, потънала в морален разврат и разгул й отива напълно такъв символ – гроба на Фердо. Много скоро Киро и Асен ще искат да им издигнат паметник на мястото на паметника на Съветската армия. Имат пълно основание – те донесоха „промяната и истинската демокрация в България“ Все нови и нови подобни символи – ярки знаци на разпадащите се устои на България. Какви позорни времена! Каква съдба на хилядолетната ни държава! Дали пък това не е наказание свише за българските предателства и българската неблагодарност към нашите братя освободители?

    • Не, България няма нищо общо с това, в момента навсякъде са луднали и побесняли фашистите, държат се агресивно навсякъде, в другите държави, също събаряха паметници насилствено и се опитват да прокарват лъжлива пропаганда. Това трябва да спре, а този фашистки бяс, да се изкорени завинаги.

  3. Точно!
    Тая х@зарска к@бургска сган няма място в България!
    Която същите тия, антибългари, са мразели и искали да унищожат!
    Да си взимат костите и да се махат!
    Осквернители, унижители, гаврещи се с нас!
    И рода ни, и историята!

    • И сега като се сетя, що царедворци ще вземат да маршируват по медиите да ни внушават „дамократичните“ „хубавини“ , които са ни сполетели от к@бурската сган…..

      Дано доживеем денят, в който българите изровят и заличат остатъците от тези антибългари.

  4. Семейство кобургски е инициатор, зад които наднича бай ганю банкянски, и избран момента с неговия премиер.Вероятна цел е да потопи проект президентска репубрика на пр Радев и отплата за бай ганю служба десет джоба лява ръка дубайска

  5. Никой не коментира как се появи Кобургът в България. Не с споменава за върволицата от ентусиазирани но малобройни антикомунисти направили пътека до Мадрид да канят и увещават за съюзник жалкия храненик на испанския крал без професия, без поминък и без доходи практикувал дотогава само хазарт и детепроизводство и от време на време пози за напомняне че не е случаен човек, а потомък на нещо си. Успяха да го докарат с надежда да им помага да изкореняват комунизма, но вместо това този покерджия, понеже не му се получи с възстановяването царството, се зае да се награби по съмнителен начин с колкото може държавни имоти за които няма никакви права. Значителна част от тези пътекаджии, които го доведоха, бързо забравиха антиком нагласата си и потърсиха приют в обкръжението му с лигавене около „величието“ и „харизмата“ му с мераци за постове, длъжности и облаги полагащи се на дворцова свита. Както при дядо му така и при него, връчената му необмислено набързо държавна власт много скоро показа, че е попаднала ръцете на посредствен индивид без държавнически поглед и визия за навигацията на държавата. И Кобургът като една обикновена дребна душица се задоволи с това, което успя да отмъкне от племето, към което не можа да се приобщи и омаян от собствените си средновековни фантазии за царе, принцове и династии, се пъне да създава подобие на долината на фараонските гробници в заграбеното шопско имение край София. Ако за болшинството хора е очевидна неговата жалка същност покривана като прозрачен сапунен мехур с маниакална аристократичност, за мен е трудно да разбера как и защо все още му се позволява на този лицемер да ни пробутва евтини номера от изтъркани отживелици от приказките.

  6. Сакс Кобурги са в кръвна връзка с преименували се Сакс в Уиндзори, а сега британия и франция ще възстановяват антантата, без и против Русия, по т.н парижки трактат 1918г за разделба Русия на десет, части под владение на антантиците

  7. Задачата е България да легне под сатанинското туловище на дъртака облечен с бели чаршафи зовящ се папа.
    От дълги години се правят опити чрез внушения, българите да предадат вярата си и като че ли на 90% са успели.
    А на нас, тези 10% дето се дърпаме и нещем сатанизма под името католицизъм, ще ни бъде предложено фес и обрязване срещу живата ни.
    И после всеки ден някой ми прави забележки, защо все съм споменавал православието, без да се сети, че и Русия и България са подложени на геноцид вече 1000 г. точно заради вярата си в Бог.

  8. Този презрян мошеник изобщо не си дава сметка какъв безразсъден анахронизъм е самата идея за довеждането на извратения му дядо у нас. Колко чужд е на народа ни. Самия Симеон освен името на един от най-българските ни царе и езика, който по принуда е понаучил, няма нищо българско в себе си. Да не говорим пък за наследниците и внуците му пък съвсем, ама изобщо нямат и помен от нещо българско освен може би отвеяните спомени от детството на недостигналото коронясване момченце и късащата сърцето мъка за отнетата му възможност да бъде пожизнен монарх със средновековни почести, абсолютна власт и гарантиран мързелив живот в разточителство и разкош за себе си и потомството си. Тази неприкрита амбиция за династични събития, салтанати и хроники на този маниакален натрапник е определено дразнеща и провокативно неуместна в днешно време. За поредицата от колосални грешки на самозваните родни пишман демократи, наравно с разрушаването на държавата и пришиването ни към атлантизма, трябва да поставим и домъкването на този кух безполезник, който на всичко отгоре и ни окраде безцеремонно. И задължително да съдим сурово виновниците за това

  9. Е, чак пък толкова злоба не бива! Аз не съм против цар Борис и Симеон да ги погребат в България, а за Фердинанд, ми е все тази, къде щял да бъде погребан!

    • Злоба ли? Не анонимен мухльо, просто органично мразя този престорен благочестивец и прозрачен лицемер. Намерението на този чуждоземен пришълец да замърсява свещенната българска земя с посяването на мършите на родата му в нея е груба провокация на този нахалник вече достатъчно окуражен от незаслужените имотни придобивки. Знае се откъде е бил измъкнат извратения му дядо, пристигнал като беден турист и заминал си с цяла влакова композиция народно богатство, разрешено му да го изнесе само и само да се махне завинаги. С не по малко вагони се е изнесъл и внука пропилял, оглозгал и продал даже и колекцията ордени на дядо си. Не приемам и създавания напоследък благовиден образ на баща му Борис, който докато се е пазарял с великите сили за съдбата на България и го е играел на умерен политик и народняк, си е затварял очите и кротко приемал „в името на царя“ кланетата през 23-та година и рязането на глави през 40-те. Не мога да се примиря с фаталната грешка на Стефан Стамболов да обикаля света и да кандардисва бедни благородници за управници на страната ни. И след крайно неподходящия му избор цяло столетие да виждаме този гнусен отпечатък, който тази отвратителна фамилия оставя върху страната ни.

  10. Гледам дебелият сорсоиден розов балон, самонарекъл се полковник, като няма какво друго да излъже, взел да плюе Пламен Пасков…..
    Жал ми е за шЕбека, дето е захапал въдичката на тази долна антибългарска паплач и ще гласуват за търбуха-лъжец.

    • Ако българите имаха малко от това сивото, кътното, щяха да осъзнаят, че Пламен Пасков е истински народен будител с широк поглед и дълбоки познания, а също и смел мъж. За съжаление телевизионната „култура“, здраво полира мозъците, а затихващото образование води до все по-овчи прояви на мнозинството. Човек трябва да може да каже „аз харесвам, ЗАЩОТО“, а не просто „аз харесвам“. Аз се отнасям без негатив към лицето, най-малкото защото атаките срещу него започна дпс аферистката, а тя в последно време играе все по-негативна роля. Също така мразя да съм в тълпата. За сега той е в страни от видимият ми хоризонт.

      • Помня по едно време как ме псуваха, когато кажа нещо негативно за турския парцал афера. Но в края на краищата, всеки честен българин, трябва да бъде осмиван, оплюван и пратен на кладата.
        Пухчо може и да е невидим за нас, но е много добър манипулатор и шебеците ще гласуват за него, тъй като им е вменил, че е следващия спасител, който ще набие нато – ес и всеки във вселената, ще започне да го пита как да помогне на недържавата България.
        Добре че войната наближава и всички антибългарски мишки ще се пръснат по света да се спасяват!

      • Иване, ти представяш ли си до каква умствена нищета са доведени съществата населяващи България, да повярват на един търбух, че чрез НАТО и ЕС, щял да помага на Русия и България?
        Същински прероден Левски, който се бори да останем роби, пък той евентуално щял да преориентира мирогледа на башибозука и турската армия, щото било много страшно ако напусне България.
        Също като онази паплач, дето правеше протести за мир и суверенитет и късаше плакатите „Вън от НАТО и ЕС“.
        Поредното доказателство, че маймунофилите и част от русофилите се манипулират най-лесно. На едните им казваш че така иска запада и са готови да мрат за това, а на другите, че обичаш Русия и тръгват след теб да воюват със същата тази братска страна. Тотален потрес!
        И после ти обясняват – няма за кой да се гласува, нищо не зависи от мен…..

  11. Присъединявам републиканският си гняв към вашето негодувание! Нито смрадливите кокалаци на заслужилият враг на България Фердинанд, нито крадлив Симо и отроците му, са добре дошли тук! По-добре да вземат със себе си цялата крадлива пасмина „юпита“, която ги дотласка у нас и да вървят на Х!

  12. Уважаема Г-жо Върбанова, напълно споделям възмущението Ви от гнусната провокация на търпяния от властите потаен злосторник на отечеството ни. Този безочлив наглец в бясната си ненавист към народа ни цели да оскверни трайно земята ни с отпадъците на уродливия си предтеча. Много вярно сте схванали неприкритата отмъстителност на продължителя на порочната фамилия и сурово сте заклеймили постъпките му целящи превръщане в трайна тенденция. Поздравлявам смелата Ви позиция, която ме извади от паяжината на спусканата от поръчковите медии летаргия, за което съм Ви признателен и окуражен. Бъдете винаги будна, на предната линия както до сега, защото сте ни нужна и безкрайно полезна. Желая Ви здраве, лични успехи и Ви благодаря че Ви има.

  13. Гледам едно видео как 3 милиона Перси викат смърт на америка и им се радвам, докато се чудя, защо и моя народ не прави поне това…..

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *