Наришкин: САЩ създават колониална администрация в Украйна, по черен списък премахват хора от екипа на Зеленски

Съединените американски щати, в рамките на своя политически курс за „пълна васализация“ на Украйна, пристъпиха към изпълнението на следващата точка от този план. В момента те заменят правителството на Зеленски с колониална администрация, която се състои от украинци, обучени на Запад и заклели се в конституцията на САЩ. Това заяви директорът на руската Служба за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин, цитиран от пресслужбата на организацията, пише ТАСС.

В рамките на линията за тотална васализация на Украйна Съединените щати преминаха към формирането на по същество колониална администрация, чрез която да управляват страната на ръчен режим директно от Вашингтон“, посочи директорът на СВР на Русия. – Според плана на Вашингтон новото правителство в Киев ще бъде съставено от украинци, обучени на Запад и заклели се в американската конституция“.

Наришкин разкри, че САЩ са поискали от украинския президент „да отстрани под един или друг претекст от ръководните държавни постове лицата, които са загубили доверието на Белия дом„. „Черният списък включва десетки високопоставени украински служители от екипа на [украинския президент Володимир] Зеленски“, заяви той. – На него му е било обърнато внимание, че в противен случай Вашингтон ще оповести „убийствено“ корупционно досие срещу представители на неговото обкръжение. Зеленски осъзнава, че мръсотията, с която разполагат американците, може да го унищожи като президент. При тези условия той ще продължи да танцува в такт с американските си господари.

Според директора на СВР ръководството на САЩ „уверено увеличава васалната зависимост на Киев от Вашингтон“. „Американските съветници вече усърдно работят и диктуват във всички ключови украински държавни ведомства, подобно на начина, по който англосаксонците от времето на Британската империя са изпращали „политически агенти“ в своите колонии, за да управляват и контролират реално дейността на местните власти„, подчертава той.

„По време на последното си посещение в Съединените щати през декември 2023 г. на Володимир Зеленски му бяха отправени сериозни „препоръки“ да извърши една дузина кадрови размествания в изпълнителната власт на Украйна. За поста министър-председател на Украйна американците издигат посланика на Украйна във Вашингтон Оксана Маркарова, която е получила образованието си в университета Индиана в Блумингтън. Заместник-ръководителят на Министерството на финансите Олександър Кава, който е учил в Харвард, е „препоръчан“ за поста финансов министър. Настоящият заместник-ръководител на това министерство Тарас Качка, който е завършил Полския национален институт (по същество американски университет) по публична администрация, е препоръчан за поста министър на икономиката“, разкри шефът на руското външно разузнаване Сергей Наришкин.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Звучи твърде точно за нашата действителност. Пред кого ли се е клел Тагаренко този месец в САЩ? Дали ще може да изпълни обещанието си да ни изправи срещу Русия? До какво доживяхме ?

  2. Същия въпрос си задавам:
    Пред чий флаг са се клели тия в Маймунарника(“антинародния”) на жълтите павета?
    Вижте последната статия на Марков-вече сме на ръчно управление от Великобритания.
    Вечният ни враг ни готви за фронтова линия. И-ще ви усокоя-това се планира по-скоро, отколкото ви се вярва.
    Гърбът ни е опрян до стената.
    Имаме само един ход-напред.

  3. Положителното за нас е, че бързат и нямат време.
    Ефектът на бавното варене на жабите може да премине в ефект “парна тенджера”.
    Дано стане така.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *