ФАЛШИВИТЕ И РЕАЛНИТЕ ЦЕЛИ НА ПОЗОРИЩЕТО В ДАВОС

Автор: Иван Спирдонов

На сръбски „позорище“ означава театър. Ежегодният форум в Давос също е театър за масата и определението на сръбски още повече му прилича.

Там всичко е фалшива пиеса за публиката, а истинският сценарий се изпълнява зад кулисите и няма нищо общо с репликите на актьорите в залата. На сцената се говори и показва едно, а истинската режисура е съвсем различна.

Официално основната тема на 54-ият годишен Световен икономически форум (WEF) в Давос е „Възстановяване на доверието“. Над 2800 участници от 120 страни се събраха, за да се ориентират в сложния глобален пейзаж и да потърсят решения на належащите предизвикателства.

„Лидерите“ се концентрираха върху шест критични теми: икономическа устойчивост, енергийна трансформация, глобализация, продуктивен изкуствен интелект, укрепване на институциите и здраве на жените.
Разбира се, няма нищо истинско в обявените официални цели на срещата. Те са за заблуда на „глобалната тълпа“. 

Реалната цел на всичките „давоси“ е спокойствието на глобалните свръхбогаташи да трупат още и още и да не се притесняват от това, че някой може да посегне на парите, имотите или главите им. Под “глобални рискове” или “връщане на доверието” се има предвид точно това, а не някакви ала бала за планетата или милиардите и обитатели. 

Присъстващата прислуга от политици, „учени“ и „журналисти“ е там, за да измоли от господарите да им прислужва още някоя година  и да изпроси някоя троха от богатата им трапеза. 
„Световният икономически форум“ отдавна взема решенията за бъдещето на планетата и тези решения само се свеждат за изпълнение до официални организации като ООН, СЗО, ЕС или националните правителства. 

Присъствието на папагали като част от нашите управляващи е само за да им бъде сведено на място какви заповеди да изпълняват. Шефовете на „Black Rock“ или на „Amazon“ вероятно дори и не искат да се ръкуват с такива “бактерии”.

Ако погледнем абсолютно обективно на Давос, на всичките „давоси“, решенията и изпълнението им, отново ще видим как концентрацията на все по-големи богатства в малък брой хора носи огромни заплахи за цялата ни цивилизация и това е най-важният проблем пред бъдещето.
Форумът в швейцарското градче е показателен как тези свръхбогати персони поеха „отговорността“ за управлението на земята, разбира се, без никой да ги е молил. 

През 2022 г. 1 процент от хората, около 80 милиона най-богати, прибраха 28 трилиона $,  а останалите 99 процента от населението на света, близо 8 милиарда души – само 14 трилиона $. 
Това свръхразделение, породено от неолибералното господство беше непознато на света в последните 200 години.   

Огромните богатства направиха така, че милиардерите, превърнали се в глобален елит, започнаха да гледат на човешката популация като на свое собствено стадо добитък, което могат да стопанисват както намерят за добре – да го разплождат или колят, дерат или стрижат. 
Затова тези процеси ни водят към един нов феодализъм, много по-лош от “класическия”. Днешните глобални крале, графове и херцози имат и властта (формално назначавани от тях правителства) и силата (новите технологии) и средствата (контролираната от “техния” интернет глобална пропаганда) за да го направят. 

При това, за разлика от средните векове, днешните глобални феодали нямат вяра в Бог, а само в дявола – тоест – в парите и властта. Затова и този нов феодализъм би бил много много по-зловещ. 
Освен всичко останало в гадното ни съвремие, днес повечето от милиардерите живеят в страни без данък върху наследството за преки потомци. Те ще предадат трилиони долари на своите наследници, което ще задвижи бъдещото поколение аристократични елити, тоест – наследствени крале, графове и херцози. 

Колкото се може повече човеци трябва да разберат, че не бедните, а богатите създават всички проблеми. Единственото желание на бедните е, че искат да ги има, а единствен проблем на богатите е, че бедните може да им вземат властта и богатствата, заедно с главите, което се е случвало нееднократно в световната история.  Затова и богатите винаги са се стремяли да наложат тотален контрол над бедните. Затова са „давосите“!

Единствената сила, която може да спре пътя към ада, по който ни тикат, е появата на нова глобална идеология. Светът отчаяно се нуждае от нова идеология,от нови идеи, които да спрат дегенерацията и връщането в тъмните времена. Основата на тази идея е, че не трябва да се борим с бедността (както от десетилетия фалшиво напяват Давос и креатурите им МВФ, Световна банка, ООН и т.н.) а с прекомерното богатство.

Автор: Иван Спирдонов

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. МВФ, СИФ, ООН, СЗО, ОТАН, ЕС и сие-са частни структури на хм(х@зарската мафия).
    Коя е хм и как са постигнали целите си е достатъчно добре описано в емблематичния филм “Падането на кабал”- чиято създателка наскоро бе открита “самоубита”.
    Описани са и в книгите на Никола Николов-отровен с мед от “почитателка”.
    Същите убиха президентите Кенеди и Линкълн-единствените президенти не@вреи. Извън ц@онисткия им клан.
    Същите потопиха Титаник-с трима влиятелни магнати, милиардери, планиращи да се противопоставят на частната им печатница-фед.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *