Шефът на BlackRock в Давос: Победата на Тръмп ще е „фундаментално“ предизвикателство за Европа

Перспективата за завръщане на Доналд Тръмп в Белия дом през 2024 г. представлява „фундаментално“ предизвикателство за Европа, предупреди директорът на най-голямата инвестиционна компания в света „BlackRock“ във вторник.

Швейцарският банкер-ветеран каза, че преизбирането на бившия президент на САЩ „ще предизвика фундаментално Европа“, като се има предвид решимостта на Тръмп да прегърне „Америка на първо място“ по въпроси от търговията до дипломацията, финансирането на НАТО и политиката за климата.

Хилдебранд, член на Глобалния изпълнителен комитет на фирмата, отговори на неотдавнашни коментари на Кристин Лагард, ръководител на Европейската централна банка (ЕЦБ), която каза , че Тръмп представлява „явна заплаха“ за Европа, защото неговите различни възгледи го отличават от европейският мейнстрийм, се посочва в доклада.

Миналата седмица Лагард предупреди, че историята показва, че „начинът, по който е изпълнявал първите четири години от мандата си… е очевидно заплаха“.

От своя страна Хилдебранд призова Европа да се възползва от възможността да се трансформира в технологична суперсила, която е по-малко зависима от Америка. Той добави, че способностите на Европа за отбрана „просто ги няма“ и изискват преосмисляне. Хилдебранд каза:

Виждам го като възможност за изграждането на Европа.

Ясно е, че ако [избирането на Тръмп] доведе до разрив, което според мен е това, което президентът Лагард има предвид като риск, тогава това би предизвикало фундаментално Европа.

Хилдебранд отговаря за надзора на повече от 9 трилиона долара активи в инвестиционния гигант Blackrock, който е най-големият мениджър на пари в света.

Той говори в рамките на часове след зашеметяващата победа на Тръмп в президентските събрания на републиканците в Айова .Източник – Breitbart News

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. В х@зарската ти глава Тръмп е очеваден трън в з@дника ти.
    Предвид, че не проведе нито една война-от което ти и другите рептили се храните(войните и смъртта).
    Прав си.
    Лошо ви се пише.
    Рептили влечугоподобни.
    Не са случайни народните приказки и легенди за триглави змейове, отвличани принцеси, принцове отсичащи главите им.
    Нито е случайно, че Св. Георги посича змея с копие- в пастта му.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *