Украйна наруши мира: снаряд събори гарата в Донецк

Украйна снарядУкраинската армия отново наруши споразумението в Минск и започна обстрел на Донецк.

Регистрирано е пряко попадение на артилерийски снаряд точно в административната сграда на железопътната гара в Донецк,  съобщиа РИА Новости. Данните са от представител на командването на  Донецката народна република.

„Регистрирахме попадение на артилерийски снаряд в административната сграда на гарата. Взривът е бил много силен, според очевидци. Изпратени са на място екипи на Министерството на извънредните ситуации. Те изясняват  типа на оръдието, от което е стреляно“. Има жертви и пострадали, чийто брой в момента  се уточнява. Това отново са мирни жители, които са чакали влака.

Зам.-министърът на отбраната на ДНР  съобщи  на брифинг, че от тази сутрин се водят боеве в околностите на Донецк. „В момента има сериозни стълкновения в района на селата Спартак и Пески. Само през изминалото денонощие сме регистрирали точно  41 нарушения на примирието от страна на украинските войски. Става дума за използване на  миномети и стрелкови обстрел“, каза зам.-министърът.

УНИАН от своя страна съобщи,  че украински подразделения са встъпили в бой със сили на бунтовниците на Донецкото и Мариуполското направления. Каква е причината за жестокия обстрел, не се съобщава.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *