Украйна е смъртно изтощена, загуби инициативата в СВО. Очакват се големи събития

Въоръжените сили на Украйна губят инициативата по цялата дължина на линията на съприкосновение с въоръжените сили на РФ. Смъртно изтощена, армията на Киев е близко до точката на пречупване и в близко бъдеще ще бъде принудена да се изтегли от ключовия за цялата линия на отбраната й в Донбас гр. Артьомовск (Бахмут). Голямото руска настъпление вероятно ще са състои през януари.

Въоръжените сили на Украйна напълно загубиха импулса и инерцията на настъплението си

Фактът, че въоръжените сили на Руската федерация са взели инициативата, посочи съветника на кабинета (ОП) на президента Владимир Зеленски Алексей Арестович в предаването на Марк Фейгин. Според него „на терен“ по цялата фронтова линия „в момента наблюдаваме фаза на определен оперативно-тактически натиск на руските войски по всички направления“.

„Руският натиск на Донецкия фронт е най-силен“, каза Арестович. Според него Въоръжените сили на Украйна „в момента никъде не напредват“.

TG Каналът Resident, позовавайки се на източник в ОП, съобщи, че „Залужни е докладвал на Зеленски за опасност от тактическо обкръжение на силите на ВСУ в Артьомовск (Бахмут).

„Руските войски увеличиха натиска върху града от всички страни, прекъсвайки снабдителните линии на защитниците на града. Сега украинската армия там търпи тежки загуби и Генералният щаб е принуден да изпраща все нови и нови части за защитата на града по единственият останал път, който е под постоянния прицел на руската артилерия”, пише Resident.

Украинските канали на TG потвърждават настъплението на Въоръжените сили на РФ в посока Красний Лиман, Авдеевка и Маринка.

Каналът TG на 93-та бригада на Въоръжените сили на Украйна пише, че „офанзивата е сменила посоката си и сега се движи към териториите под контрола на Украйна“:

Военните действия на Въоръжените сили на Украйна в повечето райони по мащаб и динамика отдавна приличат на разправии на ДРГ, а на места дори на игра на страйкболисти сред природата.

Авторът предупреждава, че украинците търпят огромни загуби и това е довело до спад в морала на населението.

Артьомовск ще бъде превзет тази седмица

Руските канали на TG потвърждават, че инициативата в СВО трайно е преминала в ръцете на въоръжените сили на РФ и Артемовск ще бъде превзет вероятно къч средата или края на следващата седмица.

На североизток от града въоръжените сили на РФ навлязоха в Яковлевка, село близо до другият ключов град за украинската отбрана Соледар. Яковлевка е разположен на магистралата Лисичанск-Артьомовск и завладяването му от отрядите на „Вагнер“ със сигурност ще доведе и до скорошното падане на Соледар.

„Соледар! Рагулите напускат селото“, съобщава специализиранияят военен канал TG – телеграм Radar + square , като добавя, че информацията е от два източника, но чака и официално потвърждение.

В същото време руската армия вече напълно е обградила Артьомовск от юг, откъм населените пунктове Опитное, Клещеевка с достъп до Ивановское (Красное). Красное е на единственият път между Артьомовск и Константиновка, по който Киев доставя нови попълнения – пушечно месо от прясно мобилизирани за месомелачката в Артьомовск. И пак от там и само от там ги снабдява

Руски десантчици изненадващо превзеха Големият Потьомкински остров край Херсон

В херсонско направление в устието на Днепър руските въоръжени сили направиха десант на стратегически важния остров Голям Потьомкински, който отстои само на 200 метра от Херсон и всъщност контролира устието на Днепър на няколко километра преди да се влее в Черно море.

Днес украинският TG канал „93бригада“ съобщи, че руската армия е превзела острова.

Руските въоръжени сили здраво атакуват и сектора Сватово-Кременная-Макеевка на границата между Луганска и Харковска област.

В участъка Сватово-Кременная, където обстановката през последните месеци беше тежка, ВС на РФ също преминаха от отбрана към локални атаки. Това е написано в руския Tелеграм канала „Старшият Еди“, който се поддържа от войници на фронтовата линия.

„Вчерашният ден беше белязан от продължаващото настъпление на нашите войски в района на Кременная. 20-та армия изтласка позициите на противника с 3 километра, пехотата ни изгони ВСУ от горския масив и въпреки ответния огън на артилерията им се укрепихме на заетите линии “, пише авторът.

Той също така потвърждава и  успешната атака на руските сили на фронтовия участък Кременная-Макеевка към Красний лиман.

Причините за поетата от руската армия инициатива са следните:

  • имаме предимство в артилерията, боеприпасите и човешката сила;
  • наблюдава се тежка деморализация на въоръжените сили на Украйна, които масово напускат фланговете или се предават. Интернет през последните дни гъмжи от видеоклипове с доброволно предаващи се украински войници;
  • нараства степента на адекватност на руските генерали. Времето обективно работи за Русия и то не само в посока подобряване на качеството на командния състав;
  • повредите на енергийната система на Украйна усложняват снабдяването, захранването, навигацията и комуникацията във въоръжените й сили;
  • моралното предимство на Русия над фашистка Украйна натежава с времето и очевидно вече дава сериозни резултати на идеологическия фронт.

Големите събития в СВO се очакват през януари

Военните анализатори на американското издание „Newsweek“ пишат, че до началото на лятото Руската федерация ще превземе Харков, Николаев и Одеса заедно с прилежащите им областни територии. Посочва се, че сега Русия е събрала стотици хиляди военнослужещи, от които само малка част са мобилизираните, които официално обяви… и е оборудвала армията си с модерни оръжия.

„Очаква ни горещ януари. Така да бъде“, пише Телеграм каналът “ Записки на ветерана „, поддържан от руски военни кореспонденти на фронтовата линия.

Днес по повод ситуацията на фронта говори и президентът Владимир Путин. По думите му спецоперацията се движи в нормални рамки, всичко е стабилно, „По отношение на СВО нямаме нерешени сериозни въпроси или проблеми“. Процесът на политическо уреждане след края на СВO ще бъде дългосрочен“, добави той.

Всички участници в процеса на мирно уреждане в Украйна след края на СВО ще трябва да приемат новите реалности“, каза Путин, визирайки включването на ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области в Руската федерация.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

13 коментара

  1. Нищо ново! Моята класация е следната – тъп,по-тъп от него и най-тъп – укър! Те на руските генерали и преди осемдесет години им трябваше малко време – няколко години, да се научат да воюват с Германия но след това – е всички знаете,какво стана след това. Някои забравиха – хохолите например. Но сега ще си припомнят! На първо място кой е генерал „Мороз“. Путин бил виновен, че изпорзвал „мороз“. Той ще използва и генерал „космос“ ако трябва. Ще им съмне през зимата и без светлина. Да не са се заигравали(срамувам се да употребя по-подходящ глагол)с мечката. Сега ще ги прегръща колкото тя си иска ама май че е и гладна. Бог да им е на помощ а и на нас – ние сме вече официални противници на Русия. Това което излиза от техните ръководители е ужасно и стига за незабавен затвор на нашите разбирачи – без оглед на ранг, сан, политическо пристрастие и прочие глупости. Май трябва да се почне от една дето и викат Курнела.

    • Колко да са тъпи в укрорайха?
      А нима ние сме по-умни, като оставяме еничари да ни управляват вече 33 г.?
      Както ги определиха тях, така и нас, за да си изпълнят голямото рестартиране, което в прав текст означава глад и редуциране на бялото християнско население в джендърхалифата.

  2. моята прогноза за април както винаги пак ще се окаже верна,русите присъединяват източна и южна укрия,съединяват я с приснестровието,централна украйна с киев става нова държава,или неутрална,или член на онд,западна укрия-на кучетата…кой я иска да я взема и храни…

  3. И на мен ми се струва, че натам отиват събитията. Освен това през пролетта на следващата година ще има обръщане на енергията.
    Търпение да имаме- процесите ще ни обхванат и нас. България ще я бъде, въпреки плана на рогатия.
    Процесите на Светлината вече текат у нас- както предвиди Вазов за огъня, “не се гаси туй що не гасне”.
    Търпение и никакво примирение.

    • дано,чул те Господ,но нещата не вървят хич на добре…мой близък приятел,с ясновидска дарба,твърди,че в израел имат тайни планове при заливане от араби от все страни-а те са към 120-130 милиона-евреите да се изнесат в нова родина,хазария,респ.зап.укрия,или бг..трябват им земи в необозримо бъдеще..

      • Планът е за бг, за съжаление.
        За евреите.
        Това е тяхна цел- първо да превземат родината ни, второ да затвърдят лъжата в мъдрата книга, че те са богоизбраният народ.
        Това е една от най- големите лъжи.
        Българите са богоизбраният народ!
        Има свидетелства, че родното място на Христос е до Ямбол, доколкото помня.
        Искат да ни затрият и да се насадят на наше място. Да изтрият историята.

    • Работите ги тикат към ГЛАДОМОР. Без ток, вода, храна, дизел, бензин ……….. и с помощта на новите „европейчета“ – с главорезни наклонности, трябва да бъдат разпалени бунтове по джендърхалифата. Да се избием от глад и освободим територията за богоизбраната наглосаксонско-чифутска раса. Всички правителства в джендърхалифата тикат нещата в тази посока и раздуват мантри за ковиди, войни, „бежанци“, зелени сделки …… ей така демократично да спасят Земята от навлеците православни и да им завземат територията.

  4. но пряката заплаха за евреите идва не само от арабите,но и от климатичите промени,настъпването на пустинята или превръщането на земите им в бъдеще в морско дъно..вече е пресметнато,че при топене на ледове,гръцките острови първи заминават…идват турското,ливано-сирийското крайбрежие-под вода,а барабар с тях и голям израел..затова и турция СЕ НУЖДАЕ ОТ ВИСОКИТЕ БАЛКАНИ…

  5. Точно така е.
    Напълно сте прави. И аз имам същото инфо.
    Ще направим каквото зависи от нас- какъв ще резултата, Бог ще реши.
    Работата е много тегава, затова ще действаме!

  6. може да ви се вижда смешно,но мой приятел ясновидец и дъновист смята,че след десетилетия,егейска тракия и беломорието ще бъдат заляти,а линията хасково-тополовград-
    ямбол-карнобат,крайбрежна зона..

    • И аз съм чувал нещо подобно. Като дори живущите в Шумен ще ходят на плаж :)
      Време е варненци да се местят в новата морската столица.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *