Тръмп пред ООН: Бъдещето не принадлежи на Глобалистите, а на Патриотите

С речта си пред Общото събрание на ООН Доналд Тръмп скандализира половината участници и хвърли във възторг другата половина. Американският президент изтъкна първостепенното значение на националния суверенитет и призова другите държави да се „обичат“ и да отстояват интересите си. Така виждам аз бъдещият свят, заяви Тръмп и предупреди, че „бъдещето не принадлежи на глобалистите“, предаде американският телевизионен канал Fox News.

„Ако искате свобода, гордейте се с вашата страна и работете за нейното добруване, а не за просперитета на някакви мултинационални корпорации с формален адрес и без лице. Ако искате демокрация, дръжте се за своя национален суверенитет и ако искате мир – обичайте своята нация. Мъдрите лидери винаги поставят на първо място доброто на собствения си народ и своята страна. Бъдещето не е на глобалистите, бъдещето принадлежи на патриотите. Бъдещето принадлежи на суверенни и независими нации, които защитават своите граждани, уважават съседите си и почитат различията, които правят всяка страна специална и уникална. Неолиберализмът, който ни унифицираше, е мъртъв“, заяви американският президент.

Доналд Тръмп, който е съсредоточил президентския си мандат върху лозунга „Америка на първо място“, във всяка своя реч и с всяко свое действие защитава и насърчава държавите да върнат националния си суверенитет – позиция, която е в жесток сблъсък с глобалисткия световен елит, който през последните 20 години успя да наложи неолибералния си отворен модел върху половината планета. Консервативните национални ценности на Тръмп са остро критикувани от демократическата партия в САЩ, особено в частта за спиране на мигрантския поток към страната и по-строгото охраняване на американските граници.

В днешната си реч пред ООН Тръмп заяви още, че в основата на визията му за света стои „амбициозна кампания за реформиране на международната търговия“. От глобална, тя трябва да се превърне в междунационална.

„През последните 2 десетилетия международната търговия бе експлоатирана не от държави, а от частни наднационални компании, които защитаваха единствено собствените си егоистични интереси. Тъй като работните места бяха възложени на външни изпълнители, малка шепа хора станаха ултрабогати за сметка на средната класа по целия свят, която е на път да изчезне. На това трябва да се сложи край“, завърши президентът. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

    • Поздравления, ако не пристъпи чертата след която национализмът от патриотизъм става фашизъм. Това е като всичко останало, което премине здравословната доза.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *