Шестима убити при украински обстрел на Белгород. Москва: Поредната терористична атака на укробандеровските вандали

На 15 февруари следобед Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) обстрелваха цивилни цели в Белгород. Руските системи за ПВО успяха да прехванат и унищожат 14 снаряда. В резултат на атаката на украинските въоръжени сили по предварителни данни са загинали шестима души, включително едно дете, 17 са ранени, 15 са хоспитализирани. Руското външно министерство категорично осъжда нападението на украинските въоръжени сили срещу Белгород. Извършителите на това престъпление ще понесат сурови наказания, се казва в изявление на руското дипломатическо ведомство. Поредният терористичен акт в Белгород от страна на Украйна ще бъде внесен от Русия за разглеждане от съответните международни организации, включително Съвета за сигурност на ООН, заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, предаде ТАСС.

Руското министерство на здравеопазването уточни, че са загинали шестима души, включително 1 дете. Други 17, сред които деца деца, са ранени с различна степен на тежест. В Белгород е изпратен екип от лекари от федералните центрове.

В Белгород са повредени жилищни сгради, автомобили, магазин, има щети и на територията на едно от промишлените предприятия. Първият етаж на търговски център в Белгород е претърпял най-много щети в резултат на удара. На втория етаж няма пострадали хора, всички са евакуирани от сградата, съобщиха очевидци за ТАСС. В белгородското село Шагаровка са пострадали две къщи.

ТАСС припомня, че на 29 и 30 декември в резултат на масиран украински обстрел в Белгород загинаха 25 души и бяха ранени над 100. Над 40 сгради бяха повредени, включително административни и социални обекти, както и търговски центрове. В отговор на масирания обстрел на Белгород, руските военни атакуваха военни цели в Украйна и унищожиха онези, които са планирали и извършили атаката срещу руския град.

Руското външно министерство заяви, че „киевските нацисти, претърпявайки провал след провал на бойното поле, варварски изкарват гнева си върху мирните руски граждани“. „Поредната терористична атака на укробандеровските вандали отново освети престъпната роля на колективния Запад, воден от Съединените щати, който продължава да помпа фашисткия режим със смъртоносни оръжия, които той насочва срещу невиновни за нищо цивилни лица“, се казва в съобщението на руския външен министър.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *