Ренета Инджова: МВФ и Световната банка ЗАРОБИХА БЪЛГАРИЯ!

Скандалът с руската намеса и шпионаж е 100 %-ова постановка, скалъпена от западните служби в полза на управляващата ГЕРБ, заяви бившият премиер Ренета Инджова в интервю по БНТ.

„Станахме свидетели на това как службите спуснаха димна завеса, за да объркат населението. Забелязахте ли как министерски съвет и прокуратурата почти нищо смислено не обясниха по темата. Направиха го така, че всеки от гражданите да привиди различни причини за този скандал. Сега ГЕРБ имат да решават вътрешни проблеми, главно свързани с кампанията за местните избори. Избори, които те трябва да спечелят задължително при почти нулева подкрепа за партията им. Точно в такива случаи се прибягва до подобни скандали“, каза Инджова.

„Но не прецениха, че при такива измислени и нескопосани обвинения, ефектът ще е обратен. Вследствие на скандала русофилите добиха още по-високо самочувствие“, допълни Инджова.

Многомилиардните заеми, които Бойко Борисов изтегли през последните 10 години Ренета Инджова коментира така: Колкото повече заеми взимаш, толкова повече затъваш в робство. И понеже дълга ни е към глобални институции, познайте в каква зависимост е изпаднала България и кои са днешните й господари“

„В периода на създаването на демократичната източноевропейска общност и нейните пазарни икономики преди 30 години, Международният валутен фонд изигра много коварна роля. Той и Световната банка подло подкокоросаха източноевропейските страни да извършат много неправилни действия. И елитите ги слушаха, защото срещу това им даваха заеми. Които заеми после се оказа, че са силно и дългосрочно заробващи държавата с вси населението й. Кой да ни каже тогава, че не е ставало дума за никаква демокрация или реформи, а за западно колонизиране, съчетано с груба експлоатация на съответните територии, население и ресурси“, каза още Ренета Инджова.

„Управляващите у нас не се занимават с реалните опасности, надвиснали над България, а вихрят някакви шпионски скандали, поръчани им отвън. Вчера Тръмп предупреди Европа, че на границата й с Турция са се скупчили няколко хиляди терористи от ИДИЛ, настанени в бежански лагери. И ако Европа не плати поредните милиарди на Ердоган, Турция ще пусне тия джихадисти в ЕС. Нека нашите специалисти, анализатори и служби проучат и установят къде минава границата на Турция с Европа, пък после нека си се занимават с руснаците“, посочи с ирония Ренета Инджова.

Бившият служебен премиер коментира и предсрочното освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман, осъден за убийството на българския студент Андрей Монов.

„От улицата да извикате човек, ще ви каже, че всеки закон у нас е направен така, че да има възможност да бъде заобиколен- нещо като врата в полето. Друг е въпросът, че съдия Калпакчиев не би пуснал австралиеца да си ходи просто така или заради черните му очи“, каза Ренета Инджова. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. ПОЗДРАВЛЕНИЯ РЕНЕТА ИНДЖОВА НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ

  2. Една истинска българка,която остана мн нарочно неразбрана.

  3. Истинска българка с много ум в главата,но 80% дебили се радват на банкянския селянин.

  4. РЕНЕТА ИНДЖОВА е най добрият икономически анализатор.Ще си рзреша да напомня,че основният лайт мотив на СДС и определени кръгове на 10.11.1989 г. беше МАНТРАТА : „България има дълг 10 млрд.долара“ и тя фалира – но , при работеща икономика !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *