Трифонов пред „Монд“: С Русия нямаме и не искаме общо бъдеще! Твърдо съм за Истанбулската конвенция! Орбан трябва да бъде Смачкан заради ексцесиите му срещу ЛГБТ!

В интервю пред френският вестник „Монд“ Слави Трифонов декларира, че е за приемането на еврото, както и че „пътят на България е да е безусловно член на НАТО и ЕС“. След което уточнява, че „не можем да избягаме от историята си, може да сме имали общо минало с Русия, но времената се промениха. С тази страна ние нямаме и не искаме общо бъдеще“. Лидерът на ИТН дори се обявява за „трансформиране на ЕС в единна държава. Щяло да е много по-добре от това ако остане съюз на различни държави. След което призовава за „твърд отговор на Европа срещу турския президент Реджеп Тайип Ердоган, заради отказа му от Истанбулската конвенция, и срещу Виктор Орбан заради ексцесиите му срещу Гей общността в Унгария. „Законът в Унгария, забраняващ да се говори на малолетните за хомосексуалността, по-скоро ни алармира, че ЕС трябва да се трансформира в единна държава, която да попречи и в другите държави свободата да стане като в Унгария“, заявява Слави Трифонов в интервюто си пред „Монд“ Ето какво каза още той:

Станислав Трифонов се зарича, че ако победи на изборите едно от първите неща, които ще направи, е да отстрани спорния главен прокурор, обвиняван, че си затваря очите за корупцията в България. „Той е недорасъл за поста“, критикува го Трифонов.“ Това разказва специалният пратеник на в.“Монд“ в България Жан-Батист Шастан за интервюто си с лидера на „Има такъв народ“. Разговорът е воден на 21 юни в офиса на продуцентската компания на Трифонов в София.

Статията, публикувана днес, е озаглавена „Слави, певецът, който обръща нагоре с краката българската политика“. Но в нея няма актуални снимки от разговора, защото Трифонов е отказал да бъде сниман. Според автора легендарният шоумен и новоизпечен политик Слави трудно седи на дивана в обширния си кабинет, а на стената са подпрени патерици, като обяснението му е, че: „Имах счупване, от което трудно се възстановявам“. Шастан допълва още, че домакинът му е бил със „сиво-синкава кожа“, както и че в София упорито се носят слухове за недоброто здравословно състояние на Трифонов, особено след като отдавна не се е появявал публично в столицата.

„Проевропеец и иконоборец“, го нарича Шастан и допълва, че Трифонов – един от фаворитите за спечелване на българските избори в неделя – не се шегува. „Когато разговорът стига до темата за корупцията, Слави се изправя в канапето и очите му с блясък се втренчват в журналиста: „Имаме брилянтни закони, но не се прилагат. Трябва да изградим отново правораздавателната система“. (бел.ред – изразът, който използва по повод Иван Гешев, буквално е „Столът му е твърде голям за него“.)

„Трите основни елемента в програмата на ИТН обаче звучат силно популистки. Слави и партията му са за преминаване към мажоритарна избирателна система, въвеждане на електронно гласуване и намаляване финансирането на партиите от 8 на 1 лев за всеки спечелен избирател“, продължава статията в „Монд“. И припомня, че и трите точки са били подкрепени в референдум през 2016 г., резултатът от който обаче не бил признат, защото не достигнали няколко десетки хиляди гласа за целта. Именно заради този неуспех и по причина, че политическата класа не го харесвала – шоуменът Слави Трифонов решил да се заеме с политика.

Трифонов води предизборната си кампания с редки появи в телевизионнията си и с кратки текстове във „Фейсбук“, като избягва всякакви дебати с други политици и категорично отказва интервюта за българските медии, обяснява „Монд“ на читателите си. „Бил съм всеки ден на телевизионен екран през последните 25 години. И ако българските медии бяха свободни, щях да разговарям с тях, а не с вас“, казва той на френския репортер. Питан за думите на заместника си (Тошко Йорданов-б.р.), че към журналистите от обществената телевизия трябва да се прилагат средновековни закони с отсичане на ръце, той отговаря, че изказването е било „емоционално“ и „безсмислено“, а освен това е било и преиначено от враговете на партията му.

На обвиненията на опонентите си, че е популист, Слави Трифонов отвръща, че „те дори не знаят, че тази дума произлиза от „народ“.

„Вече 20 години той е част от всекидневието на хората в България, цяло едно поколение е израснало, гледайки го всяка вечер по телевизията. За много българи Слави Трифонов е не просто е популярен, той е част от семейството им“, обяснява популярността му пред „Ле Монд“ Весела Чернева от Европейския съвет за външна политика.

„Слави казва за себе си, че като телевизионен водещ, влязъл в политиката, „можем да го сравняваме с Бепе Грило, основателят на италианското движение „Пет звезди“, с украинския президент Зеленски и даже с Доналд Тръмп. Всички тези лица, влезли в политиката от шоубизнеса, не винаги се представят убедително, но избирането им напълно се вписва в духа на времето – особено силно подхранван от ендемичната корупция в България – благодарение на което любимци стават най-невероятни кандидати“, разказва още „Монд“.

Трифонов твърди, че политиците, на които се възхищава са Маргарет Тачър, Роналд Рейгън и Еманюел Макрон. Със споменаването на Макрон вероятно Трифонов се опитва да се хареса на френският президент с надеждата същият да приеме „Има такъв народ“ в групата на либералите „Обнови Европа“ в Европейския парламент (бел. ред. – в нея в момента членува и ДПС).

Бивш служител на Европейската комисия казва за изданието че „Слави е напълно проевропейски настроен“, както и че чудовищният популизъм на предишния български премиер Борисов и неговата партия ГЕРБ може да се победи единствено с популизъм.

В интервюто си Слави Трифонов декларира, че е за приемането на еврото, както и че „пътят на България е да е безусловно член на НАТО и ЕС“. След което уточнява, че „не можем да избягаме от историята си, може да сме имали общо минало с Русия, но времената се промениха. С тази страна ние нямаме и не искаме общо бъдеще“. Лидерът на ИТН дори се обявява за „трансформиране на ЕС в единна държава. Щяло да е много по-добре от това ако остане съюз на различни държави. След което призовава за „твърд отговор на Европа срещу турския президент Реджеп Тайип Ердоган, заради отказа му от Истанбулската конвенция, и срещу Виктор Орбан заради ексцесиите му срещу Гей общността в Унгария. „Законът в Унгария, забраняващ да се говори на малолетните за хомосексуалността, по-скоро ни алармира, че ЕС трябва да се трансформира в единна държава, която да попречи и в другите държави свободата да стане като в Унгария“.

Трифонов не е сигурен, че ще събере достатъчно гласове от партиите на протеста за мнозинство в парламента, което да е срещу статуквото на социалистите и партията на Бойко Борисов, но е сигурен, че не иска да е министър-председател.

И пред „Монд“ той повтаря известната си теза, че не се стреми към властта и че може да бъде отговорен без да заема пост в управлението. (Жан-Батист Шастан тълкува тези негови думи, че си оставя вратичка за президентските избори тази есен.) „Бъдещият премиер трябва да е с профил, различен от моя. Трябва да е някой, който е учил и говори чужди езици, така че достойно да представя България“, описва Трифонов профила на бъдещият български министър-председател, като допълва: „разбира се, че имам предвид едно име“. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

27 коментара

  1. Сега на 12-ти ще се разбере колко са дебилите които ще гласуват за чалгара.

    • Може от сега да си сигурен че дебили дал Бог. Въпроса е НЕдебилите да разберат, че бе въоръжена съпротива оставаме без родина!

  2. СЛАВИ НАРОДЕН ПРЕДАТЕЛ ПАТЕРИЦА НА МАФИИТЕ ГЕРБ И ДПС

  3. Сигурен съм,че ще са над 85%.Нема по залупен народ с толкова дебили,страдащи от Стокхолмски синдром

  4. АЙСИКТИР БЕ СЛАВИ МАРКЕНТИЛЕН ПРОСТАК СИ ЗАЩО МАМИШ НАРОДА

  5. Подготвят ни празноглав още по-неподготвен палячо за водач по примера на украинския шут Зеленски. Вече са му набили в кратуната това, от което не трябва да се отклонява, за да върви страната в правилна посока. Имам усещането че нещата се движат по съчинен сценарии и отново ще се събудим след поредната манипулация като изборните „победи“ на Тиквата.

  6. Колко трябва да си прост и неориентиран , за да гласуващ за този човек, който по всяко вероятност е и проформа лидер на тази партия.Българино, осъзнай се какво правиш.

  7. До скоро 80% дебили гласуваха за Бойкото,сега 90% дебили ще гласуват за Славито.Правете извода какви определят кой да управлява нещастна Б-я.

  8. Трифонов не е самостаятелен и не е политик. Той е влачен от обстоятелствата и от други хора и е зависим от по-силни личности, без да може да се противопостави. Навремето, като беше млад, продавал пирожки по софийските подлези, а сега тласкан от амбициите си, иска да навлезе в политиката, къдего го чака пълен провал и загуба на здравето…

    • Каква загуба на здравето, как можеш да загубиш нещо което нямаш. Човек, който вече няколко години ходи с патерици след счупване, макар, че не е на 80 г, човек със сиво-синя кожа на лицето, както го описва френският репортер и с безумен поглед, както го виждаме когато се появява, съвсем няма здраве, което тепърва да губи.
      Честито на всички чалгари които гласуват за него – полужив морален труп, който ще ни натресе всички възможни извращения – педераслък, развращаване на малолетни,баболюбство като на макрон, конфликти с Русия и гъзоблизачество на Америка и Запада. Ако до сега сме били колония, сега вече и подметките си ще изтриват с нас.
      Колко трябва да си опериран от всички нормални човешки усещания за дати се вдигне ръката да гласуваш за това нещо Славиту. Единственото което това нещо умее да прави добре е чупки, ама много дълбоки чупки в кръста, така че задника му да е много по-високо от главата – на тези, които му дават достатъчно пари.

  9. за съжаление тези който са навън ще гласуват за този ДЕБИЛ СЛАВИ , който нищо не разбира и ще ни закопае още , но на такъв народ това му се пада . жалко за децата ни . как все е пълно с олигофрени в тая държава

    • Вярваме, Како Пено, защото вътре в статията има линк към оригиналната статия в „Монд“. Ако не ти се вярва, намери си някой франкофон да ти я преведе.

      • Къде е линка към статията в Монд ?

  10. Славчо баби, що не си седя у село Уйчин дол да мандръсаш бабичките ами си дошъл у Софията да баламосваш хората.На много ербап се правиш ама като дойде Бат Бойко в предаването ти направо ти се смръзна фашкията.Почна да увърташ по килифарски. Както и сега уж борец бабаит борец за правда и свобода- жалък палячо.Гнус ме е от тебе и от цялата ти фалшива дружинка плужеци измекяри, майцепродавци,нищожества.

  11. Не можех да си представя по- добър национален ТЕСТ за дебилност. Слави Трифонов беше кандидат само за едната субсидия, вкараха го в неочаквана ситуация, а Господарите побързаха да го натоварят със своите задачи. Не допускам, че той не си дава сметка за това, което е говорил. Това е може би опит да се измъкне от изключително деликатната за него ситуация. И сега остава да се разбере, ще гласуват ли българите във и извън страната срещу Борисов, като дадат своите гласове за него, което може да бъде много по- лошо. Защо да не гласуват за БСП, или за Възраждане. Сега е рядък момент да докажем народ ли сме или МЪРША. Слави ни помогна, съзнателно или не. ТЕСТ е това само след дни.

  12. Четете двете нови книги на проф. Иво Христов, такива анализи не могат да се прочетат другаде. НЕ ПОЖЕЛАХТЕ ДА ЧУЕТЕ, защото бяхме тъпи, наивни и безхаберни, защото чипът ни е робски, а сме попаднали във вълчи ръце, за да ядем най-лошото и най-скъпото, за да приемем боклуците на Европа и старите им коли, абсолютно безумие в страна, която се УПРАВЛЯВА ОТ ЛАКЕИ.

  13. Слави НЕ Е за Истамбулската конвенция ,къде го видяхте това? Той е консервативно настровен.
    Дайте записа и превода! Иначе не ви вярвам!

    • В статията горе има линк към олигиналното интервю в Ле Монд. Само че е на френски. Ще трябва да си го преведеш.

  14. Славчо уважавам те като човек роден във моя край ! Защо бре джанам насъскваш младия народ срещу българската история и минало ? Та нали миналото държи истинския българин да се гордее с добротата и коравоста си ! Какви са тия педерасизми, джендари ,геове и тем подобни нямаме ли си други по сложни проблеми за решения та си се захванал с това ! Толкова ли неможе да бъдем самостоятелна държава и пак да се уважаваме с другите държави ! Русия през социализма не се е месила толкова във вътрешната ни политика колкото 30 години американци и какво от това какво се направи за тези 30 години ! Толкова ли неможеме да бъдете достойни българи да си оправяме сами бакиите, защо трябва чужди да ни се месят !? Трябва да си върнете тези три милиона български граждани у нас за да работят за просперитета и икономическия растеж на България та си оправим училища , болници фабрики язовирни стени , гори ,туризъм ! Както е започнало това служебно правителство да чисти е много добре да продължи във същия дух ! Имаме перфектен президент умен кадърен милеещ за България и българският народ ! Ти си тръгнал да ни вкарваш още повече в Батака!

  15. Хаха смешник. Сравнява се с Бихте Грило,чак и с Трьмп. Самочувствие до небесата,без покритие.Политизите които уважавал били Тачьр и Рейгьн.

  16. Всичко е в едната дума – САТАНИЗЪМ! Всеки е свободен да избере пътя си. Много плахо бих посъветвал да се прочете Книгата на Йов от Дебелата книга….

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *