Татяна Дончева: Ясно е, че зад Слави стоят Борисов и Доган! Трифонов никога не е искал да съставя правителство!

„Слави Трифонов не е възнамерявал да прави правителство нито в предишния, нито в настоящия парламент. Набута ни два умишлено очуднени и много странни списъка с кабинети. И го направи по начин, който никъде по света не би донесъл успех. След като съвсем очаквано и според плана му, тия кабинети не минаха, той се оправда пред избирателите си, че другите партии са виновни. Повечето лидери на партии вярваха, че Слави има добра воля. Но сбъркаха. Към днешна дата Трифонов продължава да се прави, че не разбира колко негодни бяха списъците му с министри. Трифонов си свърши работата, за която беше нает“. Така Татяна Дончева, зам. председател на Народното събание от „Изправи се!“ коментира политическите скечове на лидера на ИТН през последните месеци.

Зад политимеския проект на Слави Трифонов стоят Доган и Орлин Алексиев. А зад Орлин Алексиев знаем кой стои. Той е дългогодишен общински съветтник от ГЕРБ, шеф на бюджетната комисия и държи „черната каса“ на партията.

Ако Слави беше благоволил да предложи едни поне средно можещи и средно приемливи кандидат- министри, щяхме да го подкрепим и днес да имаме редовно правителство – поне до следващата пролет. Вместо това, той предложи абсолютно некомпетентни кадри, които нямаше как да бъдат одобрени от нито една партия. Трифонов съвсем целенасочено ни тика към следващо правителство с ярко изразено присъствие на ГЕРБ и ДПС. Жалко е, че позволихме на тази бутафория, на този инженерингов проект ИТН да пропилее енергията от протестите и възможността да съставим правителство. Не трябваше да им се дават толкова шансове, категорична е Дончева.

Според нея, изборите 2 в 1 през ноември са добра възможност за повишаване на изборната активност. Така или иначе, много хора ще отидат да гласуват за празидент, а тази инерция ще се прехвърли и върху избора за парламент.

По отношение на третия мандат, чрез който БСП ще се опита да състави правителство, преговорите са обречени на неуспех. И то не заради друго, а заради категоричния отказ на ИТН да подкрепят такъв кабинет. Най- вероятно на срещата между Мая Манолова и БСП ще се коментира как да бъде използвано оставащото време на този парламент, а не евентуално правителство. Такова няма как да се състави само с гласовете на БСП и „Изправи се! ние идваме!“. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Добре, сега се надявате да закарате хората до урните чрез избори 2 в 1. И тъй като скоро след тези ще има и следващи тогава какво – ще раздавате на гласувалите бонуси както на ваксинираните ли?

  2. Танчето нещо пак е яла боба със отровни мухоморки?…. Пък и тишината в спалнята я докара до пълен халюцигенен стрес!

  3. Колибарке,не усещаш ли, че пътуваш със скоростта на настъпана хлебарка?…Жалко,не се намери един поне метежник,да се ожени за теб? Танче,стой си на село у колибката и чукай гръсти за козичките!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *