Проф. Чорбанов: Няма ваксини срещу COVID-19!

Нито една от рекламираните като ваксини срещу COVID-19 не е ваксина. Истинските ваксини предпазват на 100 % и от пренасяне, и от заразяване. Това казва проф. Андрей Чорбанов, директор на департамент „Имунология“ в Института по микробиология на БАН.

„Не съм мнителен и не разглеждам конспирации, а привеждам само научни аргументи. Няма как да обявиш за ваксина нещо, което не е минало поне 10 години научни изпитания. И проблемът не са толкова страничните реакции, не че липсват такива, а ефективността. Всички ние, които сме имунизирани с класическите ваксини, знаем, че те са перфектен щит срещу заболявания с огромна смъртност. Примерно, ваксината срещу хепатит е с най-кратък срок – 5 години. Но тези срещу морбили и полиомиелит на практика носят доживотен имунитет. Това е ваксина“, отсича той.

“Готов съм да вляза в сблъсък с всеки антиваксър, както съм го и правил. Защото аз произвеждам ваксини от 1992 година, когато започнах работа. Правих 6 години класически ваксини в НЦЗПБ, а след това до ден-днешен се занимавам с експериментални такива. Затова е безумно вярващите в ковид-пандемията да ме наричат антиваксър. Не може една ваксина да допуска заразяване или пренасяне на вируса след като вече си се ваксинирал с нея. Затова предлагам да спрем да наричаме препаратите на Астра-Зенека, Пфайзер и останалите „ваксини“. Много по-подходящо е да ги наричаме „продукти за предпазване от COVID-19 без особен ефект“, каяви проф. Чорбанов. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Набий им го в кухите кратуни , на всички идиоти .

    • Не се гаси туй що не гасне!
      Идиотите са милиарди, за съжаления, откакто станахме колония на кравари се плодят като хлебарки и в България. Аз вече съм на мнение, че тази подчовеци, както и националните предатели, трябва задължително да се ваксинират, поне по 8 пъти!

      • То това и ще става – при всеки следващ щам ще ги карат да се реваксинират. Виждаме в момента в Израел – над 60% ваксинирани, масово заразяване, предлагат им трета игла ваксина. Нещо повече, те сами ще искат да ги ваксинират отново и отново защото срещите със следващи щамове за мнозина ще се окажат фатални. Британска биоложка твърди, че голямо количество от ваксинираните над 60 г ще загинат при среща с нов щам в следващите 5-6 г, а по-младите в следващите 10 -12г. Причината, според нея е, че при сблъсък с нов щам имунната система на ваксинирания дава неадекватно силен отговор и човека загива от полиорганна недостатъчност – всички жизнено важни органи отказват.

  2. Значи плановете на „онези“, които си транспортират и разпределят ковид-а по света, много прецизно и „отговорно“ си вършат работата, сиреч безкомпромисно! Да сте чули и видяли талибан болен от ковид?!… Да сте прочели някъде нещо за прогнозата относно всички фатални последствия от тази пандемия? Имам пред вид предстоящото масово затъпяване на младите хора почти по целия свят, с изключение на по-развитите цивилизовани нации. Затъпяване в следствие от разбиването на изградени и отвърдени образователни структури по цял свят! Кой или кои ще имат полза от това ( така изглежда! ) глобално затъпяване на народите?!… А ваксините…какви ваксини??? Имаме на лице „модерни“ препарати за някаква профилактика. Истинските ваксини, в своеобразната си характеристика, гарантират, след ЕДНОКРАТНО ваксиниране, доста години 100% АНТИВИРУСЕН ЕФЕКТ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *