Татяна Дончева: БЪЛГАРИЯ Е ПРЕД ФАЛИТ! ГЕРБ са на командно дишане! Превърнаха държавата в мафиотски картел, който сега умира!

„Делян Пеевски държи половината министри на верижка. А Бойко Борисов не може да се измъкне от ситуацията, защото го държат с компромати“, категорично заяви Татяна Дончева в тв. ефир днес.

„България никога не е управлявана от толкова зависимо от външни фактори правителство. Когато кукловодите ти знаят далаверите и черните петна в биографията, няма къде да мърдаш“.

Татяна Дончева направи убийствен анализ на политическата ситуация у нас. Според нея, държавният апарат изобщо не работи. А причината е в назначенията на един куп откровено некадърни хора, които само взимат заплати, без да са в състояние да свършат нищо.

Откакто ГЕРБ са на власт, по министерствата масово работят некомпетентни служители, заяви Дончева. Тя е категорична, че има началници, които са много по- зле и от подчинените си. А в същото време отговарят за големи и сложни за управление сектори.

Липсата на кадри е потресаваща, коментира Дончева. ГЕРБ изгониха почти всички специалисти, които могат да вършат нещо, по политически причини. А на тяхно място назначиха некадърни, но послушни свои хора. Други спецове пък – просто вече не са между живите, заяви още Дончева.

Кризата в затворите, която лъсна с бягството на двамата хладнокръвни убийци, е сред най- пресните примери за това как ГЕРБ „управляват“ държавата. Основният проблем там е кадровата криза, която ще продължи да се влошава. Министърът на правосъдието – Цецка Цачева никога не е работила в системата. Как може тогава да се очаква тя да я разбира и управлява.

Няма как проблемите да се решават, когато са поверени в ръцете на некомпетентни хора,

„Давате държавата на мутрите да я управляват и после казвате: „Ау, какъв ужас!“, гневно се обърна Татяна Дончева към избирателите.

Тук ние от Skandalno.net обаче ще си позволим да коригираме Татяна Дончева. Не ние, българите, дадохме държавата си на мутрите. Държавата ни бе открадната и дадена на мутрите. Още в началото на 90- те. Кой ни взе държавата? Отговорът е по-надолу в тази статия. А сега нека споменем някои от най- пресните скандали през последния месец – само три от тях:

– Посред бял ден и през главния вход на Централния софийски затвор успяват да избягат двама осъдени за убийства затворници. Никой не се опитва да ги спре, освен чистачката и социалния работник Кръстьо. А служител на затвора дори им отваря вратата! Вече близо две седмици от бегълците няма ни вест, ни кост. Министърът на правосъдието Цецка Цачева, пряко отговаряща за затворите – отказа да подаде оставка. Министърът на вътрешните работи Валентин Радев, който не може две седмици да открие избягалите убийци – също не иска да напусне, защото не чувствал вина или отговорност по случая.

Млад българин, работещ като телефонист в американски кол център, позициониран в София, с изненада научава, че издирван от САЩ по обвинение за търговия със Сирия. Вашингтон настоява България да екстрадира 29-годишния Желяз Андреев, за да бъде съден там. Българските институции отново вдигат рамене. Цецка Цачева първоначално заяви, че в качеството си на министър на правосъдието, нямала какво да направи по случая. Но след медийната шумотевица, изведнъж се оказа, че май има опции. Въпросът сега е дали Цецка ще сколаса да придвижи процедурите за един месец, преди невинното момче да бъде предадено на САЩ. Времето тече безмилостно във вреда на Желяз, а Правосъдното ведомство цяла година се мота. В положението на Желяз Андреев са още четирима негови колеги.

Американските собственици на злощастния кол център вече са с присъди – но само от по 2 години, тъй като са се споразумели с американската прокуратура. Но каква вина може да има обикновен телефонист, който нито е издавал документи, нито е подписвал такива? Пък и България, откъдето е оперирал Желяз, за разлика от САЩ, не е наложила ембарго върху търговията със Сирия.

Гинка Върбакова от Пазарджик – световно неизвестна бизнес дама… докато не се оказва, че е новият собственик на най- голямото енерго- разпределително дружество у нас. Освен в сделката с ЧЕЗ, Гинчето се оказа замесена и в още една крупна далавера, която обаче слугинските медии на ГЕРБ набързо сметоха под килима. Оказва се, че Гинка е наела безсрочно и на ултраниски цени две сгради на Софийска митрополия в топ центъра на София. Договорът за наема се подновява автоматично, а след изтичането му – става безсрочен, т.е., сградите стават собственост на Гинка. Космически скандал! Документът е подписан от представител на патриарх Неофит и с очевидното съдействие на Дирекция по вероизповеданията, която е на пряко подчинение на… премиера Бойко Борисов.

Очевидно е, че от 10 години насам, българите нямаме държавност и институции. Замени ги някакъв мафиотски картел. Кой позволи това да се случи? Със сигурност, не са гражданите, на които пак преди 10-тина години им бе взета думата. Нищо, че се симулират някакви „избори“, а Сорос финансира някакво бутафорно продажно „псевдо-гражданско псевдо-общество“. Най-лошата новина обаче е, че този мафиотски картел, наречен ГЕРБ, няма как да вирее, нито би могъл да се задържи на власт цяло десетилетие, без активната подкрепа на западните посолства у нас – без подкрепата на ЕС и САЩ. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Къде спи г-жа Нинова, та не ни организира да излезем по площадите? Нейната „опозиция“ е едно голямо „НИЩО“!

  2. Тази офца също притуряше съчки на огъня който изгаря 30 г България! Няма нужда сега да се прави на голяма знайковица че видите ли България загива благодарение на герб! Тя също се облажи тези години простата й адвокатка-такива трябва да бъдат съдени за престъпления срещу българския народ!

  3. Отначало симатизирах на Т.Д. заради чапатия й характер на фона на политиканчета от рода на Михов или Станишев, но тя се възгордя и реши да поведе България по нов път чрез създадената от нея партия „Движение 21“. Запознах се с платформата на това Д.21 и след като разбрах че тя безрезервно подкрепя влизането в НАТО и ЕС на Македония и Косово, отвротих се от нея. Благодаря др. Дончева, потърсете си друг балама. За мене държава Косово изобщо не съществува. Косово е само географско понятие. Освен това заради такива като нея Г.Първанов, Г.Кадиев, И.Генов, Т.Славков и др., отделили се от БСП и отклоняващи електората й, БСП не може да свали от власт прогнило в корупция и шуробаджанащина партия ГЕРБ начело с „великия вожд и учител“ със съмнителна репутация от щопското село Банкя.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *