ГЕРБ са в Паника! ВЛАДИМИР ПУТИН ИДВА В БЪЛГАРИЯ! Румен Радев връща визитата с посещение в Москва! Вижте кога:

Путин идва в България! Българският президент Румен Радев и руския – Владимир Путин ще си разменят визити до края на годината, разкриха от Дондуков 2.

Държавният ни глава ще посети Москва в дните около 24 май. По това време в руската столица се провеждат Дни на българската култура, като част от честванията на Деня на славянската писменост. А Радев е поканен да бъде патрон на тържествата тази година.

Владимир Путин пък ще посети България до края на 2018-та г. За това информира руският посланик още преди месец. Заради обострянето на кризата в Сирия и целия Близък Изток обаче, все още няма как да се определи конкретна дата.

Още миналата година Румен Радев покани руския президент за честванията на 3 март. Но изборите в Русия на 18 март възпрепятстваха визитата на Путин. А вместо него, пристигна руският патриарх Кирил.

От правителството на ГЕРБ всячески се постараха да опорочат и посещението на Негово Светейшество, и самото отбелязване на 140- та годишнина от Освобождението. Тогава Патриарх Кирил не скри разочарованието си от начина, по който го посрещна официалната власт в София. А единственият му положителен коментар беше за президента Румен Радев. Въпреки че ГЕРБ впоследствие се опитаха да спретнат мръсна интрига между двамата- уж, че руският патриарх се е скарал на държавния ни глава.

Бойко Борисов и ГЕРБ обидиха жестоко патриарх Кирил

За какво му е обаче на Владимир Путин да разговаря с българските власти?

Прозападното правителство на ГЕРБ е кукла на конци в ръцете на ЕС и НАТО. До степен, че при евентуален нов конфликт в Сирия, е сигурно, че американските самолети ще излитат от наши бази, за да нанасят подлите си удари в Близкия Изток. Черноморските ни бази вече гъмжат от кораби на САЩ.

Заради натиска на ЕС и Вашингтон, ГЕРБ отказаха двата големи енергийни проекта, които можехме да реализираме на голяма печалба с Русия – „Южен поток“ и АЕЦ „Белене“. Вместо тях, сега Русия строи „Турски поток“, като тръба към България не се предвижда… както и първият турски АЕЦ.

Политическите отношения между България и Русия са все така студени, както ги остави емро-атлантическото ни президентско чучело Росен Плевнелиев. А единственото положително събитие беше отказът на Бойко Борисов да експулсира руски дипломати. Въпреки че решението му буквално разцепи правителството и партията му на две. Вицепремиерът и втори човек в ГЕРБ – Цветан Цветанов, върло настояваше да гоним руската амбасада, само от едната гола солидарност към Великобритания.

Още по време на президентската си кампания Румен Радев заяви, че ще работи усилено за подобряване на отношенията ни с Русия. Но вече втора година евро-атлантическото статукво не му позволява да направи кой знае какво в тази посока. А и от ГЕРБ се опитват всячески да саботират едно такова сближаване. Важното е, че с поканата към Путин и бъдещото посещение на руския президент у нас, Радев направи първата крачка. Българския президент използва максимално правомощията си, за да постигне положителен резулат в условията на брутален американски натиск. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *