Преди минути: САЩ НАПАДНА СИРИЯ! Но… претърпя ПОЗОРЕН ПРОВАЛ! Вижте какво се случи:

Случи се! САЩ заедно с Великобритания и Франция нанесоха удари по Сирия тази нощ! Срещу страната са били изстреляни 103 ракети. Но… САЩ и съюзниците им не са успели да ударят по нито една от набелязаните цели! Сирийската армия е успяла да свали повевечето от тях – общо 71 ракети, чрез руската ПВО система „Бастион“. Няма цивилни жертви, както и пострадали руски военни.

И въпреки че бомбардировката на САЩ приключи с пълен провал, актът на агресия срещу Сирия е на лице, а последствията от незаконното нападение ще са тежки за Запада.

Ето как Владимир Путин коментира атаката срещу Сирия: „Без разрешение от Съвета за сигурност към ООН, в нарушение с устава на ООН, на нормите и принципите на международното право, е извършен акт на агресия срещу суверенна държава, която в момента е на първа линия в борбата с тероризма“.

Руският президент заяви още, че ударите на САЩ и съюзниците са причинили страдания на мирното население. Помагат на терористите и най- вероятно ще предизвикат нова бежанска вълна към Европа.

Целта на атаката на САЩ е да провали разследването на Организацията за забрана на химическите оръжия, която трябва да се произнесе дали на 7 април е имало или не химическа атака в град Дума, коментира още Кремъл. Работата на представителите на Организацията трябваше да започне именно днес – на 14 април.

САЩ, Великобритания и Франция се оправдаха, че атаката им не целяла да свали правителството на президента Башар Асад. А да унищожи арсенала от химически оръжия на Сирия… (Нищо, че въпросния химически арсенал беше унищожен официално още през 2013 под строгия контрол на международната общост!- б.а.). Западните съюзници натъртиха също, че се постарали набелязаните цели да не засегнат по никакъв начин руските военни в Сирия.

Снощната бомбардировка над Дамаск

Междувременно Русия представи пред света видео материали, които доказват и показват как са били изфабрикувани по холивудски драматичните сцени с мними жертви на измислената химическа атака в град Дума. Пред камерата застават с лицата си да свидетелстват участници във фалшивите видео материали, които би трябвало да са предали богу дух вследствие на химическата атака.

Има и интервюта с жители на град Дума, които потвърждават, че не е имало удар с химическо оръжие. Както и интервюта с лекари от болницата, които свидетелстват, че при тях не е пристигал нито един пациент със симптоми на отравяне от химически вещества.

САЩ заявиха, че атаката засега е еднократна. Но в бъдеще можело да има и други. Няколко часа преди нападението, Вашингтон излъга света, че не са решили кога точно ще атакуват Сирия – и дали въобще ще го правят.

Най- изненадваща обаче се оказа позицията на Турция. Ердоган горещо поздрави Запада за нанесените удари по Сирия. Турция постоянно мени позицията си по отношение на Сирия, а в момента на султан Ердоган му е по- изгодна западната. Причината: Войските на Анкара са окупирали населения с кюрди град Африн и въпреки настояването на Иран да го върне на Сирия, Турция отказва да го направи. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. В ночь на субботу США, Британия и Франция выпустили по Сирии 103 ракеты. Сирийская ПВО перехватила 71 крылатую ракету западной коалиции.

  2. На САЩ не им трябва основание за война! На САЩ им трябва война! Спомнете си изфабрикуваното основание да нападнат Ирак. Спомнете си провокацията в Тонкинския залив, която послужи са основание да нападнат Виетнам. Спомнете си Либия, Югославия, Афганистан, Чили, Никарагуа, Куба… Това е ПАРАЗИТНА държава, която представлява по-малко от 4% от населението на земята, а ползва повече от 25% от ресурсите й!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *