ТАСС: 39 БЕБЕТА в болницата Ал-Шифа в Газа ЩЕ УМРАТ до довечера, ако не се осигури спешно гориво, подаващо кислород

Най-малко 39 бебета в болницата Ал-Шифа в Газа ще умрат тази вечер заради липса на гориво и невъзможност да им се осигури кислород. Това съобщи палестинският здравен министър Мей Кайле, предава ТАСС.

„39-те новородени, които са в реанимация в кувьози, могат да умрат всеки момент, едно от тях вече почина сутринта. Без спешна доставка на гориво в болницата интензивното лечение ще може да работи само до 9 часа тази вечер. Ако останат без кислород всички бебета в интензивното отделение просто ще умрат“, цитира думите на Кайле телевизионният канал Al Hadath .

По-рано Министерството на здравеопазването на ивицата Газа обяви, че болницата Ал-Шифа е спряла всички операции заради липса на консумативи.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Дайте им помощ и осигурен коридор за хуманитарна помощ на палестинците , също и арабските държави да им помагат доколкото могат, защото тези хора, са затворени в концлагер с високи огради и нямат свобода, нито средства, вода, храна, медикаменти, обречени умишлено на смърт, как се живее без вода, не трябва да се допуска това, изобщо да се забранят концлагерите, такива нацистки концлагери за изтезания, рекет, изнудване и убийства, имаше и в Украйна при Зеленски, слава Богу, вече ги няма, благодарение на руснаците.

  2. За 35 г. велика демокрация в България , от преяждане с банани са избити милиони бебета, но това не се споменава…….

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *