Юри Галев отнесе в гроба имената на убийците си

yuri_galevЮри Галев издъхна рано сутринта вследствие на нов масиран инфаркт. Въпреки че оцеля през десетте критични дена след стрелбата по него на 20 юни,  през  последните дни състоянието на собственика на „Рилски спортист” внезапно се е влошил.

Наемници устроиха засада на самоковският общински съветник, докато пътувал към дома си в с. Бели Искър. От 17 изстреляни куршума, пет попадат в корема му . Юри Галев беше настанен в Пирогов, където претърпя няколко тежки операции на червата. Преди пет дена футболният бос претърпя инфаркт. Въпреки това обаче се съвзе и даде признаци на galevподобрение.

Юри Галев влезе в черната хроника на поредното гангстерско убийство, което няма да бъде разкрито. Преди година бившият член на „Атака” също беше мишена на покушение, но тогава се размина почти без наранявания.

На 1 февруари Юри Галев беше арестуван за сбиване на лифт в Боровец. Тогава охранителите на ски- съоръжението отказали да пуснат сина на Галев безплатно, както било преди време. Самоковският бизнесмен долетял като фурия и пребил охраната. Заради инцидента, бившият висаджия беше изключен от „Атака”.

Това не беше първият скандал, в който Юри Галев се оказа замесен. В родния си край е известен с избухливия си характер и многото побоища, в които е участвал.

През 1995 Галев и хората му откриват безразборна стрелба в хотел „Рила”. Следва престрелка с охранителите на Косьо Самоковеца. Потрошени заведения и дупки от куршуми в тавана са обичайна гледка след празненство на Юри Галев и компанията му.

През 2001 самоковският гангстер отвлича линейка, след като е ранен при поредното сбиване в ресторант. Галев опира пистолет в главата на шофьора и му заповядва да го откара в Пирогов. Страхува се, че в някоя от местните болници нападателите му ще го намерят и ликвидират.

С убийството на Юри Галев, показните мафиотски разстрели за годината стават два- на 5 януари Боби Цанков беше ликвидиран в центъра на столицата. Извършителите и поръчителите до момента не са разкрити. По всяка вероятност и двата случая ще влязат в черната хроника на неразкритите показни убийства.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *