Небензя отчете пред ООН колко милиона украинци са се преселили в Русия

От началото на специалната военна операция в Русия са се преселили повече от 6 милиона души – граждани на Украйна и Донбас. Това заяви постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя на заседанието на Съвета за сигурност на ООН по формулата „Ария“ в Ню Йорк, САЩ, съобщи ТАСС.

„От началото на специалната военна операция старите руски региони са приели повече от 5 милиона души от Украйна и Донбас, които доброволно са се отправили към нашата страна. Сред тях има 930 хил. деца. Преобладаващата част от тези деца са пристигнали заедно с родителите си или с други свои роднини. Само 2000 непълнолетни са от детските домове в Донецката и Луганската народни републики, които са пристигнали заедно с директорите и учителите на детските центрове“, съобщи Небензя.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Няма нищо по-нормално от това, живее им се на хората, не им се умира за лудия Зеленски, нито искат да бъдат тероризирани от Киевската хунта! А руснаците са един народ с украинците и се грижат за тях, не ги изоставят, не само държавата Русия, но дори обикновените хора, са организирали доброволни организации и всеки им помага и дарява както може на бежанците от Украйна и други места!

  2. Небензя, къде ги видя тези украинци бре?
    В така наречената осрайна се знае, че живеят руснаци, българи, унгарци, поляци, гагаузи ……. но не знаех че съществуват и украинци…… Няма ли да приберете и няколко милиона македонци?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *