Дъглас Макгрегър обясни, защо конфликтът в Украйна на практика е приключил

Въоръженият конфликт в Украйна практически приключи. САЩ са принудени да хвърлят всичките си усилия в Близкия изток, където се формира мощен анти-израелски и респективно анти-американски съюз. Това написа на 10 ноември бившият съветник на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър в профила си в социалната мрежа X (преди Twitter).

Според него в момента срещу Израел се формира голям съюз от държави, които при друг залог и обстоятелства никога не биха се събрали. Имаме пълен консенсус между шиити и сунити по арабска, ислямска и многополярна антиамериканска линия. В съюза на практика е целия арабски свят, почти без изключение, скрито подпомаган от Русия и Китай.

Целият свят е фокусиран върху конфликта на Израел с Хамас и виждат как израелците вършат чудовищни неща с местното цивилно население в Газа. Това е много тежък удар срещу световната съвест и няма как да остане без отговор. Имайте предвид, че за арабите този морален удар е десетократно по-силен“, каза Макгрегър.

Полковникът смята, че анти-израелският съюз е готов да започне военни действия срещу еврейската държава, а САЩ, които са единственият гарант за нейното съществуване, няма как да останат безучастни.

По-рано, на 9 ноември, бившият агент на британското външно разузнаване Алистър Крук разкри, че властта в Киев започва да се разпада. Той отбеляза, че „краят на играта в Украйна настъпи, военната част от този конфликт приключи“.

На 30 октомври Макгрегър каза, че Съединените щати губят войната в Украйна и е твърде възможно да ескалират палестинско-израелския конфликт до голяма война. Но такава една война, смята Макгрегър, е твърде възможно да доведе до унищожаването на Израел. Явно САЩ това не ги притеснява особено, тъй като те вече използваха тази тактика, повишавайки залозите срещу Русия в Украйна. Нещо, което доведе до унищожаването на украинската държава. Анализаторът добави, че напрегнатите отношения на САЩ с някои държави в Близкия изток могат да доведат до катастрофални последици в тази ситуация.

Специалната операция за защита на Донбас , чието начало беше обявено на 24 февруари миналата година, продължава. Решението за нея бе взето на фона на изостряне на обстановката в региона заради обстрела и убийствата на украинските военни срещу цивилното население в Донбас.

Източник: Известия

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Гледах кадри, от двете страни са агресивни и араби и израелци, те вече се мразят, не всички, но голяма част. Аз съм за мир, да си разделят територията на две части, с официална граница и всеки да си стои в своята част и всяка от двете части(държави) , да има излаз на море, да има вода, да няма и агресия, трябва им и време, за да преодолеят омразата помежду си с течение на времето. Не съм за унищожението на израелците, нито за унищожение на палестинците, това е недопустимо, не искам да заприличат на злото Зеленски едните или другите.

  2. Анонимен, ни ти ли идва на ум, че това е театър и претекст за преместване на сатанинската чифутска нация на православна територия?
    Там където двукраката бяла маймуна с телефон в ръка е толкова толерантна да рони крокодилски сълзи на чужди гробове, но не вижда избиването и прогонването на собственото си племе и не вярва, че това се случва.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *