ТАСС: България заяви, че не може да изпрати БТР-и на Украйна поради липса на средства

България заяви, че не може да изпрати бронетранспортьори в Украйна поради липса на средства. Министърът на отбраната Тодор Тагарев каза, че техниката остава в складове, предаде ТАСС.

Старата бронирана техника, която по решение на парламента България трябва да прехвърли безвъзмездно на Украйна, все още стои в складовете, а Министерството на отбраната търси спонсор, който да помогне за доставката й до получателя. Това съобщи пред депутатите от ресорната парламентарна комисия ръководителят на българското отбранително ведомство Тодор Тагарев.

„Логистиката е ясна, ясно е кой ще товари и къде трябва да отидат [бронетранспортьорите]. Знаейки сумата, необходима за транспортирането, вероятно бихме могли да се справим със собствения си бюджет, но се надяваме, че някой от нашите съюзници ще успее да покрие тези разходи. Ако не, ще търсим други възможности“, каза министърът.

Според експерти операцията по транспортирането на бронираните автомобили може да отнеме около два месеца.

През декември управляващото мнозинство отхвърли ветото на президента върху доставката на техниката, така че на украинската страна трябва да бъдат предоставени бронирани транспортни машини с налично въоръжение, което българското МВР не използва – общо около 100 БТР-а, както и резервни части. Точната номенклатура на доставката е засекретена.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Защо бе, защо демонстрираме пред Русия, и пред цяла Европа какви долни подлоги сме. Африканците бе хора се доказват по- умни и по- прозорливи от нас, развяват руското знаме, без да имат каквито и да е връзки с Русия, а ние???? „RCA-Russie: renforcement de l’alliance“

  2. Американските фирми, които трябваше да обезпечат сгъстен газ на Европа за сметка на руския им показват КРАСИВ СРЕДЕН ПРЪСТ. Ами вервайте им на каубоите, докато се скапите напълно. Никой у нас не обясни кой осъществи срещите на нашето правителство с английски представители, никой не обясни, че вече ни взеха на каишка по всички въпроси за нашето унищожаване, досущ като Украинците.“ Les Américains ont trompé les Européens : ils ont pris l’argent et n’ont pas livré de GNL“ Американците измамиха европейците: взеха парите и не доставиха LNG . Нас няма да ни измамят, ние вярваме СЛЯПО на Англия и на Щатите.

  3. Всеки един ИЗРОД, който е гласувал за това предложение заслужава да го пратят на фронта в усрайна.
    Тези БТР-и са произведени с парите от нашите данъци и ние не сме съгласни с нашите пари един безродник, предател и американски лакей да спонсорира укронацистите.
    Колкото до гласувалите „ЗА“, нека им уважим избора и да ги изпратим да се бият там.
    Ох колко боклук ще изринем от България с това…

  4. играта е европейски или соросоидни пари да да платят транспорта и тагаревци да глътнат яка комисионна; но усрайна и остава малко така че може да не мине сметката

  5. Абе ИЗРОДЕ,ЖИВ ЛИ СИ ОЩЕ,БЕ? КАК НР ТЕ ТРЕСНА ЕДНА РАКЕТА БЕ,БОКЛУК ПРОДАЖЕН?! СВЕЩИ ДА СИ КУПИТЕ С ПАРИТЕ ОТ КОМИСИОНИТЕ! СВЕЩИ И КОВПЕЗИ! ДАНО ВИ СТИГНАТБИ ЗА ДЕЦАТА ВИ!

    • как да го тресне ракета като безгръбначния боклук стои далеч от опасността. седи си на топло и на уютно и взема решения и прави изказвания от името на целия народ без никой да се е допитвал до народа.

  6. Коя България заявила бе, д@бил?!
    Ти си заявил!
    Кой си ти бе?!
    Ти не си България!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *