Тагарев: Руската дезинформация намали рязко броя на желаещите да служат в армията ни

Рязко е намалял броят на желаещите да служат в българската армия и това се дължи на „мощната дезинформационна кампания и пропаганда, която е в проруски и антибългарски интерес“, коментира военният министър Tодор Тагарев пред „Евронюз България“.

Той даде за пример неверните твърдения, че България ще изпраща войници в Украйна.

„Тази година ситуацията с кадрите в българската армия е по-зле. И за мен, без да сме правили някакви специални проучвания, е много логично обяснение, което аз намирам, а именно пропагандата и дезинформацията, с които постоянно е заливано българското общество“, каза военният министър.

Армията от години е в кадрови колапс, като дори според официалните данни (информацията за бброя на войниците се води секретна-б.р.) над 20% от местата са свободни. Освен от ниските заплати, военните се оплакват от ограниченията на професията, лошите материални условия и неясните правила за кариерно развитие. Тези пробблеми не са от вчера, но тази година не е имало нито един желаещ да се влее в редиците на българската армия. Вместо това се е разразил същински дъжд от молби на желаещи да прекратят предсрочно договора си за военна служба.

За Радев

По-късно в сряда Тагарев коментира пред журналисти и вчерашната си среща с президента Румен Радев, с когото са на диаметрално противоположни позиции за войната в Украйна. 

„В продължение на близо два часа дискутирахме проблемите, които имаме в областта на сигурността, в областта на развитие на армията и на въоръжените сили, както и потенциалните решения. И това е съвсем нормално, аз се надявам, че ще имаме такива регулярни срещи през времето. Най-нормалното нещо е да се срещаме и да търсим съгласие за решаването на проблемите“, посочи министърът на отбраната.

За сайта “Миротворец“ 

Тагарев коментира още, че сайтът „Миротворец“ не е бил конкретна тема на разговора му с ръководителя на украинското разузнаване генерал майор Кирило Буданов, който бе на посещение у нас. 

„Това е неправителствен сайт. Група граждани, която изказва неудовлетворението си от начина на поведение и бих казал пропаганда от страна на някаква друга група граждани, която в частност накърнява интересите на Украйна, като поддържа руските позиции в този конфликт. Това има комуникативни последствия, също както и действията на много от тези журналисти в списъка. В крайна сметка – каквото повикало, такова се обадило“, коментира духовито, но с погребална физиономия Тодор Тагарев, оправдавайки заплахите за убийство на български и световни журналисти и общественици, които не са на евро-атлантически и проукраински позиции.

В разпространено преди ден съобщение от българската служба „Военно разузнаване“ за посещението на генерал Буданов у нас беше посочено, че „от българска страна беше поставен и изяснен въпросът със сайта “Миротворец“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

14 коментара

  1. ЦЯЛАТА ШАЙКА УПРАВЛЯВАЩИ РУСОФОБИ ДА ИМ СЕ ДАДЕ ОРЪЖИЕ И ДА ЗАМИНАТ НЕЗАБАВНО НА ФРОНТА ЗА ДА ПОКАЖАТ НА СВОИТЕ ГОСПОДАРИ АМЕРИКАНЦИ ЧЕ ЗА ТЯХ СА ГОТОВИ ДА УМРАТ.
    ХАЙДЕ АМЕРИКАНОФИЛИ ДАЙТЕ ПРИМЕР КАК СЕ МРЕ ЗА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ.

  2. Е па най-нормалното нещо е в една лудница шизофреник да е министър.

  3. Мъжете в Западна Украйна масово потъват под земята, в Тернопол, Волин, Лвов. Оборудват старите скривалища схрони от предната война, жените по ред им носят храна и даруват интимниците. От линията Арпад, построена от Унгария да я спаси от Червената армия, се оборудват и по луксозни обитаеми скривалища. Линията и така неизползвана, маршал Толбухин я подминал и минал през Румъния, е център на новата майданност, хвала Путину викат спасените

  4. А бе, тоя сам си сере в гащите и вика ,че други тоест народа му е виновен, че е с олайнен гъз!?
    И още нещо на кривият му хуй, вълната му пречи!
    Айде, втръснахте ни вече до погнуса всички помиярски мекерета дето се моткате и омърсявате институции като народното събраниe ,където са седяли велики БЪЛГАРИ-ВАЗОВ, ЗАХАРИ СТОЯНОВ,ПЕТКО СЛАВЕЙКОВ …….
    Да ме прощавате за думите ,не ми отиват на годините ,ама всеки нормален българин ги мисли и казва!

  5. На шушумингата Тагаре за всичко му е виновна Русия! Смешник! Че тя, армията ни, отдавна е в не само в кадрови колапс, но сега вече си намериха и причина!

  6. При цялата евроатлантическа помия, която се лее от масовите медии пак руснаците им виновни. Тези взеха власта с гласовете на 20% от имащите право, и няма как да получат подкрепа от мнозинството българи. А явно от тези 20% няма желаещи да умрат за господарите си от САЩ, все пак те са конформисти, а не самоубиици. Тагарев е посърнал, че с нищо няма да влезе в историята освен като неуспешен лакей

  7. Този съсел е тъп, като гъз. Пикае на шумка, а мисли че му теопа барабан. Толкова е облъчен в ПОСОЛСТВОТО, че не се усеща какви простотии ръси. „България сама трудно би се противопоставила на Русия в Черно море“ – ръси тоя галфон. Ми като няма желаещи да влязат в армията, да хващат по една пушка всички тия късопишковци и в Украйна на фронта.

  8. добре де, ама евроатлантическите „ценности“ дето се леят денонощно не са ли в състояние да мотивират достатъчно желаещи за военна служба. Магарев, Магареев…!?

  9. Отново някой друг е виновен!Основна англо-саксонска ценност е винаги да обвиняваш друг в това, което правиш ти.Основна причина за отлива на желаещи да служат в БНА е точно политиката на такива като този!

  10. Противната мутра на министъра е най-демотивиращото за българската армия.

  11. Аве , Тагарев ? Ама ти вЕрно ли си вЕрваш на глупостите които нонстоп ръсиш ? Ти наясно ли си , че ако все пак обявите война на Братска Русия , каквато заповед вече ВИ дадоха от посолството , на първо време ще се случат две много важни неща , а именно :
    1 ) Ще има Здравствуйте Братушки 2 ;
    2 ) А след това ще има и Народен съд 2 !
    И ти със сигурност ще си един от първите …
    Без майтап !

  12. Не мисля че интереса е спаднал от мощната дезинформационна кампания и пропаганда , а по-скоро от това че никой не обича да го командват шугави магарета.

  13. Навсякъде в България се бълва американска пропаганда а се говори за руска такава. В очите на този лакей, трябва да сме много тъпи и елементарни за да пуска тези нелепи твърдения.
    Нагледен пример за изопачаване на истината.

  14. ДРУГАРЯТ ТАГАРЕВ НЕ ЕБЕШЕ ЛИ ГЕНЕРАЛ, УЧИЛ СЕ В РУСКОЙСКО ИЛИ В СССР !

    ГОЛ-ЯМ СТРАТЕГ ИЗЛЕЗНА ТОЗИ ДРУГАР В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ !

    СЛАВА НА НЕГО , ДАЛИ СЕ НАПЕЧЕЛИ КАТО ПОМАГАШ НА УКРАИНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ !

    НА ГОЛЕМИТЕ ВОЕНЕЧАЛНИЦИ ТРЯБВА ПАМЕТНИЦИ ДА СТРОИМ И ДА ГИ ПОЧИТЕМЕ !

    ТРУДОВ РЕДНИК ОТ ЗАПАСА СТРОИЛ КОМУНИЗМА, ЗА ДА ИЗРАСТВАТ ТАКИВА КАТО ДРУГАРЯТ ТАГАРЕВ – СЛАВА И НАВЕКИ !

    СТЕФАН ЧОЛАКОВ – ВРАЦА

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *