Тагарев: Скоро ще започнем изпращането на военната помощ за Украйна

Скоро ще започнем изпращането на военната помощ за Украйна, обяви министърът на отбраната Тодор Тагарев, цитиран от БНТ.

Той не можа да каже кога първите пратки от новия пакет с българско оръжие и боеприпаси ще бъдат на украинска територия, но посочи, че в първите партиди, които ще изпратим, Киев ще получи най-необходимото и неотложното.

Той заяви това по време на участието си във форум, организиран от Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“. Форумът, на който изнесе доклад, бе на тема „Поуките от войната в Украйна – подготовка, превъоръжаване и изграждане на съвременни способности на Българската армия“.

Тагарев каза, че Украйна първо ще получи от нас това, което ѝ е най-необходимо.

В отговор на въпрос министърът на отбраната каза, че горещо подкрепя членството на Украйна в НАТО и че лично е участвал в изготвянето на българската позиция по темата.

По повод политическата декларация на Народното събрание за подкрепа на членството на Украйна в НАТО Тагарев каза, че текстът е добър и се надява да получи максимално широка подкрепа.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Тагарев, коя майка те роди такъв безродник. Дал ли си поне един лев от собствената си заплата. С чужда пита помен правиш, като раздаваш средстдствата на българския народ на Украйна. Кой ти дава право да се разпореждаш с държавните средства като със свои. Чии интереси защитаваш ? Защо вкарваш България в тази безсмислена война? Дано си жив и здрав за да дочакаш възмездието, което заслужаваш.

  2. АБСОЛЮТНА СВИНЯ! РЕВЕШ ЗА КУРШУМ,БЕЗРОДНИК И БЕЗДАРНИК! ФАШИСТ!НАРОДА ПЛЮЕ НА ТЕБ,БОКЛУК! ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ ЦЕКИЯТ ВИ РОД !

  3. Почвай магареФ, това е гаранция, че руските танкове ще стъпят на българска територия. Само войната може да спаси и малкото останали българи и родината ни. Британоварварският мир, ще ни вкара под земята до 2 г.

  4. ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД СИЛНО ЖЕЛАЕМ БРАТСКА РУСИЯ ВЕДНАГА ДА УСПЕЕ ДА ГИ ВЗРИВИ !
    А М И Н !

  5. ВЗРИВЕТЕ ЗАВОДИТЕ КОИТО ГИ ПРОИЗВЕЖДАТ ВЕЛИКИ РУСКИ БРАТЯ !
    СПАСЕТЕ БЪЛГАРИЯ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ В ФАШИСТИ !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *