Тагарев: Кремъл е създал Бойни групи в България с имена „Васил Левски“ и „Шипка“. Ръководеха ги изгонените свещеници от Руската църква в София. Останалите без работа миньори и енергетици да влизат в Армията

Протестът на миньорите е политически, миньорите действат с политически цели. Ако някой се притеснява за работата си и е готов на тежък труд, е добре дошъл при нас. Тези, които са психически и физически годни, са добре дошли в армията. Ние имаме нужда, първа категория труд е. Поне 1000 души от този регион можем да вземем в армията, стига да са годни за военна служба. В България има бойни групи, паравоенни организации, ръководени от Кремъл.“. Това каза военният министър Тодор Тагарев в ефира на bTV. И днес остава блокадата на АМ „Тракия“, поставена от миньори и енергетици, в знак на протест срещу унищожаването на българската енергетика.

Проектът за закупуването от България на американските бронетранспортьори „Страйкър“ е успешно защитен пред две парламентарни комисии-по бюджет и по отбрана. Плащането ще е разсрочено. Стойността на проекта е 2,5 милиарда лева. Ако се чака одобрението на пленарна зала, след вота има опасност да се забавим с проекта, по мнението на Тагарев. Още през 2025 година можем да получим първите бронирани машини.

Малко ракети даваме на Украйна, каза министърът. Нямаме капацитет да ремонтираме повредени ракети, твърди той. Все още не сме дали ракетите, стана ясно от думите на Тагарев. В Украйна върви изключително тежка война с жертви и от двете страни, посочи военният министър. В наш стратегически интерес е да помогнем на Украйна да се защити, категоричен бе той.

В България има няколко военизирани организации, създадени, спонсорирани и ръководени от Кремъл. Тези паравоенни формирования застрашават националната ни сигурност, разкри Тодор Тагарев. 

„Те са известни отдавна, нарекли са себе си „Васил Левски“, „Шипка“… За нас не е новина, че те са поддържани от Кремъл.“ – коментира Тагарев. 

Той посочи още, че с военната подготовка на тези формирования се занимават руски военни инструктори, а подготовката на бойците се извършва както у нас, така и в съседни страни. 

За видни организатори и поддръжници на тези военизирани организации у нас, Тагарев обяви изгонените наскоро свещеници от Руската църква в София. 

Заради тази дейност беше изгонен от страната ни предстоятеля на РПЦ у нас Васиян Змеев, както и останалите двама свещеници – руснака и белорусина, каза още разприказвалия се Тагарев.    

Тагарев посочи също, че Русия застрашава сигурността на корабите в Черно море и е възможно да извърши нападения срещу граждански плавателни съдове.  

България  може да се защити от тази руска агресия само чрез съвместни усилия с нейните съюзници от НАТО, подчерта министърът на отбраната. 

Той добави, че полагаме усилия да засилим способностите си за наблюдение на черноморската акватория, както и да придобием противокорабни ракети – за всичко останало разчитаме на съюзниците. 

По думитие му, наше морално задължение е да помагаме на Украйна да се защити от руската агресия.   

„Русия е най-големият нарушител на международното право“, категоричен е Тодор Тагарев.  

Руските шпиони в църквата поддържали организационно определени военизирани организации у нас. Това представлява опасност за националната сигурност, смята Тодор Тагарев.

Моята оставка се иска през ден, ако не и всеки ден, заяви той и каза, че не е изненадан от тези действия на прокремълската опозиция в българския парламент в лицето на няколко партии.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. Да се чуди човек кой е по-луд – Тагаренко или Зелето. Този, нашия, няма нужда да се освидетелства психиатрично – луд е и трябва незабавно да се изолира от обществото в специализирано лечебно заведение – докато господ се смили над него и си го прибере!

  2. Зелето е добре платен луд за да унищожи докрай мъжете на Украйна, но при Тагаренко и компания случаят е съвсем друг. Те са платени и много нормални предатели на интересите на страната ни в угода на щатските говедари.

  3. Магаренко, ти си най – отвратителния боклук и ПРЕДАТЕЛ, който е бил изакан под небето на България,
    Относно поканата ти към миньорите да постъпят в армията – никой няма да отиде в армия, чиито министър служи открито на чужда НАЦИСТКА държава ( по – скоро територия) и предава българските интереси. А ти ще бъдеш изхвърлен с позор от армията и ще бягаш за спасение в краварското посолство. Идва ви края.
    Пожелавам ти много скоро ЛИЧНО да се срещнеш с бандера.
    Гнусна гнида. Дори соломончо и доган са по – добри от тебе.
    Те поне не са Българи и работят за интересите на „своите“, а ти си БЕЗРОДНИК!

  4. Не разбирам- няма ли в тази държава някакъв орган по национална сигурност който да се самосезира и такива явни предатели като този изрод, плъха първи министър, киро копелдака и всички управляващи под заповед отвън да бъдат прибрани и съдени. Каква държава сме?? когато предателите са по СМИтата и говорят явни лъжи, работят против държавата, предават, разрушават, крадат, набутват ни във война??? Та тези заслужават не отстраняване а СМЪРТ. Гнусна сган е налазила нашата страна и скоро няма да ни има ако не се вземем в ръце.

  5. Леко му ли е, с параноидна sch из главата му се скитат църковни бойни групи, а драгия му отредено родината да пази. Ейбръмс М1 обикновенния, не с многослойна композитна броня, струва 3 млн долара производителя и 15, 20 за Украина

    • Просто баща му е трябвало да го изтръска на пясъка…… както и цялата орда обичащи британоварварите.

  6. Щом такива завършени идиоти могат да станат министри в една държава, тя е обречена на провал. Прост народ – затрита държава.

  7. Няма ли да напишете нещо за войната на Израел с Хамас, където британоварварите търсят голяма война в Близкия Изток, за да се преселят милионното мюсюлманско население далече от пясъците, на Балканските планини и реки?

  8. Магарев ли си Тъпарев ли си, мръсно долно гадно копеле. Марш в украина да се биеш с руснаците изроде

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *