В Дагестан посрещнаха Путин като холивудска звезда – с женски писъци и селфита

Руският президент Владимир Путин беше посрещнат като холивудска звезда в Дагестан, където отиде за среща, посветена на развитието на туризма в Русия. Това е първото му пътуване в страната след въоръжения метеж на Пригожин и „Вагнер“.

Путин се сля с екзалтираната тълпа посрещачи край най-големия мултимедиен фонтан в Дербент, Дагестан, здрависваше се наред, хората го снимаха с телефоните си и протягаха ръце към него.

Той позира за селфи с малко момиче, което целуна по главата. Чуваха се и истерични писъци от радост, повечето женски, свидетелстват кадрите, разпространени от световните агенции.

В коментар пред медиите днес неговият говорител Дмитрий Песков коментира, че „срещата с жителите на Дагестан беше впечатляваща“.

Той припомни, че по отношение на държавния глава са в сила специални мерки за сигурност, но при вида на екзалтираното множество, Путин ги е пренебрегнал и отказал да ги спазва, защото в Дербент „целият град беше излязъл да посрещне президента“.

Путин е посети крепостта „Нарън кале“ в Дербент и поздрави всички мюсюлмани в Русия с Курбан Байрам. По време на посещението в джамията в града, която е от 14-ти век и е най-старата в Русия, той получи за подарък Корана и заяви, че ще го отнесе в Москва. При получаването на подаръка Путин коментира и запалването на свещената за мюсюлманите книга в Швеция вчера, като подчерта, че да посегнеш на светото писание на мюсюлманите, в Русия е престъпление по наказателния кодекс, пише ТАСС.

По време на срещата с него ръководителят на Дагестан Сергей Меликов каза на Путин, че в „Дагестан едва ли има човек, който да не е поддържал решенията на ръководството на Руската федерация, приети на 24 юни тази година“, по повод бунта на „Вагнер“.

„Не съм се съмнявал в това каква ще е реакцията в Дагестан, както и в цялата страна“, отвърна руският президент.

Песков коментира и лапсуса на американския президент Джо Байдън, който вчера заяви, че Путин ще загуби в Ирак. „Разбира се, за всички е важно САЩ да съхранят предсказуемостта си и обективната оценка на случващото се, за да си съставят за себе си правилната, обективната картина на света“, цитира думите на Пескоов ТАСС. „Предполагам, че г-н президентът е имал предвид Украйна“, добави той. Американският президент допусна този пореден нелеп лапсус вчера докато коментира, че след бунта на Пригожин властта на Путин изглежда отслабена.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Ах, защо в България нямаме поне един политик като Путин. Политик, за когото БЪЛГАРИЯ, Българските интереси и Българския народ са НАД ВСИЧКО. Целия управляващ България боклук са за разстрел.

    • Когато гласуваш за пазачи и избираш хищници, винаги се стига до положението, в което е България.
      Тук-таме се появява политик готов да брани българското, но народа вЕрва на ЦРУ-тиви и започва да го псува.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *