Денков: Най-добрият начин да защитим България е като помогнем на Украйна

Рисковете бяха много ясни, още когато Русия нахлу в Украйна. За първи път след Втората световна война някой в Европа бе готов да наруши държавни граници. Най-добрият начин да се намали рискът е да се помогне на Украйна. Това е най-добрият начин да защитим другите държави, включително и България.

Това заяви премиерът Денков на съвместен брифинг със Столтенберг.

Генерал-губернаторът на окупираната от САЩ територия България Николай Денков проведе среща с генералния секретар на американския башибозук – НАТО Йенс Столтенберг в централата на Алианса в Брюксел.

„Отбелязвам нашата подкрепа за пълноправното ни членство в НАТО с всичките ни задължения. Има само два начина да бъдем в бесопасност и сугрност: хора, ифраструктура, обучение, технически, военни оръжия, да бъдем изцяло интегрирани в структурите на НАТО. Да можем да разчитаме на подкрепата от другите държави, съгласно правилата на НАТО. Смятам, че имаме да положим много усилия, да продължим да изграждаме капацитет и способности. Разчитаме на подкрепа от вашата страна с опита и интегрирането на военните сили, Източният фланг става все по-важен през последните години и трябва да работим заедно, за да го укрепим“, категоричен бе министър-председателят.

Относно процента от БВП, който държавата ни отделя за отбрана, Денков посочи: „Тази година ще бъде малко под 1,9%, за догодина в бюджета е заложено да стигнем 2%, за 2025 г. са заложени и планирани над 2%. Имаме планирани инвестиции в модернизация, в технически подобрения. Ще се увеличават и варират нагоре-надолу, но сме поели ангажимента да надминем тези 2% долна граница“.

„Споразумели сме се за нов вид ротационен модел за противовъздушна и противоракетна отбрана. Ясното послание е, че НАТО ще защити всеки сантиметър от нашата територия. Ще засилим подкрепата към Украйна с гарантиране на членството й в НАТО“, каза от своя страна Йенс Столтенберг.

И добави: Съвместно трябва да инвестираме повече в нашата сигурност. Случилото се през почивните дни с „Вагнер“ напомня какви са пропуските и увеличеното напрежение, което наблюдаваме от войната в Украйна и то в самата Русия. Това са вътрешни въпроси и НАТО не може да изиграе каквато и да е роля. Русия е независима нация в Европа. Украйна има право да се отбранява, защитава и присъедини към НАТО така, както нашите членове продължават да оказват помощ на Украйна. Имаме масирано присъсътвие в източната част на Алианса, удвоихме бойните групи, включително и в България. Искаме да бъдем добре подготвени“, подчерта още Столтенберг.

„Вашата държава има огромна важна роля в нашата колективна реакция. От началото на руската война и агресия срещу Украйна България участва активно в защитата на НАТО в Черноморския район. Вие сте помогнали да гарантирате сигурността на Черно море“, каза на съвместния брифинг генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след срещата си с българския премиер Николай Денков.

„В Западните Балкани българските войски участват активно в мисията за опазване на реда в Косово. Допринасяте и за защитата на нашето пространство в Балканите. Ние високо оценяваме вашата роля. Ние продължаваме да ви подкрепяме и по земя, и по море, и по въздух“, добави той.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

22 коментара

  1. Гаден гнусен плужек.
    Мърша и българомразец си ти. Тази демокрация ни напълни с боклук на всички нива.
    Надявам се, един ден да си понесеш последствията!!

  2. Денков, моли се да не те срещна сам в тъмна уличка, че ще ти разпоря пърдялника от е*ане!!!!! Отвратителна гадина!!!!

  3. Денков,името ти да не би да произлиза от ДЕНГИ.
    Най-добрият начин да доунищожим България е да я вкараме във войната с Русия. А според мен най-добрият вариянт е да си спасим отечеството Е ВСИЧКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ БОКЛУЦИ ДА НЕ НИ УПРАВЛЯВАТ.

  4. Нищожество е този ,който живее чуждия живот!
    Никога няма да принудите българите да мразят Русия и народа й.
    Като сте толкова замиляли за западняшките кръвопийци вземайте пушките и заминавайте на фротна и дано хич вкупом да не се върнете!Проклети да сте!

    • Въобще не си прав в заключенията си. Повечето учили в последните 33 г. в антибългарските учулища, мразят Русия или са безразлични към народа, който ни е освободил.
      Така че една лека врътка на фронта на хората над 40-45, проблема с обичащите Русия ще изчезне и точно това правят.
      Съвсем скоро България ще е с подменен етнически състав на населението, което по задължение ще мрази всичко руско.

  5. Неспособността да чуеш предупрежденията на съдбата, да видиш знаците в битието си, е известен като синдромът на Касандра.
    Очевидно сред българите е масово явление.

  6. Питам тоя жалък психопат -на мен каква ми е файдата от това да защитавам чуждия интерес от който тегля вече 30 и кусур години?Усраната с какво ми улеснява живота,та трябва да й помагам като седя с мизерна пенсия от 500лв,ям евтините боклуци заливащи ме от запада,стоя на студено зимата и пак плащам за ток по 300 лева?
    Остана една телевизия и тя е само лъжи и краварски редки бози!
    Не ща такъв живот,който ми се налага от наши и чужди изедници!

    • Къде си видял или чул робите да имат файда?
      Докато всеки българин не разбере, че е роб на британоварварите и не започне да работи по излизане от ЕС и НАТО, файда ще има само за еничарите.

      • Как да работи всеки българин бе братко, за това пледират само от Възраждане,а всички проамерикански партии са се проснали в краката на новия посол. Декларациите на Денков са еманация на национален позор. Бойко и стадото му също.А мерака да ни унищожат бързо е по- голям от всякога.

      • Време е всеки да разбере, че е длъжен да се ограмотява, когато няма държава, което да се грижи за народа.
        България е колония, българите са роби, а някой дори се обиждат и не вярват на това.
        Всички държавни и общински учреждения са регистрирани като фирми в САЩ. Но шебека не вЕрва.
        Никой не е обещавал вечно щастие на робите, никой не е обещавал, че няма да ходят на война да мрат за интереса на господаря, че няма да плащат кръвен данък, че ще бъдат лекувани, че ……..
        Ял съм псувни още през 2004 г. от така наречените българи, че казвах истината. Възраждане или друг също не са длъжни на никой. То шебека е докаран до положение, че се отказва да защити децата си, някой хора чакат родината ни да защитава…..

  7. НИТО СМЕ ПЪЛНО НИТО СМЕ ПРАВНО НИ ПЪЛНОПРАВНИ ЧЛЕНОВЕ НА НАТО А СМЕ НЕЗАКОННО НАБУТАНИ КАТО ОВЦЕ В НАТО БЕЗ ДА НИ ПИТАТ
    ЛЪЖЕШ ДЕНКОВ ЧЕ СМЕ ПЪЛНОПРАВНИ ЧЛЕНОВЕ НА НАТО !

  8. абе мършо продажна , забрави Сърбия , когато краварите я нападнаха , така че това е нахлуване а не това че Русия предотврати избиването на руското население в украйна . колко ли трябва да си дупедавец за да говориш такива работи ?

  9. Русия = поробване и мизерия. Алтернативата не е подчиняване под друга империя, дори да е много по-милостива от Русия. Алтернативата е България – европейска. Европейци сме, а не азиатци или американци. Слава Богу! Когато САЩ и Русия се сговарят – от 1917 година досега – за сметка на европейските държави, ние ще се държим за Европа и ще допринасяме за силата й, като се грижим държавата ни да е правова и просперираща. Европа има силна защита срещу терористични атаки благодарение на членството в НАТО. Но това очевидно не е достатъчно, и Европа го осъзнава вече. Силата на Европа е в качественото население. Това включва разум, разумът включва съвест и постоянство. Вместо да работим, ние се плюем като дядо Либен и Хаджи Генчо. Имаме най-добрия шанс, който сме имали в историята си, а ние какво? Чудим се на кое посолство да се подложим. Срамота е пред дедите.

    • Ограмоти се малко бе „българче“,нищо не ти пречи, щом можеш да боравиш с компютър или мобилно телефонче.Не казвам , че е лесно, щото и много ерудирани журналисти се правят на политически неграмотници, Светославчо Терзиев от в.Сега,че и много други, които ежедневно цапат родните медии.

  10. САЩ досега не са дали нито един от танковете, които пълнят хангарите, на Украйна. За разлика от Англия, Германия, Белгия. Нито самолети изтребители. Играят мръсно и подло. Да дават огромни пари, защото умеят да крадат от тях. Само Европа ще защити Украйна, защото Украйна доказа, че е надеждна преграда пред азиатските пълчища. Ние направихме правилния избор да сме с Европа. Избор труден, но добър. Живот в робство е лош избор.

    • Ти не си българче и не обичаш. Ти си платена американска мърша. Чиба оттук, бе безродник гноен

  11. В украина стана ясно едно – западните оръжия не струват! Защо искате да ни лишите от нашите годни оръжия и да натоварите бюджета със закупуването на негодни такива. Русия ги унищожава като кибритени кутийки! Да пукнете дано, мръсни гадове!

  12. Денков, денков кого лъжеш, бе? Русия ли ще ни нападне? Нас не ни е страх, но вие предателите да му мислите, виждам как се разбягвате като гнусни хлебарки!

  13. Да тръгнеш да убеждаваш един цял народ,че хиената и сърната могат да бъдат дружки е парад на КРЕТЕНИЗМА. Луд кретенизъм Господа. Толкова независими западни источници и политически капацитети дискутираха тази дълго подготвяна война. Нашият премиер,Тагарев,че и пожарникаря,щели да подкрепят членството на Киев в НАТО. БЕЗУМИЕТО Е ПЪЛНО И КРЕЩЯЩО.

  14. Франция е потънала в бунтове,стотици обекти са запалени,правителството е мобилизирало хиляди полицай.Допуска се, че изпратеното в украина оръжие попада в бунтовниците. У нас един медиен ПАРЦАЛ,като в. Сега, Актуално, или Факти, или кой да е няма да обели и зъб. За английския крал писаха до ЗАСИНЯВАНЕ.Това са нашите колониални медии.“France Erupts in Rebellion After Police Killing of North African Youth“ Est-ce que les armes de l’Otan données à l’Ukraine vont surgir dans les émeutes en France?“ Кой пък наш источник,ще пише, че руската армия можела да бъде най -мощната в света в сухопътни битки „L’armée régulière russe est en passe de devenir l’armée la plus puissante au monde dans les combats terrestres“

    • Дано арабите изколят всички францизи богоборци.
      Не смятам да пролея и една сълза за народи, които са ни репресирали. Мрете мамка ви мръсна.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *