„Възраждане“: Спрете с опитите да вкарате еврото като паралелна валута

„Спрете да се правите, че има консенсус в българското общество за въвеждането на еврото и че влизането в еврозоната е цел за България. Спрете с опитите си да вкарате еврото като паралелна разплащателна валута“, призоваха от „Възраждане“.

„Една седмица – толкова ни дели от пълното унищожаване на демокрацията в България“, заяви депутатът Деян Николов в декларация от името на ПГ на партия „Възраждане“ от трибуната на Народното събрание (НС). Демокрацията са 604 хиляди българи, които пряко изразиха волята си, следвайки закона и реда в страната, като пожелаха да се проведе референдум за запазването на българския лев поне до 2043 г., посочи той. Демокрацията изисква да се зачита волята на народа, добави още народният представител от „Възраждане“.

„Една седмица – след точно толкова изтича законовия срок, в който ние всички в тази зала трябва да приемем решение за провеждане на референдум за запазване на българския лев“, отбеляза Николов, който е и част от Инициативния комитет за събиране на подписите за допитването.

Той посочи, че според Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление НС приема решение за провеждане на национален референдум, когато това е поискано от инициативен комитет с подписка, съдържаща подписите на не по-малко от 400 хиляди българи с избирателни права. „Ние вече имаме протокол от ГРАО, който потвърди над 470 хиляди валидни подписа“, отбеляза Николов.

Депутатът от „Възраждане“ отбеляза, че НС взима решение по предложението за референдум в срок до три месеца от внасянето му. Срокът от три месеца за решението на Парламента изтича на 7 юли, а вчера в правна комисия управляващата коалиция от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС отхвърлиха точката за референдума от дневния ред, което е жалко, коментира той. „Жалко е да не зачитате волята на 600 хиляди българи, защото виждате във „Възраждане“ политическа заплаха. Жалко е да ви е страх от това да излезете да защитавате позицията си за влизане на България в еврозоната на референдум. Жалко е да се молите под масата на европейски лидери да ви пуснат в еврозоната. Жалко е да си мислите, че вашето мнение е по-важно от мнението на цял един народ, жалко е и да си мислите, че онзи посланик е по-страшен от народа ви“, коментира Деян Николов.

„Спрете да се правите, че има консенсус в българското общество и че целта на България е влизането в еврозоната. Спрете с опитите си да вкарате еврото като паралелна разплащателна валута“, призова той. Николов отбеляза, че преди 20 години против „едностранната евроизация“ твърдо се е изправил „гуруто на днешната градска десница ДБ, ПП и пр. – самият Иван Костов“ и цитира негови статии от 2002 г. и 2009 г. колко вредно ще е това за България.

От тази трибуна ви призовавам не просто да излезем с решение за провеждане на референдума в най-кратък срок, но и отправям открито предизвикателство за публичен дебат на експертно ниво, каза още Деян Николов. „Съберете си най-изявените експерти по темата и аз с удоволствие ще ги унищожа“, заяви той, като уточни, че употребява думата „унищожа“ в преносен смисъл – похват, който, по думите му, удобно бе забравен или игнориран през последните няколко дни „от някои български журналисти, от демократичната т.нар. интелигенция, Министерския съвет, че дори и от прокуратурата“, намеквайки за обвиненията на същите срещу лидера на партията Костадин Костадинов за това, че използвал „реч на омразата“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Вече има от Асен Василев лобисткото предложение – заплатите само по банков път, за да се облагодетелстват банките, които са чужди.
    Много по-лесно се контролират хората, когато имаш власт над авоарите им. Цялата работа е налагане на тотален контрол над населението. Парите в брой са враг на либералните екстремисти, които желаят да контролират живота ви, но колкото и да обясняваш на парапитека, той не вярва и това е!

  2. Само си представете, като-как биха изглеждали една шепа тъпотати от ГЕРБ, ПП и ДПС, срещу 604 000 българи!Да си се родил ибрикчия е гаранция за власт и пари, на ТАЗИ територия!

  3. Имах възможност да пътувам и общувам с ОБИКНОВЕНИТЕ хора от няколко страни, които бяха „приели“ еврото. Никой не се изказа положително за промяната.
    БЯГАЙТЕ ОТ ЕВРОТО ! Не вярвайте на политиците! Ако го приемете само ще бъдете ОГРАБЕНИ.

    • Спор няма по това. Аз с очите си видях какво стана в дойчланд и в италия, но маймуноподобното население на България вЕрва, че като няма лев, ще стане по-европеец, макар това да означава, че ще еб@т повече него и децата му.

  4. Еврото е убиец на Европа !
    Резултата е вече на лице !
    Никой не е прокопсал от еврото !
    А само е загубил !
    ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ДА ЗАЩИТИМ БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ !
    ДА ИЗВИКАМЕ СИЛНО ДА ЧУЕ СВЕТА !
    ВЪН ЕВРОТО ОТ БЪЛГАРИЯ !
    НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *