Русия унищожи база на френски наемници в Харков – уби 60 и рани 20

Русия заяви, че е ударила с ракета сграда в украинския град Харков, в която са били разположени френски наемници, предадоха Франс прес и Ройтерс. Според Москва „ударът напълно е унищожил сградата, в която са били разположени наемниците“, и е убил повече от 60 души, а други 20 са били ранени.

МОМЕНТЪТ НА УДАРА

„Вечерта на 16 януари руските въоръжени сили нанесоха високоточен удар по временен пункт за разполагане на чуждестранни бойци в Харков“, съобщи руското министерство на отбраната в официалния си профил в „Телеграм“. То уточни, че повечето от бойците са били „френски наемници“.

Ударът напълно унищожи сградата, в която бяха наемниците.

Повече от 60 бойци са убити, а други над 20 са откарани в лечебни заведения“, се казва в руското изявление.

Снимка на единствено оцелялата фасада от жилищната сграда в Харков след руския високоточен ракетен удар в ранните часове днес. Снимка: Харковската областна администрация чрез АП

Москва извърши нападението, след като вчера Еманюел Макрон обяви, че Франция ще достави на Киев допълнително 40 ракети с далечен обсег „Скалп“ и „стотици бомби“. Макрон добави, че Франция е „в процес на финализиране на споразумение за сигурност“ с Киев, подобно на сключеното в петък 10-годишно споразумение между Великобритания и Украйна. 

Припомняме, че снощи френският президент Емануел Макрон обяви, че страната му ще достави десетки ракети и стотици бомби на Украйна и обяви: „Не можем да позволим на Русия да спечели“. Той заяви, че през февруари ще посети Украйна. Френският президент също така посочи, че руска победа в Украйна ще подкопае международния ред, основан на правила. „Не можем да позволим на Русия да победи и не трябва да го правим“, каза той.

Броят на ракетите, обещани от Макрон е пренебрежимо малък на фона на изстрелваните ежедневно на фронта над 10 хил. броя от руснаците и около 2.5 хил. от украинците. Проблемът в случая не е в количеството, а в това, че са с далечен обсег, което значи че ще бъдат използвани за удари по старите територии на Русия. И е твърде вероятно унищожаването на френските наемници тази нощ да е именно предупреждение от страна на Москва към Париж.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. Трябва да си готов да умреш за истината, независимо дали имаш интерес, или не-Сенека. Как да си обесним тая омраза на френското правителство към Русия, омразата на Англия и васалите им е обяснима. Защо има и омраза на Германия, когато те убиха около 27 милиона руснаци през ВСВ. За ядрена война ли копнее стара Европа с нейните исторически паметници и култура. Ние англичаните ли избрахме за покровители, или напълно загубихме ума си.

    • Сегашната омраза на Франция към Русия идва от изтласкеването им от Африка. Сега франсетата трябва да купуват уран на 2 , 3 пъти по-високи цени, това оскъпява тока и подлага на затруднения икономиката им. Франсетата понасят удари под кръста , както от „съюзниците“ си , така и от Русия. Загубиха многомилиардни военни сделки изтласкани от САЩ. Сега изливат злобата си към Русия и продължават да въоръжават 404. Вчера немския парламент отказа изпращане на рактеи Таурус за 404.За това искат да махнат Шолц, от една страна ястребите, че е много мек от друга земеделците и други производители, че търпят загуби заради войната. За Шолц ситуацията е сложна и техните соросоиди ще се опитата да използват справедливите протести и да намърдат още по-голяма гад, както и стана в България с идването на кикорчовците

  2. Сенека е живял в трудни времена, управлявани от могъщи владетели, но за съжаление луди. Сенека олицетворява стоицизма. Сегашните управници, те са просто кукли на конци. А ние? Ние сме глупци.

  3. Наскоро ми попадна едно интересно заглавие в смисъл:
    „Макрон назначи гей за премиер на Франция“.
    Или както го разбирам:
    ПЕРВЕРЗНИЦИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ – ОБЕДИНЯВАЙТЕ СЕ.
    Тези май тотално се объркаха. Президент герофил (Бабоебец) назначава педераст за премиер.
    Изобщо страната на любовта (някога) дхес се управлява от извратени джендъри.
    На Макарона май съвсем са му гръмнали бушоните та се опитва да показва мускули на Русия.
    Бе той на времето и Наполеон се опита, ама…..
    Е, отговора на Русия е повече от ясен. Пък и какъв мъжки полов член търсят жабарчетата в Харков.
    Май и макарончо прежали Франция. По добре беше да изпрати в усрайна чували за трупове, ако е останало въобще нещо от френските боклуци след запознанството им с Руската ракета.

    • Проблема даже не е, че са педерасти, проблема е, че някои самозабравили се хора, са садисти и психопати, при това крайно алчни за пари или власт!

    • „Пък и какъв мъжки полов член търсят жабарчетата в Харков“ – педераси, сър.

  4. Другарчета-видяхте ли снимката на някакъв военен, който посреща магарето във военна униформа- на токчета!?
    И тия ще бият русите?!
    На фронта?!

    • Къде е тази снимка, приятелю? Ще си я принтирам и ще си я сложа в тоалетната. Помага идеално при запек или махмурлук, когато искаш да повърнеш, но не можеш.

      • Ми за да ти я изпратя-се налага да ми дадеш координати.
        Като вайбър.
        А ти няма да го направиш.
        Както не отговори на апела ми да се съпротивим срещу бутането на Альоша.
        Вероятно те е страх.
        А снимката на военния с токчетата избива рибата!
        Магарев върви срещу туй нещо-нахилен.
        Онуй нещо-нахилено,(черно),го посреща във военна униформа-поглеждаш-долу 12 см минимум токчета, брат!
        Тънки и женски!
        Като за сватба!

  5. Няма как да ги бият. И в Русия една от най – обидните думи е ПИДЕР – педераст. Този само ще амбицира Руснаците да ги довършат.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *