С 3 хиперзвукови ракети „Циркон“ Русия унищожи система Patriot и централата на украинското разузнаване в Киев

В понеделник сутринта в Киев бяха регистрирани три мощни взрива. Украинската столица беше ударена от „ракети от Крим“.

От съобщенията в украинските медии стана ясно, че пораженията са нанесени с хиперзвукови ракети „Циркон“ (ракетите са преодолели 600 км за 2 минути), съобщи неофициалният говорител на руското МО блогърът и военен анализатор Юрий Подоляка в популярния си Telegram-канал.

Според местни украински източници с трите хиперзвукови удара е унищожена система за противовъздушна отбрана Patriot в района на летище „Жуляни“ и двете сгради на централния щаб на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна. Сградите на разузнавателната централа са сринати до основи.

Според съобщения в руски медии ракетите са унищожили център за вземане на решения в Киев. В момента на ударите в двете сгради е имало множество агенти на СБУ, част от които са давали заповеди за нахлуването в Белгородска област и вероятно са координирали терористичния атентат в Москва.

На снимката е срината от руските ракети сграда на СБУ

Телеграм каналът „Рыбар“ пише, че украинските медии са потвърдили, че ракетите са ударили обекти на СБУ в града. Журналистите отбелязват, че датата на нападението не е избрана случайно – днес е Денят на СБУ в Украйна и в сградите със сигурност е гъмжало от високопоставени служители на разузнавателната институция.

Буквално секунди преди взривовете украинските ВВС предупредиха в канала си в „Телеграм“, че към града лети ракета. Скоростта, с която обаче ракетите са прелетели и са поразили целите си не е позволила никаква реакция за самозащита. „Експлозии в столицата. Спешно към убежищата!“, написа минути след трите хиперзвукови удара кметът на Киев Виталий Кличко. Той съобщи, че има повиквания към спешна помощ в няколко района на столицата – Печорск, Соломенск и Днепър.

Предполага се, че ударите са руският отговор заради атентата край Москва. Нещо, за което намекна вчера в речта си руския президент Владимир Путин.

Pycĸaтa paĸeта „Циpĸoн“ e пъpвaтa в cвeтa xипepзвyĸoвa paĸeтa c нaдвoднo бaзиpaнe, дocтигaщa cĸopocт нaд 8 Maxa и cпocoбнa дa yнищoжи ядpeн caмoлeтoнocaч. Tя може да се изстрелва oт фpeгaти, ĸpaйцepи и дopи от пoдвoдници, a мaĸcимaлнaтa дaлeчинa нa пoлeтa e дo 1000 ĸилoмeтpa. Cĸopocттa нa пoлeтa й e няĸoлĸo пъти пo-виcoĸa oт cĸopocттa нa звyĸa, ĸoeтo прави невъзможно пpиxвaщaнeтo нa тeзи paĸeти oт cъщecтвyвaщитe ceгa cиcтeми зa пpoтивopaĸeтнa oтбpaнa и пpoтивoвъздyшнa oтбpaнa.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *