„Спецназът на Суровикин“ методично и фанатично унищожава диверсионните армейски групи на ВСУ

Сегашната канибалска стратегия на Киев носи само загуби на Укровермахта

При генерал Сергей Суровикин руската тактика в Украйна се промени драстично. Отказът от трудноподвижните батальонни групи даде резултат – руското настъпление в Бахмутското направление се ускори, а малките диверсионни армии и щурмовите самолети на въоръжените сили на Украйна (досегашната тактика за нападение на ВСУ) вече не представляват никаква заплаха.

Сега украинският генерал Микац хвърля стотици диверсионни подразделения на сигурна смърт

Украинците с маниакална упоритост продължават със старата си тактика, която по-рано им донесе частечен успех в Харковска област. Те продължават да изпращат диверсионно-разузнавателни и щурмови групи към руските позиции. Нито една от техните „задачи“  (да намерят слабо място в руската отбрана) обаче не завършва с успех: всички диверсионни мини-армии на украинците биват неутрализирани.

Само от началото на декември, според руското министерство на отбраната, диверсионни групи на въоръжените сили на Украйна са се опитали да пробият в посока Райгородок, Червонопоповка, Житловка, Плошанка, Житловка, Коломийчиха, Червона Диброва и Креминная, както и към Серебрянското горско стопанство (ЛНР), Терна, Ямполовка, Торски, Павловка, Новомайорск, Владимировка и Нескучен (ДНР).

Украинците изглежда отново се опитват да използват тактиката на „инфилтрация“, атакувайки добре укрепени руски позиции на малки групи, като опитват да излязат в гърба на противника. Украинците се придвижват с бронетранспортьори и бойни машини на пехотата, както и с пикапи, дарени от съюзниците им от НАТО.

Всеки такъв неуспешен опит за „пробив“ обаче намалява числеността на Въоръжените сили на Украйна с 50-80 единици ранени и убити. Оперативното командване „Восток“ на Въоръжените сили на Украйна обаче продължава да хвърля войници на сигурна смърт, без изобщо да брои жертвите.

„Восток“ се командва от генерал Олег Микац, който се хвали, че никога не е служил в Съветската армия. През 2015 г. този украински генерал, който тогава командваше операцията на летището в Донецк, беше пленен от опълченския батальон „Сомали“, воден от легендарния командир на ДНР Гиви. Въпреки това, уви, беше предаден на Украйна- при размяна на пленници.

Руският генерал Мурадов прочисти Дейр ес Зор (Сирия) от терористи, сега чисти Артьомовск (Бахмут) от нацистите

Необмислената тактика на помилвания от донбаските опълченци украински генерал Микац рязко контрастира с тактиката на командването на групата руски войски „Восток“, ръководена от генерал-лейтенант Рустам Мурадов. Той, за разлика от Микац, е получил отлично съветско военно образование. Мурадов не за първи път воюва срещу терористи – първо в Чечня, после в Сирия, а сега и в Донбас.

Бил е военен съветник в сирийската кампания. Той стана известен като командирът на руските войски, които щурмуваха град Дейр ес-Зор: бойците на Ислямска държава го бяха превърнали в истинска крепост, защитавана от 15 хиляди тежко въоръжени главорези. За тази специална операция Мурадов получи званието Герой на Русия.

Сега много разработки на руските войски се използват при щурма на Бахмут-Артьомовск, който украинците също превърнаха в крепост. Именно в посока Бахмут сега се водят най-ожесточените битки. Това се дължи на стратегическото значение на града, който е под украинска окупация от 2014 г. Превземането му ще разпробие 600-километровия защитен вал в Доонбас, граден 8 години, ще прекъсне линиите за снабдяване на въоръжените сили на Украйна и ще отвори директен път към Славянск и Краматорск.

Украинците изтеглиха по-голямата част от силите си от всички фронтове именно в този район, така че за атаки в други посоки въоръжените сили на Украйна в момента разполагат само с жалки диверсионно-щурмови групи.

The Telegraph: Суровикин направи руската армия по-гъвкава и мобилна

Упоритата борба с диверсионната тактика на въоръжените сили на Украйна е част от новата военна стратегия, представена от генерал Сергей Суровикин.

Както пише военният анализатор Джеймс Килнър в The Telegraph, основната черта на Суровикин, която го прави най-опасния противник за командването на въоръжените сили на Украйна, са неговите блестящи организаторски умения.

Именно Суровикин успя да стабилизира линията на съприкосновение и да затегне дисциплината.

„Той е може би най-компетентният командир, който Русия е назначавала досега в специална операция“, заявява Дара Масико, старши политически изследовател в американския аналитичен институт на Пентагона – RAND Corporation, американски мозъчен тръст по сигурността.

Именно с тактическия талант на Суровикин Масико свързва успешната операция за прегрупиране на войските на десния бряг на Днепър. Руските части използват естествени защитни съоръжения на левия бряг на Днепър, които са практически непреодолими за въоръжените сили на Украйна. Създавайки непревземаем плацдарм на левия бряг, руските войски обстрелват без отговор украински военни обекти в Херсон, окупирани от Въоръжените сили на Украйна.

Именно решението на Суровикин се свързва с широкото използване на високоточни ракети и безпилотни летателни апарати по критични инфраструктурни обекти в цяла Украйна. Подобна решителност прави Суровикин двойно по-сериозен противник за въоръжените сили на Украйна, пише The Telegraph.

Също така, благодарение на Суровикин, бяха преразгледани нормите, които изглеждаха непоклатими на „съветските“ генерали, но всъщност бяха остарели. Руските войски в настоящия етап на специалната операция вече са престанали да дават предпочитание на батальонно-тактическите групи (БТГ).

БТГ е временно формирование, което обединява войски и техника от различни части за изпълнение на конкретни оперативни задачи. Според различни източници най-малко 100 руски БТГ са били разположени в Украйна по време на спецоперацията, всяка от които е включвала стотици военнослужещи, подкрепяни от танкове и артилерия.

Концепцията БТГ играе важна роля в руската военна доктрина през последните десет години. Въпреки това, благодарение на „работата върху грешките“, извършена от Суровикин, сега се дава предимство на по-маневрените бойни действия. Съдейки по интензивността на унищожаването на украинските диверсанти в Донбас, тази тактика беше успешна.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

24 коментара

  1. Повтарям и тук, ако някой не е разбрал!
    Готвят мобилизация на българските мъже за борба на страната на фашистите в Украйна!
    Публикацията е на полк. Марков в свободно слово!
    Който не знае- в осрайна вече мобилизират 14-15 годишни деца!
    Кой български мъж ще тръгне? Коя жена ще си прати детето?!
    Изроди фашистки, да бъдете проклети до девето коляно!
    Всеки ден ще ви кълна, фашистки изверги!

    • Я какъв хубав повод, всички евро-натовци да си сменят половата принадлежност, а ние нормалните да се бием за техните ценности! :)

  2. Хайде сега цялата фашистка сган да яхва метлите и да заминава!
    Само някой да е посмял да застане срещу брат рус- проклет да бъде! Да гори в ада завинаги!
    Мама ви мръсна чифутска предателска- няма и да се цензурирам повече!
    Изроди- ако не бяха русите- всички щяхте да сте ибрикчии, да подмивате с фесове задници и да чукат жените ви!
    Да пукнете дано до последния гей, кирчо, свирчо, оня бръкнал до лакета да си вади сополите! Ичко!

    • Автоцензурата е за роби. Всеки роб първо се пита дали е законно, а свободния човек, дали е правилно ;)
      Аз от малък мразя да ме цензурират, но напоследък все по често звуча като тъп каруцар. То вече нормален човек, трудно издържа простотиите сатанински.

  3. Имам гадна черта на характера- много помня и не прощавам!
    Освен това се подковавам- ако “случайно” си отида с поредната примерно автомобилна катастрофа.
    Бъдете сигурни, че няма “просто така” да ви се размине!
    Много помня, копелета!

  4. Иви,напротив!Нека ги изпратят на фронта,за да ги избият като кучета,ТА БЕЛКИМ СЕ УСЕТИ ТОЯ ПРОСТ НАРОД! ПАРИ,ХОТЕЛИ,ОРЪЖИЯ,ТЪПОТИИ ДО НЕБЕСАТА!АЙДЕ СЕГА ДА ВИ ВИДИМ НА ФРОНТА,ДАЛИ ЩЕ Е СЪЩОТО?!ПУТИН Е АГРЕСОР,ДАЛИ ЩЕ МИСЛИТЕ ТАКА В ЛЮБИМАТА ВИ УКРАИНА?! 500ГОДИНИ НИЩО НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ,АМА СЕГА НА ФРОНТА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ !НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!ПУТИН ЩЕ ВИ ДАДЕ УРОК,ТА ДА РАЗБЕРЕТЕ! ЖАЛКОТО Е,ЧЕ ЩЕ СЕ БИЕТЕ НА СТРАНАТА НА ФАШИСТАН!!!ТО,И ПРЕЗ ВСЕ ОАК СМЕ БИЛИ НА СТРАНАТА НА ФАШИСТИТЕ!

    • Ти кой си мислиш, че ще изпратят?
      Нормалните българи, които отказват да станат джендъри или еничарите вършещи сексуални услуги на натУ и джендърхалифата?

  5. Може и да си права, Иве!
    Аз се изморих да бутам “мъжлета”.
    Да им разяснявам откъде изгрява Слънцето.
    Включая да им защитавам интересите!
    Накрая получих едно голямо- благодаря, добре че си ти!
    Май е време “мъжагите” да си получат заслуженото мълчание.
    Иначе се гледат пред огледалото и се дуят колко са им големи мускулите…
    Връзват си обувките половин час!
    Питам- пич, на теб ли ще разчитам във война?!
    Еми да ходят на фронта!

  6. оставете марков,бръщолеви провокативно,чрез него определени среди опипват почвата..играч е..няма как бг мъже эда се бият за пробити,някои платени идиоти моатсе пробват..и набързо ще влезат в правия път..

    • Възможно е. Но е факт, че целта е да се окървавят отношенията на България с Русия. И че чворош дава мило, драго и $, за да го постигне.
      В случая ми се струва, че грешиш. Така виждам картинката.
      Според мен ще бъде изпратено бг стадото на фронта на всяка цена. Дори само заради садистичния кеф на овчаря.
      Горещо се моля да греша, ама надали!

      • много военни са станали такива не по призвание,а по необходимост-за заплати..млади момчета,че и момиченца без професия,без знание,житейски опит,без бъдеще и перспективи са се хванали за тая армия като остров за спасение и оцеляване..не ги искат в частни фирми,щото за никакъв чеп не стават..ама и те не искат защото са мързеливи и некадърни…пълни карикатури в униформи..гащници в шкембета и дебели дупета..че и госпожи навлекли униформа…опитват се да маршируват на паради,не могат да вдигат крака,не могат да държат правилно оръжието..мятат на чорчук и с полюшване шкембета и гъзета-направо…гъзища…трагедия мила моя майнольо..и вие ги спрягате да ходят да се бият..те си търсят 1ч дупките на коланите,кат си дигат гащите..щели да ходят на фронта..щото марков бил казал…ах тоя марков..

      • Не оспорвам този факт.
        Още по- добре за овчаря. Целта му е да има повече убити овце! Колкото по- слаби, некадърни и неподготвени- толкоз по- голям орг@зъм за чворош.
        Колкото повече славяни изтреп@ни- чворош – доволен.
        Ти замислял ли си се защо му е кървясал погледа?
        Или защо тия дъртофелници нищо не ги лови и всите са “ужким” на по 90+ години?
        Те имат технологии да сканират съзнанието и да го прехвърлят в ново тяло.
        Да не би да повярва, че оная измет сакската оса- майка е пукнала?

      • Ясновидецо, те няма да пратят башибозушката си армия на фронта, защото тя е създадена да пази задника на еничарите, които се самонаричат елит.
        На фронта ще отидат обикновените хора. Но преди това ще пратим 50 човека, които дори натУ-то може само да избие, за да ни заливат с пропаганда как лошите орки-руснаци за затрили българският народ …….
        Чак след това може да се стигне до мобилизация. Разбира се ако преди това някой пасран зелен чорап или простокирчо не домъкне ядрено оръжие на територията на България и Русия съвсем законно не ни удари, макар за мен е доста слабо вероятно руснаците да нападнат ядрено държавата, която дариха със свобода.

  7. Както не веднъж съм казвал: Войната е неизбежна. И САЩ и Русия нямат поле за отстъпване. Истинската ТСВойна ще започне след СВО. Заради продажна, глупава и недалновидна политика винаги си патим. Дано не съм прав, но за съжаление, в повечето случаи съм.

  8. 19.12.2022 България подписва с Уестингхаус.Нали се сещате,какво може да се случи?!Фукушима! Чехите имаха проблем,и бързо влязоха в правия път,,АМА НИЕ НЕ?! И ЗА ТОВА МЪЛЧАТ,И ЗА ОРЪЖИЯТА КРИЯТ! АМИ ДА ГИ МОБИЛИЗИРВАТ ПО БЪРЗО,ТА ДА ДОЙДАТ НА СЕБЕ СИ!

    • Защо ли ми се струва, че точно това е целта?
      Запорожие се изплъзва…
      Идва Козлодуй, с нищо неподозиращото бг туземие.
      Естествено, никой не знае за какво става на въпрос.

      • Та нали затова ни обясняваха, че нямаме нужда от с300 за да вардим АЕЦ-а. Може пък Аец-а да е предназначен за запалването на третата световна, щото не се намериха по-тъпи от БГ минетчиите да жертват народа си.

  9. А и бг аборигените заявиха, че не ги интересува!
    Бг идиотите имат наглостта да заявят, че не ги интересува дали ще мрат!
    Еми да мрат тогава!
    Лично познавам идиоти, които заявяват, че не ги интересува!
    Имаше и една коза, която се кефеше да бута детето си на тестове, защото: забележете: били безплатни?!
    Същата крава се кефеше, че дъщеря й не излиза с деца да играе навън, а седи пред компютъра!
    Аз ли не съм наред нещо, или зомби апокалипсиса дойде?!

  10. КОЙТО ТРЪГНЕ СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ ЖИВ ДА НЕ СЕ ВЪРНЕ АМИН

  11. ДЕБИЛИЗАЦИЯ! ЦИГАНИЗАЦИЯ! ФАШИЗЪМ! ЙЪДЕ ИЗПЕЗНА КОВИДА? ПУТИН ГИ НАКАРА ДА ЗАБРАВЯТ!

    • Споко, тепърва ще започнат пандемии ….. зелени локдауни ….. задължителни ваксинации …. и избиване на християните, които не склонят да се поклонят на сатаната.
      Не е толкова лесно да избиеш 7 милиарда човека иска се постоянство и инат :)

  12. Шахматна игра
    Русофилите ура-патриоти усърдно рисуват карти и стрелки на настъплението, възбудени от мисълта, че скоро руската армия ще превземе Днепропетровск, Одеса, Киев и по-нататък всичко. Аналогична е картината при русофобите, които също рисуват своите карти отвоювайки Херсон, Донбас, Крим и по-нататък всичко.

    Русофили ура-патриоти и русофоби, «ватници» и «укро-сектанти» зомбирани от пропаганда не разбират, че са пешки в чужда игра. Войната в Украйна е обикновена партия шах разигравана от световното юдео-масонство, където Путин и Зеленски са кукли на конци.

    От една страна на дъската се намира световната юдео-ционистка масонска организация «Бней-Брит», представена от различни юдейски кланове и най-вече Рокфелер, в САЩ това са републиканците (Тръмп, Кисинджър, Бжезински..), за господство на долара и запазване на ЕС. От друга страна, световната юдео-хасидска масонска организация «Хабад», най-вече Ротшилд, в САЩ това са демократите (Клинтън, Байдън, Сорос..), за златен стандарт и демонтиране на ЕС.

    В техните редици съществуват известни разногласия в геополитически и религиозен план, но като цяло работят заедно за постигане на обща цел – световно господство. Войната в Украйна, стартирана от световното юдео-масонство като продължение на известно събитие започнало през 2020 г. решава едновременно няколко задачи:

    1. Консолидиране на «свободните народи» около своите правителства, чието доверие в тях бе силно разклатено след психическата операция «COVID-19» (геноцид над собственото население).

    2. Отвличане на вниманието от предстоящото въвеждане през 2023 г. на цифрова идентичност, цифрови валути и ратифициране на пандемично споразумение (В България предстои да бъде приет закон за цифрова идентичност – опразване на хартиени и пластмасови документи за самоличност и прехвърляне на информацията върху цифров носител QR-код, Израел въведе цифров «шекел» обезпечен със злато.. ).

    3. Ограбване на средния клас посредством разрушаване на световната икономика – моделиране на икономическа, климатическа, продоволствена и финансова криза.

    4. Продължаване на програмата по оцифроване с QR-код чрез ваксиниране. Русия и Украйна спънаха световната програма по ваксинация 40% в Русия срещу 38% в Украйна (всички бежанци от Украйна в Европа 7.6 милиона бяха принудително ваксинирани от «COVID-19», както и военнослужещи и мобилизирани от двете страни на конфликта).

    5. Утилизиране на бялата раса (най-вече славяни и православни, като носители на традиционни ценности).

    «Ватници» и «укро-сектанти» зомбирани от пропаганда се избиват взаимно, захранвани с идеологии за създаване на «Велика Украйна» и «СССР 2.0» без да подозират, че способстват построяването на «Небесен Иерусалим» и са ритуални агнета принесени в жертва от световното юдейство за пришествието на Машиха (антихриста).

    Преломен момент в противостоянието м/у Русия и Украйна настъпи през септември в Харковска област с «разгрома» на руските военни сили и последвалото широкомащабно отстъпление. Русофобите тържествуваха, а русофилите ура-патриоти изпаднали в униние се питаха, как е възможно?! Всичко идва на своето място, когато си припомним, че това е шахматна игра, в която юдео-масонството мести фигурите по свое усмотрение и играе с човешки животи, а Путин и Зеленски са кукли на конци.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *