Скот Ритър: Украинската контраофанзива приключи

Бившият офицер от американското военно разузнаване Скот Ритър заяви днес в ефира на YouTube канала Judging Freedom, че контраофанзивата на Украйна е приключила поради катастрофални неуспехи на фронта, пише Lenta.ru.

Според него обещанията, които Киев е дал на Вашингтон да пробие до Азовско море и да принуди Русия да капитулира със силата на западните оръжия, не са били изпълнени, затова САЩ са им казали, че „всичко е свършило“ и са наредили да си преразгледат позицията.

Ритър припомни думите на главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Валерий Залужний, който поиска да предостави на страната 300 танка, 550 автомобила, 500 артилерийски установки и боеприпаси, за да могат военните да напреднат с 84 километра, да достигнат Мелитопол и да прекъснат сухопътния коридор към Крим.

Бившият офицер от разузнаването подчерта, че украинската армия е получила оръжията, които е поискала, войниците ѝ са били обучени да боравят с тях, а сега не може да достигне дори до първата отбранителна линия на руснаците в Запорожие, камо ли до Крим.

„Следователно контраофанзивата е приключила. САЩ казват на Украйна: всичко свърши, така че сега вие трябва да промените позицията си“, каза разузнавачът, като отбеляза, че неуспехът на контраофанзивата ще принуди Киев да преразгледа плановете си.

Според Скот Ритър, въоръжените сили на Украйна са започнали да отстъпват, след като Русия е решила да използва авиационни бомби и тежки огнехвъргачни системи (ТОС) „Солнцек“.

„След това украинските войници или умират, или се оттеглят“, каза той.

Според Ритър украинската армия няма никакви шансове да напредне, защото веднага щом ВСУ пресекат сивата зона, те са посрещани от руски артилериен и авиационен ураган. Той добави, че по този начин Киев е загубил голяма част от военните си.

По-рано бившият американски дипломат Час Фрийман заяви, че Украйна ще се окаже в тежко положение след приключването на специалната военна операция (СВО). Той изрази мнение, че Киев ще трябва да спазва неутралитет, както изисква руската страна, и че държавата не трябва да очаква присъединяване към НАТО или връщане на загубените си територии.

Източник: Lenta.ru

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Е ще обясни ли най-сетне НЯКОЙ каква задача има тази военна организация НАТО, кого и от кого да отбранява САЩ, която се намира на хиляди километри от Европа. Някой ще обясни ли също така какво правят американските войски все още в СИРИЯ, в ИРАК, в Полша, какво правиха двадесет години в Афганистан, колко са убити и разселени само в последното десетилетие от грижата им за ОТБРАНА. Някой да ги е нападал през последното столетие, щото имат фантастичен военен бюджет и повече от 800 военни бази пръснати по света, за биолабораториите им да не говорим. Повече от милион и половина сирийци само не могат да се завърнат по домовете си заради тях, а петролът им се краде без коментар.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *