Сергей Лавров разкри: САЩ се опитват да вербуват изгонените руски дипломати! НЕУСПЕШНО! + Защо САЩ иска да насъска Европа срещу Русия! Виж Тук:

САЩ и васалните им „съюзници“ изгониха над 140 руски дипломати заради скандала с отровения двоен шпионин Сергей Скрипал във Великобритания. Само Вашингтон експулсира 60 души. Но с това изобщо не приключва подмолната дипломатическа война, която янките поведоха срещу Москва. Напротив! Тя тепърва ще се разгаря.

От руското Външно министерство днес разкриха, че американците масово се опитали да вербуват за шпиони в полза на САЩ изгонените руски дипломати! Опитите им обаче претърпели пълно фиаско, коментира се още в официалното съобщение на ведомството, подчинено на Сергей Лавров.

Руският външен министър определи като „цинични и отвратителни“ действията на Вашингтон в двойната игра, която се опитва да прави.

В отговор на американците, Москва обяви, че също ще изгони 60 американски дипломати от страната. А също и че ще затвори консулството на Вашингтон в Санкт Петербург. Освен това Русия заяви, че ще експулсира още западни дипломати от страните, които вече изгониха техни представители.

Припомняме, че Великобритания все още не е представила никакви доказателства, че Москва е наредила и организирала отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му. Въпреки това САЩ накараха западните си съюзници да изгонят руски дипломати – без доказателства, заради едната гола солидарност към Великобритания.

На фона на изострянето на отношенията между САЩ, ЕС и Русия, България засега няма да експулсира руски дипломати. Решението на правителството ни обаче разцепи по шевовете управляващата партия ГЕРБ, която се оказа пълна със заклети и добре платени от САЩ евро-атлантически сектанти, водени от вицето Цветан Цветанов.

Каква обаче е истинската цел на флашмоба, на бруталната разправа с руския дипломатически корпус, организирана от САЩ? Отговорът е в ето тази карта:

Северен поток- 2

Основната цел на САЩ е да спре работата по изграждането на газопровода „Северен поток“- 2, който ще свърже Русия с Германия. На бойния зов на Великобритания за гонене на дипломати Берлин откликна съвсем йезуитски. Меркел действително експулсира 4-ма руски дипломати… Но още в същия ден тя издаде всички разрешителни за строителството на ключовия немско-руски газопровод. А на следващия ден назначи 4-ма нови руски дипломати.

Още с Майдана в Украйна през 2014 г., САЩ се опитаха да принудят Германия да се откаже от проекта, за да започне да купува американски шистов газ за мощната си икономика. Най- големият губещ от построяването на „Северен поток“ – 2 обаче е Украйна, тъй като новият газопровод ще намали дебита на газ през територията й и тя ще губи по около 2 млрд. евро годишно от транзитни такси.

СМЕТКИТЕ НА ЯНКИТЕ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ КРИВИ!

САЩ са на път да се провалят тотално в опита си да развалят отношенията между Берлин и Москва.

Дания, която участва в строежа на газопровода, изгони няколко руски дипломати, но няма никакво намерение да се отказва от „Северен поток“ – 2.

Защо Дания е непреклонна пред американския натиск?! С прокарването на „Северен поток“ – 2 всички северни държави, които са част от проекта, ще скъсат зависимостта си от минаващия през територията на Украйна газ от „Северен поток“- 1. Именно чрез този газопровод, Украйна (разбирай – САЩ) рекетираше едновременно и Русия, и северните държави от ЕС, като периодично спираше кранчето на своя територия и оставяше Севера на студено и тъмно. И това, съпроводено с искане за повече пари. А Русия нямаше друг избор, освен да угоди на Киев, за да си няма проблеми с другите държави по веригата, които разчитат на доставките им.

Преди дни, украйнският президент Петро Порошенко обяви държавите, участващи в проекта „Северен поток“ – 2, за съучастници в подривната политика на Москва. Но, както казахме, загуби от 2 млрд. евро годишно и единственият останал на Украйна инструмент да рекетира Москва, са достатъчен повод за гневните реплики на Порошенко срещу Германия, Дания, Швеция и Финландия. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Направиха всичко възможно да лишат България от газопровода , нали беше не европейски нали това нали онова
    Искам да кажа само че в случай като този ме карат да вярвам че няма Господ техните дядовци убиваха нашите и крадоха сега техните внуци продължават същото .
    Връща се ама нищо не се връща не в този свят
    ИЗМЕТ ЕВРОПЕЙСКА

  2. Русия никога не пада на колене наполеон и хитлер го разбраха ще се убедят всички агресори да живее велика свята непобедима братска навеки русия който вдигне ръка срещу братушките само в ковчег да се завърне у дома

  3. БЪЛГАРИЯ Е ДЕМОГРАФСКИ ЗАСТРАШЕНА ЧЛЕНСТВОТО ВЪВ ЕС И НАТО ПРЕДНАМЕРЕНО СЪС САЩ И БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ СЪС МАФИОТСКАТА МУ ХУНТА ГЕРБ УБИХА БЪЛГАРИЯ ИДВАЙТЕ БРАТУШКИ НА ПОМОЩ НИЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ВИ ЗОВЕМ НИКОГА СЪС НИКОГО НЯМА ДА ВИ ЗАМЕНИМ ДОКАТО НИ ИМА НА ТОЗИ СВЯТ ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *