Сергей Лавров: НАТО се опитват да Обкръжат Русия във Вражески пръстен, но не са си направили добре сметката!

Отношенията между Русия и НАТО ще се влошат още повече, ако опитите Грузия да влезе в Алианса продължат. Това заяви днес министърът на външните работи на Руската Федерация Сергей Лавров в интервю за вестник „Коммерсанть“.

„Ние няма да започнем войната, гарантирам ви. Но нашите отношения със Северноатлантическия алианс и страните, които са си избрали като най-важен приоритет влизането в него, вече са сериозно подкопани“, заяви министърът.

По думите на Лавров, тези отношения вече са достатъчно лоши, но има и накъде да се влошават още.

„В НАТО има много страни, които не правят от членството си фетиш и развиват нормални добросъседски отношения с Русия. Но самата организация НАТО е обсебена от мания за непрекъснато разширение. И вие, в Русия, виждаме, че зад това стои неприкрит стремеж да бъдем обкръжени от вражески пръстен. Алиансът официално ни е обявил за свой враг и всячески се стреми да стопира развитието на страната ни. Това е опит да ни бъде наложен ред, различен от международното право. Налагат ни някакъв измислен от Съединените щати ред, който е изцяло в тяхна полза и в наш ущърб.“,  добави Лавров.

Министърът отбеляза, че от влизането на страни като Черна гора, Македония и Сърбия във военния съюз, НАТО няма да спечели нищо. Напротив, ще загуби. Тези страни не са никак важни за системата за сигурност на Алианса.

„И от тук следва, че това се прави с едничката цел – сдържане на Руската Федерация, дори агресивно сдържане. Но Русия има сили и ресурси да издържи на този натиск, че и на още 20 такива блокади. САЩ просто не са си направили добре сметките“, заяви първият дипломат на Москва. Skandalno.net

Надя Колева, Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Ако не избухне война, разходите ще убият НАТО, ако избухне, това ще направи Русия. Наредени сме в първата редица от страната на булката.

  2. СТРЕЛЯЙТЕ БРАТУШКИ НАВСЯКЪДЕ КЪДЕТО ИМА АМЕРИКАНСКИ БАЗИ НА НАТО НЕ ЩАДЕТЕ И САЩ СРИНЕТЕ ВСИЧКИ КОИТО СА СРЕЩУ РУСИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *