САЩ с нов закон- бухалка за Балканите! Задължават България да се откаже от претенциите си към С. Македония!

Американският президент Джо Байдън подписа нов закон, с който САЩ ще запорират имуществото и активите на „всяко лице или организация, които застрашават мира и стабилността на Западните Балкани“. САЩ еднолично ще решават кои лица са „грешниците“, които трябва да бъдат санкционирани. Под ударите на новия закон ще попадне всеки, който по преценка на американците, „нарушава демократичните процеси в региона и възпрепятства изпълнението на редица споразумения, сред които Преспанското от 2018, Охридското от 2001, Дейтънското“ и още редица договори и механизми, уредили взаимоотношенията между държавите в бивша Югославия така, както се е харесало на американците.

Указът, подписан от Байдън, засяга и всички лица, уличени в корупция по високите етажи на властта в страните от Западните Балкани. Под ударите му попадат както настоящи, така и бивши държавни служители, уличени в неправомерно присвояване на средства.

Очевидно е че този закон е поредната американска бухалка, с която държавите и техните правителства, да бъдат принуждавани да изпълняват заповедите на Вашингтон. Администрацията на Джо Байдън показва, че Западните Балкани са определено приоритетни във външната им политика. Ясно е, че България ще бъде притискана и принудена от Вашингтон да се откаже от претенциите съм историческото плагиатство на Северна Македония и ще трябва да освободи пътя й към ЕС. Достатъчно показателно за това е днешното изявление на говорителя на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс, който заяви, че страната му „подкрепя незабавното започване на преговорите за членство в ЕС на Северна Македония. Което си е чист натиск и направо заповед към България да се откаже от всякакви езикови, етнически, и културно-исторически претенции към Скопие. Реално всяка една държава от региона, ще трябва да си трае и да не пречи на САЩ да осъществят плановете си за Западните Балкани, дори ако в плановете им влиза да ги разпокъсат на още 20 държави.

Този закон е поредното доказателство, че за янките американското право стои над всяко национално право и може да гази Конституцията на всяка държава по планетата, както си иска. Стига въпросната държава да не е ядрена като Русия и Китай и да няма възможност да им избие зъбите с хиперзвукови ракети.

Интересно е да се види и каква ще е реакцията на ЕС, но едва ли може да се очаква нещо по- различно от досегашното му мълчание, докато американските каубои вилнеят из Стара Европа и силово налагат някакво измислено свое трансгранично право, което няма нищо общо с реалностите и интересите на нито една от страните в общността. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

20 коментара

  1. Ако наистина краварите са взели решение да се изхрачат на българската история и с това да покажат на целия свят ,че ние за тях сме само някакво стадо едър рогат добитък. Тогава- веднага референдум за излизане от НАТО, вън американските военни бази и на тяхно място Руски бази с ясно подписани в интерес на България клаузи. “ Не е важно какъв цвят е котката – важното е да лови мишки“. Видяхме от братската Дружба със Сащиянските бандити до къде ни докараха.

    • Винаги е било ясно, че за наглосаксонците сме просто едни туземци, но това не пречи на оФците да са щастливи роби-подскачащи за банани. Те с радват изпращат синовете си на запад за роби, дъщерите си за проститутки, а внуците си превръщат в джендъри!
      Населението вече се състои от има – няма 200 000 българи, а останалото е оФци, национални предатели, турци и любимите на краварите цигани.

  2. Няма македонска държава,
    няма македонска нация,
    няма македонски език,
    няма споделена история,
    няма обща история,
    няма македонска история,
    историята е на България и българският народ!

  3. гневете се на българските продажни политици и патриоти, те са всички на власт от 1990 насам без изключение и са отново в избирателните листи, затова сърдете се на себе си или гласувайте партии като възраждане или българско лято, които обещават нови политици без стари имена, както и допитване на народа с референдуми, ясно и точно

  4. ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА СЕ САМООПРЕДЕЛЯ КАТО КАКЪВТО СИ ИСКА.ДОКАТО ТЕ САМИ НЕ РЕШАТ ДА БЪДАТ БЪЛГАРИ,А НЕ МАКЕДОНЦИ ИЛИ НЕЩО ДРУГО,НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГИ НАКАРА!ХУБОСТ НА СИЛА НЕ СТАВА!

    • Никой не иска да ги прави насила хубави, но и да се допускат кражби на история също не бива

    • Това отнася ли се за хората, които са се самоопределили по собствена воля и вече са мъртви. За това става дума. А тия какви се определят, никой не го интересува!

  5. Това сърбите са мръсно и коварно племе. Винаги са живели със самочувствието, че са нещо повече от останалите балканци. Чак ги е яд, че за района се използва дума от българската топонимия, а не нещо свързано с тяхната география или история. Още от руско-турската война донесла нашето освобождаване, манията за величие и жаждата им за нови територии подхранва и пали войни на Балканите: симулират участие във войната през 1878; коварно ни нападат, за да откъснат част от страната ни след Съединението през 1885; през Балканската война подло се настаняват в Македония докато българите понасят основната тежест на боевете с турците и бранейки завладяното разпалват войната между съюзниците; заради апетит към Босна разпалват ПСВ, в която въвличат и погубват милиони европейци. Обладани от грандоманщина и алчност за земи и влияние в бивша Югославия мачкаха и се опитваха да посръбчат всички останали, като хиляди загинаха във войните им с хървати, словенци, босненци и албанци след разпада на Югославия. Такъв резултат постигнаха само в Македония, която тайно определяха като Южна Сърбия. С терор, лъжи, измислици, брутална асимилация и политически убийства заличиха българщината като обърнаха съзнанието на населението срещу произхода му, не пестят пари и интриги за да държат в подчинение първенците и особено младежта в Скопие. Днес Македония отново е поле на сблъсък на интереси. От една страна отново Сърбия която е решена на всичко за да запази контрола си над Македония и прави мили очи на Русия заради исторически съюзи в миналото, а днес защото няма на кого друг, а от друга заради амбицията на янките да не допуснат руски плацдарм на Балканите като този в Сирия. Русия от своя страна не се заблуждава от умилкването на коварните сърби, но от друга следвайки собствения си интерес няма кой знае какъв избор, след като в наше лице вижда бившия си брат като днешен безропотен роб на краварите. Както винаги досега 100 годишните сметки на сърбите по отношение на Македония са се получавали. Нищо чудно ние за пореден път да сме губещата страна, след като и САЩ и Русия проявяват склонност да пренебрегнат историческата истина заради тяхните си интереси.

    • Няма вечни приятели (братя ) има вечни интереси. Ако не се лъжа преди около година Путин заяви, че славянската азбука била дошла от Македония.А чия територия е била тогава днешна Македония удобно премълча.

  6. Тука стои въпросът не толкова за отношенията между България и РСМ. Щом там искат да се самоопределят , като различни от Българите – тяхна си работа ( без това България е претърпяла национални катастрофи мъчейки се екстензивно да приобщи това население и тези територии).
    Тука основният въпрос е ние и респективно държавите от източна и западна Европа имат ли функционална самостоятелност и/или са протекторат на САЩ. Всички факти до тук сочат,че по скоро бавно и полека се превърнахме в територии , управлявани от САЩ с помощта на местна туземна администрация и маргинализирано население , с мислене само за задоволяване на физиологичните му нужди.
    С голям интерес чакам срещата Байдън -Путин .Това ще е една много важна среща. Очаквам да видя новото преразпределение на сферите на влияние на великите сили.Ако предположенията ми излязат верни – жалко за България и за хората запазили Българското самочувствие и Българската си идентичност.
    Очакванията ми са Европа (като ЕС),западните Балкани да останат в сферата на САЩ. В Руската сфера- бившите съветски републики,Сърбия и част от африканския континент.За Китай – югоизточна Азия.Като самостоятелни ареали- Великобритания плюс Австралия и Нова Зеландия, Япония,Швейцария,Турция,Египет, Израел,Иран . Арабите са оставени да се самоопределят(техните обединения са на база теченията в исляма).
    Та на края :Да благодарим на нашите продажни и неграмотни водачи и да презрем себе си за овчедушието си.

  7. Що се чудим, че македонците не искат да се определят като българи??? Някой да иска да се определи циганин от Столипиново. И КОКОШКИТЕ РАЗБРАХА, ЧЕ НИКОЙ ОТ БЕГЪЛЦИТЕ ИМИГРАНТИ НЕ ИСКА ДА ОСТАНЕ В БЪЛГАРИЯ, НИЕ СЕГА СМЕ ПО-БЕДНИ И ПО ОКАЯНИ ОТ ВСЯКОГА, НИЕ СМЕ КАТО ПРОКАЖЕНО СЕЛО, В КОЕТО ДАЖЕ НИКОЙ НЕ ИСКА ДА СПИРА. Американските и европейските ТАРТОРИ ни натресоха такъв политически ЕЛИТ, че косата да ти се изправи. Корупцията се поощрява, защото така най- лесно се краде, а примерите са хиляди. САМО ЕДИН- ПРИВАТИЗИРАХА (ПРОДАДОХА) ВСИЧКИ ПОЩИ В БГ ЗА 300 МИЛИОНА, САМО СЛЕД ГОДИНА ГИ ПРЕПРОДАДОХА С ЕДИН МИЛИАРД ПЕЧАЛБА. ЗЛАТОТО СЕ ИЗНАСЯ БЕЗПЛАТНО, БАНКИТЕ СА ЧУЖДИ, ТЪРГОВСКИТЕ ВЕРИГИ СЪЩО,ВСИЧКО Е НА КОНЦЕСИЯ. Народът ПРОСТ и безумен ,броят на милионерите расте. това наистина вече не е държава , а КОЧИНА, начело с един самовлюбен ИДИОТ, КОЙТО СИ ПЛАЩА НАГОНА С ПРОСТИТУТКИ С НАРОДНИ ПАРИ. БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ С ИЛЮЗИЯТА, ЧЕ МОЖЕ ДА НАПУСНЕТЕ БЪЛГАРИЯ И ДА СЛУГУВАТЕ НЯКЪДЕ В най-демократичните, бившите колониални сили. цели села се изнесоха в Англия да бачкат по полето досущ като латиното в щатите и Канада. Ама кой да знае, колкото е по -тъп един човек, толкова е по щастлив.Стига му кутия цигари и домашна ракийка.

  8. За пореден път се убеждавам, че на прост народ не трябва да се помага и е по-добре да бъде избит и заличен!

  9. Мaкeдoнцитe имaт гoлямo и cилнo лoби в Кaнaдa!?!, гoлямo и cилнo лoби в Aвcтрaлия!?!, гoлямo и cилнo лoби в CAЩ!?!, a oт тaм и гoлямo и cилнo лoби в Вeликoбритaния!!! Бългaрия имaшe eдин Cъвeтcки cъюз и Руcия зaд гърбът cи, кoитo cлeд рaзпaдaнeтo им хрaчим и хулим зa щaлo и нeщялo!?! Тa кaк миcлитe гocпoдa щe приключи cпoрът c РCМ!?! И oщe, първи в cвeтa, признaхмe мaкeдoнцитe зa държaвa, тoгaвa викaхмe урa!?! A ceгa, ce eжим нa кoгo, нa ceбe cи!?! Вcичкo кoeтo пoиcкa РCМ щe cтaнe и нищo кoeтo пoиcкa Бългaрия, нямa дa ce cлучи, дaжe нямa дa ни увeдoмят зa тoвa, БACИРAМ CE!!!

  10. Абе момчета, кой иска северомакедонците да бъдат българи? Възрожденците и революционерите сами се определиха за българи и такива ще си останат за вечни времена. Никой няма право да им промени националността посмъртно!

  11. Това което направиха за нас, нашите американски “ партньори“ да бъдем, най- бедната, най- изостанала, най- корумпирана, най- мафиотска страна в света е за наше добро. По този начин те ни предпазиха от нашествието на ордите мигранти които освирепели от глад и мизерия в собствените си страни залагат мило и драго да преминат транзит през прокажената територия наречена България. Благодарим ви за което мили братя Американци че мислите за нас.

  12. Що за свободен народ ще сме, ако отстъпим от своята история пред желанията на едни говедари в желанието им да бъдат вселенски господари?

  13. Скандално.нет, Путин е болен, но Вие защо му пригласяте? Вие също ли сте болни? …. Байдън нито е идвал, нито знае къде и какво е България. В САЩ започва педизборна кампания.

  14. ЪМЕРИКА СЕ Е САМОЗАБРАВИЛА И ПРЕМИНА ВСЯКАКВА ГРАНИЦА! ДОЙДЕ ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО И АКО ИМА НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНИ ПОЛИТИЦИ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ С РЕШЕНИЕ ТРЯБВА ДА ОТХВЪРЛИ ТОЗИ ДИКТАТ!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *