Путин: Русия няма да отстъпи Украйна на НАТО! Червената ни линия преминава по р. Днепър и всеки враг, който я прекрачи, ще бъде Изпепелен!

Разширяването на НАТО и все по-плътното му опиране в руските граници е опасност за сигурността на Русия. В руското общество се гледа с пренебрежение на възможността Украйна да влезе в НАТО. Аз обаче съм на друго мнение и изобщо не подценявам подобен ход на събитията. Не са празни приказките, че Украйна може да се присъедини към НАТО. Това е реална възможност, заяви президентът Владимир Путин в свой коментар и разкри какъв ще е отговорът на Русия.

Вярно е, че досегашното разширяване на Алианса на Изток не беше особен проблем за нас. Главно заради иновативните стратегически оръжия, с които разполагаме и които ни осигуряват защита без необходимост от буферни територии по нашите граници, заяви още Путин. И продължи: Затова въпреки скоростното придвижване на НАТО на изток, ние продължавахме да гледаме на Запада като на наши партньори. Не сме имали притеснения. Но с цветната революция и овладяването на Украйна, те вече застрашават сигурността на Русия. В момента са нужни 15 минути на ракета, изстреляна от Полша или Румъния да порази центъра на Москва. Срещу такава заплаха ние имаме надеждно противодействие.  Но ако същата ракета се изстреля от установка в източна Украйна, времето й за достигане до целта ще е между 5 и 7 минути. А подобно време на полета за нас вече е червена линия, която не бива да бъде прекрачвана. Чисто географски червената линия преминава по река Днепър и всеки вражески крак, който я прекрачи, ще бъде изпепелен, заяви Путин.

Русия към момента няма представа дали Украйна вече не се е договорила със САЩ за присъединяване към НАТО. Ние обаче няма да стоим тихо и кротко, докато се обсъжда подобно нещо. Ще защитим интересите си по категоричен начин. По какъв начин? Пожелавам на САЩ и партньорите им никога да не разберат, заяви руския президент.

Ако попитате украинския народ – две трети от него е крайно против страната му да влезе в НАТО, а той да бъде използван като пушечно месо. Решението обаче е политическо. Взето е от една малка, но влиятелна олигархична про-американска клика, която с помощта на американцие държи властта в страната и никога няма да попита собствения си народ дали е съгласен страната да влезе в НАТО.

Както е известно, за да влезе в ЕС, всяка страна от Източна Европа и Западните Балкани, първо трябва да се присъедини към НАТО. Влизането в ЕС е залъгалката за бедните държави, чието оскотяло от бедност население чака по границите, за да се изсипе в Западна Европа. Затова САЩ въведоха правилото – ако искаш да влезеш в ЕС, първо трябва да се присъединиш към НАТО. Правилото важи само за бедните държави. Защото сме свидетели, че има страни от Западна Европа, които са членове на ЕС, без да имат ангажименти към Алианса.

По отношение на Украйна, която също се е наредила на опашката за ЕС, Русия обаче е категорична, че няма да позволи присъединяването й към НАТО. А все по-обедняващите САЩ и Западна Европа пък превзеха Украйна единствено с цел да я вкарат във военния си съюз и от нейната стратегически близка до москва територия да държат на прицел и атакуват Русия. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

13 коментара

  1. Отколешна мечта на така наречения запад са неограничените ресурси на Русия.
    Това важи особено сега. След като опоскаха целият свят с дивата експлоатация на ресурси , единствената им цел остана Русия. За определен момент успяха , чрез Горбачов и Елцин,но в този отворил им се прозорец , не можаха да си изиграят картите ,както трябва.При ерата Путин опитаха, чрез Медведев ,но инстинкта за самосъхранение при руснака сработи и Медведев, вече е аут и западняците останаха капо.
    Какво постигна Русия по време на ерата Путин: Стабилизира управлението , като направи внимателен подбор на изпълнителите.На база на дипломатически методи успокои вътрешната обстановка и обедини различните народности в единна нация.Даде свобода и средства на научния си потенциал и резултатите не закъсняха.Накара богатите хора в Русия да инвестират и държат капиталите си в страната. Превъоръжи и преструктурира армията си, като същевременно спря да влиза в безсмислени конфликти.На дипломатическото поприще постигна това,че осигури тила си и разкри необятни пазари.И така стъпка по стъпка Русия стана самодостатъчна за себе си и всички опити за санкции от страна на запада удариха на камък.
    Какво да очакваме: Дойде време за последния напън на така наречения Запад.Липсата на ресурсна обезпеченост, загубата на пазари ги изкарва извън контрол и играят ва-банк.Целта им е да предизвикат конфликт с цел да ослабят Р.Ф., но са много далече от истината.Според мен не оценят собственото си състояние.А то изобщо не е розово, защото: Не разполагат с ресурси, както материални,така и човешки.Армиите им не разполагат с достатъчно ефективно въоръжение, да не говорим за мотивиран Л.С.
    Очакванията им от страните от бившият соц.лагер се сгромолясаха(това се дължи на подбора им на управляващи).Никъква икономика, слаби зле въоръжени армии, де-мотивиран Л.С.,маргинализирано население.Т.е.освен за собствените си проблеми ,те трябва да се грижат и за тези страни ( между другото от които Русия се отърси).Не на последно място наплива на маргинали от страните в които запада започна безсмислени военни операции.
    Е съпоставяйки двете страни в конфликта извода е ясен.Тотална победа на Русия и нейните партньори над западния алианс и неговите сателити.
    За това- преориентация на методите на разговори , от конфронтация към взаимно изгодно сътрудничство.
    Толкова, кой разбрал,разбрал.

    • Точно ,ясно и кратко казано за положението в света.Браво, Киро, само тук може да се прочетат смислени и без простотии коментари.

    • Западът знае прекрасно в какво тресавище е потънал, точно за това се напъва за Ва банк. Но няма сили.

  2. НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ МРАЗИМ ВИ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕМ БРАТЯ ВИЕ СТЕ СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ ДА ЖИВЕЕ И ПРЕБЪДЕ СЪЮЗА ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ И КИТАЙ ЗА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ

  3. БЪЛГАРСКИ НАТОВЦИ ДРИСЛЬОВЦИ ПРЕДАТЕЛИ ЛЕТЕТЕ В ИМЕТО НА АРМЕЙСКАТА ЧЕСТ КОЯ ЧЕСТ БЪЛГАРСКАТА ИЛИ АМЕРИКАНСКАТА И СРЕЩУ КОГО ЖИВИ ДА НЕ ОСТАНЕТЕ ДА ИЗПУКАТЕ ДО ЕДИН ТАМ СРЕЩУ КОГОТА ЛЕТИТЕ ПРЕДАТЕЛИ НЕБЛАГОДАРНИЦИ БЕЗ ЧЕСТ ЧОВЕШКА НАТО И ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ВЗЕМЕТЕ СИ ЧЕРТЕЖИТЕ НА БОКЛУКА Ф – 16 БОЙКО БЪЛГАРОУБИЕЦА ГЕШЕВ КАРАКАЧАНСКАТА СВИНЯ ПЕЕВСКИ ДУГАН И ЦАЦАРОВ ЦВЪКИ ЦВЕТАНОВ И ПАСИТО И Т Н ДО ПОСЛЕДНИЯ ФАШИСТ ОТ МАСОНСКАТА МАФИЯ ГЕРБ И Д П С

  4. СЛАВА ВЕЛИК НАШ РОДЕН ИСТИНСКИ БРАТ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ НАЙ ВЕЛИК СВЕТОВЕН МИРОТВОРЕЦ ИМАШ ОБИЧТА И ДОВЕРИЕТО НА ЦЕЛИЯ СВЯТ ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБ БРАТЛЕ И С ОГРОМНАТА ТИ ЧЕСТ ЧОВЕШКА ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД Н И К Г А СЪС НИКОГО НЯМА ДА ТЕ ЗАМЕНИМ ДОКАТО НИ ИМА НА ТОЗИ СВЯТ ИДВАЙТЕ БРАТУШКИ ИСКАМЕ ДА ВИ ПОСРЕЩНЕМ КАТО НА 9 СЕПТЕМВРИ 1944 ВИЕ СТЕ НАШАТА БРАТСКА ОПОРА СИГУРНОСТ ЗАЩИТА ВИЕ СТЕ НАШИЯ ВЪЗДУХ И СЛЪНЦЕ ПОБЪРЗАЙТЕ ВЕЛИКИ РУСКИ БРАТЯ БЪЛГАРИЯ УМИРА НАТО ЕС САЩ И СОРОС УБИВАТ БЪЛГАРИЯ

  5. ВЯРВАМЕ И ЗНАЕМ ЧРЕЗ СЪРЦАТА НИ ЧЕ СКОРО КАТО СЛЪНЦЕТО ОТ БРАТСКИ РУСКИ КРИМ ЩЕ ИЗГРЕЕ СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ БЛАГОДАРИМ ТИ ГОСПОДИ БЛАГОДАРИМ ТИ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ЗА НАШЕТО КЪТЧЕ В ОГРОМНАТА БРАТСКА РУСКА ДУША

  6. Наглостта на англосаксонците е безкрайна. Англия все още не може да се примири, че времето и на световна империя е отминало. А тя беше империя с флотата и с коварството си. Та Русия не може да освободи и Украина за техните мераци, защото е населена с руско население, там са и корените на руската държава. Така че обещанието на Путин си е повече от нормално. А ние си имаме достатъчно подлоги, достатъчно необясними русофоби, издънки на старите чорбаджийски фамилии, които си живуркаха щастливо и през петте века на османското робство.

  7. ЙОРДАНКА ФЪНДЪКОВА ОСКВЕРНИ ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ С ГЕЙ ПАРАД ГОСПОД ДА ВИ НАКАЖЕ ПЕРВЕРЗНИЦИ НЕ ИЗВРЪЩАВАЙТЕ ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ НЕ ГИ ОПРОСТАЧВАЙТЕ ДЪРЖАВА СЕ ГРАДИ С СЕМЕЙНИ ЦЕННОСТИ

  8. ✌❤✌❤✌Бог е всевисш и велик.
    Бог е създателят на семейството от мъж и жена, а другото е дяволия но и те също ще бъдат наказани пак от Бога.✌❤✌❤✌

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *