Руското министерство на отбраната: САЩ са създали вариант на коронавирус с 80% смъртност

САЩ са създали вариант на коронавирус, причиняващ смърт в 80 % от случаите, заяви в Telegram канала на руското Министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Кирилов, началник на войските за радиационна, химическа и биологическа защита на въоръжените сили на Руската федерация.

През октомври Бостънският университет е създал коронавирусен патоген, базиран на щама Омикрон и оригиналния вариант на СОVID 19 от Ухан. Модифицираният вирус, получен от американците, е причинил смъртта на 80% от опитните животни, като е развил нетипични неврологични симптоми и тежки белодробни увреждания“, каза Кирилов. Според него при среща и взаимодействие с новия патоген, защитните свойства на антителата в човешкия организъм намаляват 11 пъти, като в същото време съществуващите ваксини срещу него са неефективни.

Самото провеждане на подобен опасен и неморален експеримент показва, че в САЩ липсва система за правителствен надзор на научноизследователската и развойната дейност в областта на генното инженерство и синтетичната биология, допълва Кирилов.

„Въпреки високите биологични рискове, изследването е проведено със средства на правителството на САЩ без съответното одобрение на националния регулатор за биологична безопасност“, уточнява генералът.

Пентагонът разполага със система, която му позволява да следи в реално време местонахождението и употребата на изключително опасни патогени в лабораториите по света, напомни още той. Тази система дава възможност за достъп и до резултатите от експерименти, които са „етично и правно неясни“. Кирилов посочи създаденият в Бостън нов щам на коронавирус като един от тях.

По-рано в събота началникът на войските за радиационна, химическа и биологическа защита заяви, че Украйна, която е под контрола на Пентагона, е провеждала или продължава да провежда тестове на агенти на инфекциозни болести върху военнослужещи и психично болни хора. Заместник-председателя на Съвета на федерацията Константин Косачев заяви, че парламентарната комисия за проучване на дейността на биолабораториите на САЩ в Украйна ще анализира тази информация.

Източник: ria.ru

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Даа,Кисинджир ги скастри,че не са положили достатъчно усилия като в Китай,та сега иде нова вълна.Франция,Германия са на прага,а ние по Коледа! Докога ще ги търпим?Разбрахте ли,защо Путин води тази война?! РАЗБРА ЛИ НАРОДЕ,ЧЕ ВСИПКИ СА ЗА ГИЛОТИНАТА,ОТ БАЦЕ ТА ДО КУНЧЕВ,А И МУТАФЧИЙСКИ ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ! ИЗРИДИ,ВАС САМО ПУТИН ЩЕ ВИ ОПРАВИ!!!

  2. Чичко Били си го каза- следващия ще ви довърши (перифразирам с мои думи).
    Освен всичко друго си каза, че ще се потрудят да унищожат с ваксата поне 15 %.
    Е, те това е!
    В Канада вече обмислят да пращат ненаваксаните на психиатрично лечение.
    Уелкъм Нов СР!
    Бай Шваб, психо Бил и Харари се грижат за нас!
    А чичо Мъск идва да свърже и втората си чиния със сателитите си!
    Дъбилите ще го посрещат с баници и ръченица!
    Даже щели да асфалтират улица за височайшата особа!
    Е- планетата на маймуните! В реален вариант!

  3. НАПРАВО СМЕ СТРАНАТА НА ИДИОТИТЕ!АМА С ГЛАВНО И!И ВСИЧЙИ МЪЛЧАР КАТО ПУ.КИ!ПРОДАЖНИ КОПЕЛЕТА!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *