Пригожин: Генерал от морската пехота на САЩ се сражава в редиците на „Вагнер“! При нас има много западни граждани!

Шефът на руската военна групировка „Вагнер“ Евгений Пригожин заяви вчера, че „бивш генерал“ от морската пехота на САЩ се е присъединил към частната му армия, чиито бойци в момента се сражават на Донбаския фронт в Украйна, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

В интервю за финландския в. „Хелзингин саномат“ руският бизнесмен казва: „Във „Вагнер“ няма много финландски граждани – към 20 души. По очевидни причини не мога да ви дам по-точна информация за тях“.

„Тези 20-тина финландци са много добри войници. Бият се в състава на британския ни батальон (който е част от „Вагнер“, бел. АФП). Този наш батальон е командван от американски гражданин, бивш генерал от Корпуса на морската пехота“, добави Пригожин.

Евгений Пригожин е руски бизнесмен, много близък до Кремъл. През септември той за пръв път разкри, че именно той стои зад частната военна компания „Вагнер“. Създал я през 2014 г., за да се сражава в Донбас, за да защити местните рускоезични жители на Донецк и Луганск от зверствата на киевската националистическа хунта, без Кремъл да се ангажира официално. Пригожин призна още, че освен в Украйна бойци на ЧВК „Вагнер“ в момента участват в мисии и трайно присъстват в Африка, Близкия изток и Латинска Америка.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Заявките на доброволците срещу укро-бандеровците нараства.От Африка,от Сев. Корея, 100 хил.редовни бойци(едни от най-добрите спец-наз във света).Межу тях има хиляди снайперисти.

  2. А има ли българи в този Вагнер? че Тиквата и Простокиро са готови да ктанат доброволци и да не се връщат от там.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *