Бомба! Г. Свиленски: Изборите се Фалшифицират! Кирил Петков предложи да ни даде кода на машините ако се откажем от хартиените бюлетини (С ВИДЕО)

Скандал се завихри в парламента след разкритието на Георги Свиленски, че БСП е била рекетирана от бившия премиер Кирил Петков, който предложил сделка на социалистите – те да оттеглят искането си за връщане на хартиената бюлетина, а пък той ще им даде кодовете за изборните машини.

Така за първи път публично става ясно, че „Продължаваме промяната“ и лично нейният лидер Кирил Петков са имали достъп до софтуера на машините, което е драстично нарушение на закона и на честността и прозрачността на вота.

Това е и косвено доказателство за съмненията, че вотът на последните парламентарни избори е бил манипулиран в полза на ПП, след като Кирил Петков е притежавал кода на машините.

„Ще ви кажа защо БСП внесе и настоява да се приеме този закон – защото вие откраднахте изборите.“

С тези думи се обърна заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски към депутатите на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ от парламентарната трибуна по време на обсъждането на промените в Изборния кодекс.

„Защото вашият съпредседател и бивш премиер, ето го там отпред, дойде и каза: „Оттеглете закона за хартиените бюлетини и ще ви дам кодовете“, хвърли бомбата в залата Свиленски.

И гневно продължи: „Кой е той, че ще държи кодовете на машините в България?“

Ето за това, уважаеми колеги искаме промяна на закона“, подчерта Свиленски.

Но Свиленски не се спря до тук, а даде заявка за задълбочаване на скандала:

„Ето затова от една седмица ви предупреждавам, че ще ви кажа защо го правим, защо искаме връщането на хартиената бюлетина. Ако продължавате, утре ще ви кажа и други работи. Внимавайте какво говорите, внимавайте какво правите с БСП! Защото това, че стоим и мълчим, не значи, че не можем да говорим“, предупреди Свиленски, размахвайки пръст на втрещените депутати от „Продължаваме промяната“.

„Сега казах само първото изречение, утре – второто, а в сряда и четвъртък ще ви довърша. На следващите избори групата ви ще е само с 15 депутати! И запомнете какво съм казал“, обърна се директно  Свиленски към „Продължаваме промяната“, които гледаха с изопнати лица.

И добави: „Българите ще гласуват с чужбина, членовете на избирателните комисии ще броят и никой повече няма да има право да държи кодовете на машините в България.“

„Г-жа Йорданова, обърна се Свиленски към ДБ, затова БСП държи на закона. Не заради вашите аргументи. Сигурно сте прави в това, което говорите. Понеже изборите бяха откраднати, понеже кодовете се държаха от един председател и от един премиер, ние това няма да го позволим. Българите ще гласуват с хартия, членовете на секционните избирателни комисии ще броят и никой в тази държава повече няма да има право да държи кодовете“, завърши той, обръщайки се към Надежда Йорданова от „Демократична България“.

Реакция от страна на ПП дойде от дежурния Искрен Митев: „Не ни е страх от твърденията на г-н Свиленски. Ако се страхуват от кода, защо предлагат смесено гласуване?“.

Объркан какво точно да говори и как да отбие удара Искрен Митев призова председателстващия Росен Желязков да извика в залата Георги Свиленски, който всъщност си беше на мястото, да каже каквото има да каже, защото от ПП не ги е страх от разкритията за ПП.

„В тази сграда няма изповедалня“, заяви Росен Желязков в отговор на призивите на Митев.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков обяви, че ще съди за клевета Георги Свиленски. Той нарече „лъжа“ твърдението му, че е предлагал на БСП да им даде кодовете на машините ако оттеглят техните промени в Изборния кодекс, които предвиждат връщане на хартиената бюлетина. И уточни, че кодът за машините за гласуване е в ЦИК.

„Всеки, който лъже за толкова важни неща, трябва да понесе своята отговорност и българският съд ще бъде арбитър за продължаване на тази тема“, каза от трибуната късно вечерта Петков.

„Моля да оттеглите твърденията си, за нещата, които съм ви казал. Аз ви казах, че сме готови да подкрепим всякакви предложения за одитиране на кода на машините, за да повишим заедно доверието на хората и очакваме реални предложения“, заяви още Кирил Петков, който е известен с обтекаемите си разбирания за това що е истина, и що- лъжа.

Свиленски не се отказа от думите си. „Никога не съм си измислял и не съм говорил неверни неща от парламентарната трибуна“, отвърна той.

„Казахте – оттеглете закона и ще имате отворените кодове – това чух аз, това казахте. Има два реда депутати, които също ясно ви чуха“, обърна се социалистът към Петков. „Ще ме съдите? Защо настъпвате два пъти мотиката по един и същи начин? Ще ви удари 2 пъти по един и същи начин“, предупреди Свиленски.

Дебатите по Изборния кодекс продължават повече от девет часа. Депутатите се изказват по общо 16 параграфа, но не гласуват текстове.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Доказваме за кой ли път,че не сма народ,а МЪРША.Скандалите в парламента,след няколко неуспешни правителства, разпада на партиите и атаката на такива личности като проф.Иво Христов.Най стряскащото е,че Николай Марков го нарече ЛУД, а една наша историчка, която е преглъщала горчивата емигрантска съдба го нападна неистово.За нас наистина няма спасение, щом обявихме Русия за наш враг, майната ни като народ и държава.

  2. Аз откак се помня винаги съм гласувал за БСП. Е на последните избори не съм гласувал. Не зашото не мога да гласувам машинно, а за безумията сътворени от БСП – даване оръжия на Украйна, заемане пронатовска позиция Гласуванията с ГЕРБ, Ориентиране към краварите,Силна зависимост от ЕС срещу Русия.Конфронтиране с Русия. А позорната коалиция с ПП и ДБ преля чашата. А за хартиената бюлетина – ГЕРБ са на седмото небе от малоумната ви позиция.

  3. С въпрос към главният Прокурор.
    С това си изказване в Бг има ли изборна мафия.

  4. Стигнах до едно заключение:
    60 % са “дебили” – проф. Христов е напълно прав!
    Те нямат собствен мозък и самасоятелно мислене!
    30% са осъзнати “дебили”.
    Знаят какво се случва, но са страхливи предатели, готови да клекнат.
    10 % са смели, будни, осъзнати и умни човеци.
    Историята е показала и доказала- тези 10% движат света, променят системи и благодарение на тях човечеството е оцеляло.
    Идеята е от втората група- да бъдат привлечени 10%.
    За тях се бори матрицата.
    Матрицата отдавна е изтрила първите.
    Това не е моя измислица- нарича се закон на Парето!
    Има го и в клиповете на Дейвид Айк!
    Така че- проф. Христов е прав.
    Милена Върбанова също е права- защото пречупва ситуацията от нейната гледна точка.
    И двамата са в десетте процента.
    Помислете над това!

  5. Случващото се е психоексперимент.
    Врагът разполага с безкраен ресурс.
    Идеята му е да раздели онези, които са в десетте процента.
    Помислете над това и не го допускайте!
    Десетте процента държат фронта.
    В момента, в който станат 15- 20%, те са паднали!
    Нямам никакво съмнение, че ще победим!
    Вие не сте си врагове и по никакъв повод не
    позволявайте да ви вменят, че сте такива и да ви разделят!
    Помислете над това- четете и изучавайте психология- това е козът им. Не се поддавайте!
    Природните науки са свързани- математика, физика, биология, физиология, астрономия…

  6. BASBAKAN BOYKO скоро ще цъфнe на „Козяк“ Str за политическо убежище! каза:

    Решенията на настоящето и предишното Народно Събрание са нелигитимни
    Не само поради нискана избирателна активност, а поради подмяна на вота! Последното и настоящето НС взимат ударно антибългарски решения. Да се сезира Прокуратурата и да се внесе искане за тълкувателно решение на КС за обявяване както на президентските, така и на последните и предпоследни избори за НС за нелигитимни. Всички решения на т.нар. евроатлантици ще увиснат: падането на ветото за PСМакедония, оръжия за Украйна, задкулисното решение за въвеждането на еврото, плащането на чертежи за самолети и много други.

  7. ТО,ВСИЧКО ДОБРЕ ЗВУЧИ!ДА СЕ СЕЗИРА ПРОКУРАТУРАТА,АМА КОЙ?МЪЛЧАНИЕТО НА ИДИОТИТЕ!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *