Русия: Камионът, взривил Кримския мост, е минал през България! Взривът е терористичен акт на украинските служби! (С ВИДЕО)

Десетки свидетели и очевидци са разпитани в рамките на разследването на нападението на моста в Крим, приключени са специални експертни разследвания. Това докладва председателят на следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин на среща с Путин.

Ръководителят на агенцията информира президента, че вече са извършени технически, генетични и съдебномедицински експертизи. На ФСБ и Министерството на вътрешните работи са дадени необходимите указания за провеждане на оперативни и разследващи дейности.

Вече установихме маршрута на камиона, в който е станала експлозията на Кримския мост – той е минал през България, Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодарски край. Това е заявил ръководителят на Следствения комитет Александър Бастрикин след среща с президента Владимир Путин в Санкт Петербург. Според него експлозията, станала в събота сутринта, „със сигурност има терористичен характер“. „Освен това бяха идентифицирани превозвачи, лица, участвали в организацията на движението. С помощта на Федералната служба за сигурност (ФСБ) беше възможно да се идентифицират заподозрени сред онези, които биха могли да подготвят терористична атака“, допълва още Бастрикин.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Взривът на Кримския мост е организиран от украинските специални служби. Това е заявил днес президентът на Русия Владимир Путин, твърди БТА, цитирайки ТАСС. Той дори е нарекъл станалото „атентат“. Бастрикин потвърди тази теза и добави, че за подготовката на атентата на украинските специални служби са помогнали граждани на Русия и чужди държави.

Според „Московски комсомолец“ е възможно камионът да е бил „зареден с бомба“ в автосервиз. Авторите на вестника разглеждат две хипотези относно това кога адската машина се е озовала в камиона.

Едната е, че това е станало преди натоварването на стоката, която шофьорът Махир Юсубов е трябвало да откара до Симферопол.

Втората версия – самата стока е била „минирана“. След внимателен анализ на руските служби на потребителските данни в системата за навигация, в системата за поръчка на стоки и в търсачките на приложенията за навигация е установено, че преди пътуването на 6 октомври шофьорът многократно е проверявал един и същ маршрут в покрайнините на Белореченск – преди Краснодар на около 340 километра от Кримския мост.

Според координатите, които е въвеждал, там се намира автосервиз. Логично е преди пътуване шофьорът да провери машината, но според разследващите има едно голямо НО. На пешеходно разстояние от сервиза има химически завод за торове, където има селитра и всякакви други компоненти, които могат да бъдат използвани от украинските служби. Така се ражда версията за това, че камионът може да е зареден с експлозивите в автосервиза. Втората е – че в каросерията е натоварен „зареден“ товар.

Мощният взрив, за който руските власти твърдят, че се дължи на зареден с експлозиви камион, повреди  съоръжението, което бе открито през 2018 г. и през последните месеци служеше за снабдяване на руската армия във войната срещу Украйна. При инцидента загинаха трима, а до сега Русия се въздържаше да обвини Украйна за атаката. Киев не е поел отговорност за взрива.

Във връзка с извънредното положение ръководителят на Следствения комитет каза още: „Дадени са съответните указания за провеждане на оперативно-издирвателни дейности на органите на ФСБ, Министерството на вътрешните работи на Русия“. По случая с експлозията на Кримския мост е образувано наказателно дело по член „Тероризъм“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Селитра бе, от тази, която пали влакови цистерни на разстояние един селски площад. Гледайте записите, огънят е като от термобаричен взрив!

  2. Яко ще ни гърмят руснаците! Колкото българите мразят управниците си ,jтолкова те ни вкарват във водовъртежа на братоубийствена война с руснаците!Никога обаче не може да се изтрие любовта на българите към руския народ! Нека да бъдат живи и здрави и да доведат до унищожение фашизмът ,който задушава целия свят!

  3. Камионът-бомба за Кримския мост е тръгнал от България !
    Той тук е бил натоварен с взрив .

    Кои НАТОвски величия са в кюпа ?
    „България е НАТО“, кастрирания ястреб Съби, бившите военни министри Тодор Тагарев, Велизар Шаламанов, Сулю Плюнката – не може …
    Лакеите „демократи“ : Ристю Мръвкара, джуджето Великан – Гнома под вещото ръководство на Бат Ваню Драгалевския Мангал …

  4. ВЗРИВА Е ПОСТАВЕН СЪС ЗНАНИЕТО И СЪГЛАСИЕТО НА ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ БЪЛГАРИЯ ФАШИСТИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ ДА ГИ ВЗРИВИМ ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ДА ГЪРМЯТ КОЛИТЕ ДВОРЦИТЕ ВИЛИТЕ И КЪЩИТЕ ИМ ЗА ГОСТИ ОФИСИТЕ БИЗНЕСИТЕ ТЕ ИМАТ ПАРИ В ЧУЖДИ БАНКИ И ДВОРЦИ В ЧУЖБИНА ОТ КРАДЕНИ НАШИ НАРОДНИ ПАРИ НАРОДЕН СЪД ЗА САМОИЗБИРАЩИТЕ СЕ УПРАВЛЯВАЩИ БЪЛГАРИЯ ПРЕСТЪПНИЦИ

  5. БЪЛГАРСКОТО ФАШИСТКО ПРАВИТЕЛСТВО ВЗРИВИ КРИМСКИЯ БРАТСКИ РУСКИ МОСТ

  6. СЪС ЛЮБЕЗНОТО СЪДЕЙСТВИЕ НА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ! ИЗРОДИ,НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ ВИ МРАЗИ!!! И ВИЕ ШЕ СИ ПОЛУЧИТЕ ЗАСЛУЖЕНОТО!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *