„Комсомолская правда“: Взривът в камиона за Кримския мост е поставен в България

Ръководителят на Следствения комитет Александър Бастрикин е докладвал на Владимир Путин, че няма съмнение, че нападението срещу Кримския мост е извършено от украинските специални служби. Освен това руски и чуждестранни граждани са взели участие в терористичния акт на различни етапи от неговата подготовка.

„Вече установихме маршрута на камиона, в който е станала експлозията. България, Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодар… Превозвачите са идентифицирани. С помощта на оперативни работници от ФСБ успяхме да локализираме заподозрени сред лицата, които са подготвили терористичната атака“, каза Бастрикин.

Взривовете са били заложени в товара, който е превозвал камиона. По информация на „Комсомолская правда“ в операцията са участвали два тежкотоварни автомобила. Схемата на доставка е следната. Товарът – 22 палета с фолио от по 9 ролки в палет (един палет тежи около един тон) – пристига по море от България в грузинското пристанище Поти. Клиентът и краен получател на товара е гражданин на Украйна. След това стоката е натоварена на камион с чуждестранни регистрационни номера, а шофьорът се свързва с клиента чрез WhatsApp. От Поти камионът пътува до Армения, където товарът е оформен митнически съгласно правилата на Митническия съюз – според тях това е типичен, невзрачен маршрут за камиони, пътуващи за Русия – и след това камионът влиза в Русия през контролно-пропускателния пункт Горни Ларс. Същият контролно-пропускателен пункт, през който някои руснаци бягат от мобилизация в Грузия. Крайната точка е бил град Армавир, където палетите са претоварени на друг камион, който е потеглил в посока Крим.

Очевидно експлозивите са били поставени в ролките с фолио. И това е направено в България.

Така че освен Украйна в организацията на този терористичен акт вероятно са участвали и чужди специални служби.

Шофьорът на първия камион вече дава показания. Най-вероятно, подобно на шофьора на втория камион, който се взриви на моста, и шофьорът на първия камион е бил използван на сляпо и не е подозирал, че в товара е заложена адска бомба.

––

Вече установихме маршрута на камиона, в който е станала експлозията на Кримския мост – това са България, Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодарски край. Това е заявил ръководителят на Следствения комитет Александър Бастрикин след среща с президента Владимир Путин в Санкт Петербург. Според него експлозията, станала в събота сутринта, „със сигурност има терористичен характер“. „Освен това бяха идентифицирани превозвачи, лица, участвали в организацията на движението. С помощта на Федералната служба за сигурност (ФСБ) беше възможно да се идентифицират заподозрени сред онези, които биха могли да подготвят терористичната атака“, допълва още Бастрикин.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

12 коментара

  1. В атентатите, България винаги е била новатор, това е всеизвестен факт в някои среди. Може и сега гениална хрумка, да ни забърка в голямата каша. Освен в атентатите, нашите са известни и в слугинажа, тааа… Дано пред Господ сме чисти, че пред Русия няма вече как.

  2. В световната измет от терористи има всякакви националности. Ако в този момент Ердоган реши да си вземе обратно Булгаристан, не би имало никакви пречки от страна на Русия. И с право! Със сигурност в Русия са отчели вече огромната си грешка в 1877-1878година.
    Срам и Позор за България!!!!

    • Да птав си, 208000 Руснака остсвиха костиге си
      За да ни освободят от Турция.

  3. НЯМА ЛИ КОЙ ДА ПОСТАВЕ ВЗРИВ В ПАРЛАМЕНТАКОГАТО ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ ФАШИСТИ ТЕРОРИСТИ СА ВЪТРЕ ?

  4. БЪЛГАРСКОТО ФАШИСТКО ПРАВИТЕЛСТВО ВЗРИВИ БРАТСКИЯ КРИМСКИ РУСКИ МОСТ СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ДОЙДЕ ОТ БРАТСКИЯ КРИМСКИ РУСКИ МОСТ

  5. Отрязахме си всички пътища за спасение и не можем да се справим с една шепа предатели.Народът спи дълбок сън!Ще бъдем унищожени с помощта на нашия „съюзник“ BIG BROTHER.

  6. Тонове българско оръжие се оказа в Украйна, но… министърката на икономиката от село Крушовица си нямаше й хал-хабер, под какви документи се е подписвала! Та, повече от ясно е, че след като товарът е окомплектован в България, продажни измекяри са го заредили, с каквото трябва, за няколко сребърника!

    • Не се заблуждавай. Всичко знае. Тя не е идиот. Все пак някой получава комисионни.

  7. Днес ни управляват бивши а може би и настоящи
    членове на БКП. Най_големият атентат в Българската история е извършен от БКП. Църквата Света Неделя.
    Просто БКП.

    • Троле, злодеите лилов и луканов ликвидитаха БКП на 3 април 1990 г.

  8. БЪЛГАРИ ВЗРИВЯВАТ МОСТА ОТ КОЙТО ЩЕ ДОЙДЕ СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ ЗНАЕМ КОИ СА ТЕ УПРАВЛЯВАТ В МОМЕНТА БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ЛИ ОЩЕ ДА СА ТАМ НЯКОЙ РАННО УТРО ЩЕ ОСЪМНЕМ КАТО УКРАЙНА ДНЕС

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *