Взривове разтърсиха Киев близо до офиса на Зеленски

Тази сутрин в центъра на Киев са станали три експлозии, съобщиха очевидци за ТАСС. Петима души са загинали, а 12 са ранени след обстрела, съобщи съветникът на украинския министър на вътрешните работи Антон Геращенко.

Уточнява се, че експлозиите са станали в централния Печерски район, на улица „Володимирска“ в Шевченковския район и на булевард „Воздухофлотски“. Димът се издига. От 08:20 ч. (съвпадащо с московското време) се чуват звуци от експлозии.

Сградата на Службата за сигурност на Украйна се намира на улица „Володимирска“.

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи за взривове в централния градски район Шевченковски. Има данни за жертви.  Очевидец, цитиран от Ройтерс, съобщава, че над сгради в центъра на града се вижда да се издига черен пушек, предаде БТА. Съобщава се за взривове и в град Днепропетровск.

Съветникът на украинския министър на вътрешните работи Геращенко заяви, че една от ракетите, които са ударили Киев, е паднала на улица „Володимирска“, където се намира офисът на СБУ, а наблизо е офисът на Зеленски.

Един от взривовете прекъсна живото предаване на ББС от украинската столица:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Никой от европейските МЪДРЕЦИ досега не оцени тактиката на Русия, нежеланието и да съсипва Украина по американската технология съсипала Ирак. Пол Грек Робърт обърна внимание,че Русия е много внимателна,че и мекушава срещу озлоблението на Запада и техните проксита в Украина. Нас ни подготвят за подобен сценарии.Оказва се, че и ние сме замесени в експлозията на кримския мост, може и условно,но боите на нашата синегрия със задокеанската ни любов ще стават все по-тъмни. Отново ще сме първи, най-ортодоксалните подлоги, нищо,че у нас пенсионери получават толкова,колкото издръжката на едно куче в германия-200евро.

  2. Георги Марков преди време написа,че през октомври ше има война,и ние ще я обявим на Русия.Това,което се случва ,на какво ви прилича?!НАШИТЕ ПРОСТИТУТКИ-ПОЛИТИЦИ,ПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ИЗПРАТЯТ ДЕЦАТА НИ ДА СЕ БИЯТ СРЕШУ РУСИЯ!ПОДЛОГИ,ИЗРОДИ БЕЗПОДОБНИ,ИЗПРАТЕТЕ ВАШИТЕ ДЕЦА,АМА НА ПЪРВА ЛИНИЯ!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *