Русия: Европейските чиновници си затвориха очите за Краматорск и подкрепиха цинизма на Украйна в Буча

Изявление на МВнР на Русия във връзка с изказванията на Върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел след посещението на Украйна:

Изявлението на Върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел, направено в социалните мрежи след посещението му в Украйна, че „тази война ще бъде спечелена на бойното поле“, ясно потвърждава, че Евросъюзът през 2022 г. окончателно се е отрекъл от миротворските идеали на основателите си, които са се стремили нова война в Европа да стане „немислима и невъзможна“. Сега „миролюбивият“ Евросъюз обещава да финансира военната помощ за Киев в размер на 1,5 млрд евро.

Пред очите на целия свят ЕС се разкри като милитаризиран и агресивен инструмент за външна експанзия. Който в съответствие с „европейските си ценности“ финансира поредния „западен поход на изток“. По този начин Западът реализира вековните си претенции за безгранично глобално доминиране над тези, които смята за индивиди с по-лош генетичен материал.

На Запад се правят, че не забелязват, което значи, че насърчават целенасочените ракетни удари и провокации на украинските националисти срещу мирното население в Донбас и други райони и се опитват да прехвърлят отговорността за гибелта им на руските войски. Европейските чиновници напълно игнорираха доказаният факт, че ударът срещу железопътната гара в Краматорск на 8 април е нанесен с „Точка-У“, която не се използва от руските войски, от територия, контролирана от въоръжените сили на Украйна (ВСУ), а самата ракета има сериен номер, близък към номерата на други ракети, доказано използвани от ВСУ срещу цели в Донецк.

При това Жозеп Борел и Председателят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен подкрепиха циничната провокация на Киев с масовото убийство на мирни жители в Буча. Смятаме това за кощунствено, преди всичко спрямо паметта на жертвите на постоянните украински обстрели в градовете и селищата в Донбас. Никой от еврочиновниците нито веднъж не си направи труда да посети тези територии, подложени на геноцид от Киев от 2014 г.

Лицемерието и цинизма на Евросъюза нямат граници – за да помагат на украинските неонацисти да продължат да убиват мирни хора безнаказано, еврочиновниците оказаха съдействие на Украйна по линия на „Европейския фонд за мир“. За истинските ценности на „просветения Запад“ говори и масовото използване от политиците на ЕС на нацистко-бандеровския лозунг „Слава на Украйна“, който умишлено съвпада с приветствието, използвано в нацистка Германия, също както удивително съвпадат знаците на нашивките на украинските нац. батальони с тези на германската нацистка дивизия SS. Навсякъде в западния свят медийното пространство „се прочиства“ от алтернативни становища и такива в подкрепа на руската страна, а в страните от ЕС се извършва безпрецедентен натиск върху руснаци и останалите рускоезични хора, за да се откажат те от историческата си Родина.

В ЕС не говорят за необходимостта от политическо разрешение на ситуацията около Украйна, не се говори и в посока подкрепа на преговорите. Разбираме защо: политическите решения по украинския конфликт ще възпрепятстват постигането на основната им цел – продължаване на прокси-войната до последния украинец.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Тази жена се превърна в безпрецедентен пример за руския национален дух, а в социалните мрежи я провъзгласиха за герой на Русия

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС ВЕЛИКИ РУСКИ БРАТЯ ОСВОБОДИТЕЛИ СВЕТОВНИ МИРОТВОРЦИ ОБИЧАМЕ ВИ БЛАГОДАРИМ ВИ БЛАГОСЛОВЕНИ ДА СТЕ БРАТУШКИ ЧАКАМЕ ВИ СКОРО В БЪЛГАРИЯ

  2. НЕ ИСКАМЕ НАТО ДА НИ ПАЗИ ИСКАМЕ БРАТСКА РУСИЯ И ЧЕЧЕНСКИЯ БАТАЛЬО С РАМАЗАН КАДИРОВ ДА НИ ПАЗЯТ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *