Въоръжените сили на Русия и ДНР Евакуираха Екипажа на Българския Кораб „Царевна“

„Днес Народната милиция на ДНР, съвместно с въоръжените сили на Руската федерация, евакуира 15 членове на екипажа на товарен кораб „Царевна“, сред които 14 граждани на Република България и един гражданин на Украйна“. Това се казва в изявление на външното министерство на Донецката народна република (ДНР), публикувано в канала й в „Телеграм“.

Изявление на Министерството на външните работи на ДНР относно евакуацията на екипажи на чуждестранни кораби от пристанището в Мариупол:

„След освобождаването на пристанището в Мариупол, една от приоритетните задачи на военнослужещите на Донецката народна република и въоръжените сили на Руската федерация беше незабавната евакуация на екипажите на чуждестранни кораби, които преди това бяха блокирани от украинските въоръжени формирования.

На 11 април бяха евакуирани 47 членове на екипажи на кораби, включително граждани на Русия, Азербайджан, Египет, Сирия и Украйна.

Днес Народната милиция на ДНР, съвместно с въоръжените сили на Руската федерация, евакуира 15 членове на екипажа на товарен кораб „Царевна“, сред които 14 граждани на Република България и един гражданин на Украйна. В момента всички евакуирани чуждестранни моряци са в Донецк. Властите на републиката им оказаха цялата необходима подкрепа, настаниха ги в хотел и им осигуриха храна.

Министерството на външните работи на ДНР от своя страна започна да прилага всички необходими процедури за организиране на заминаването на евакуираните моряци към техните родни страни.

Благодарим на Министерството на външните работи на Руската федерация, Службата за гранична охрана на Федералната служба за сигурност и Министерството на вътрешните работи на Руската федерация за навременната помощ в този процес. Заедно с нашите руски колеги възнамеряваме да направим всичко възможно, за да върнем всички граждани, евакуирани от мариуполското пристанище у дома, при техните близки и приятели, възможно най-скоро“, се казва в съобщението. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. БЛАГОДАРИМ ТИ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА ВОВЕКИ РУСИЯ БЪДИ БЛАГОСЛОВЕНА ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС РУСКИ БРАТЯ ОБИЧАМЕ ВИ ЧАКАМЕ ВИ В БЪЛГАРИЯ

  2. Дали ще им стигнат смелостта и почтенността да кажат цялата истина?

  3. СКЪПИ СЪНАРОДНИЦИ НЕ НИ СА НУЖНИ НАТОВЦИ ДА НИ ПАЗЯТ НИТО ОРЪЖИЕ НИТО Ф- 16 НЯМА ОТ КОГО ДА СЕ ПАЗИМ РУСКИТЕ НИ ИСТИНСКИ РОДНИ РУСКИ БРАТЯ Н И К О Г А НЯМА ДА НАСОЧАТ ОРЪЖИЕ СРЕЩУ НАС ТЕ НИКОГА НЯМА ДА НИ НАПАДНАТ ВИНАГИ И НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА И У НАС ЩЕ НИ СПАСЯТ ДА БЛАГОДАРИМ НА ПОСЛАННИК МИТРОФАНОВА БЪДИ БЛАГОСЛОВЕННА ВЕЛИКА БРАТСКА ВОВЕКИ РУСИЯ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС БРАТУШКИ ОБИЧАМЕ ВИ ЧАКАМЕ ВИ В БЪЛГАРИЯ

  4. От т.н. национални медии, по-точно медиите на лъжата, срамежливоха премълчаха, като как, аджеба, са освободени моряците. Като ги слуша, човек остава с впечатление, че екипажа просто е решил и си тръгнал…
    А за управлявщия ни американски слугинаж, не ща и дума да отварям.
    За кой ли път се срамувам от това уж българско, а всъщност мерзко, соросоидно правителство…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *