Румяна Ченалова: Сгрешиха с българите. Помним! Потомци сме на Балканджи Йово. Вярата си не даваме!

Румяна Ченалова, български съдия, прокурор, адвокат и общественик излезе с позиция по казуса с изгонването на руските свещеници от България.

В него тя засяга изключително важната тема за обявената от колективния Запад и либерализма ВОЙНА срещу Православието. Относно последното съдия Ченалова привежда редица факти и доказателства... България и нейния народ са в СМЪРТНА ОПАСНОСТ. Време е за радикални действия.

Публикуваме позицията ѝ без съкращения:

Не знам дали си даваме сметка какво точно направи Видинският митрополит Даниил с позицията си, заклеймяваща експулсирането на руските свещеници.
В църквата има строга йерархия и правила. И всяко действие, извън обичайните канонични, трябва да бъде благословено от патриарха – т.е. разрешено.

Светият Синод обаче оглушително мълчи по темата.

Митрополит Даниил изрази позиция и това е равносилно на революция. Дядо Даниил наруши правилата защото е Божи човек с християнска съвест, която не се вписва в политическите боричкания и внушения, планове и сделки.

Мълчанието на църквата не е случайно, както не са случайни пътуванията и срещите на висшия клир на БПЦ в САЩ, посещението на американския посланик в Пловдивската митрополия и т.н.
Не е случайно, че църковният календар за 2023 г. (официално издание на БПЦ) е изпълнен със снимки на Борисов и логото на ГЕРБ. Не съм чула Борисов да е канонизиран за светец.
Разколът в църквата не е случаен.

Унищожаването на една нация започва с удар върху духовността, вярата, езика и самосъзнанието на нейния народ.
Битката не е от вчера.

Либерализмът още със самото си зараждане провижда в християнството свой непримирим враг. Той повдига гонения срещу Църквата във времената на езическите императори.

Отминалият ХХ век е най-антихристиянският от двухилядолетното съществуване на Христовата Църква. Масонската революция в Русия през 1917 г., е щедро финансирана от западноевропейските ложи и тайно благословена от Ватикана.

В началото на 80-те години на ХХ век, един от най-видните стратези на американската политика – Збигнев Бжежински поставя началото на откритата война на либералния Запад срещу Православния свят: „След комунизма, най-големият враг на западната демокрация е Православието“, казва той.

През 2016 год. ЕП приема Резолюция, озаглавена ”Стратегическата информационна служба на Европейския съюз като противодействие срещу пропагандата против Съюза от страна на трети държави” В точка 4 от документа православието (“including Orthodox church”) е окачествено като заплаха за европейската идентичност и оръдие на Кремъл в постоянните му опити да раздели, подрони и съсипе Европа отвътре. То (православието) е включено в списъка на вражеските идеологически оръжия заедно с телевизионни канали като ”Russia Today” и подкрепяните (backing) от Москва ”крайно десни партии и популистки движения” в европейските страни. Една страница по-долу в документа се говори за Ислямска държава (ИД), така че православието се озовава в една компания и с ислямските терористи. За щастие, в окончателния вариант на резолюцията православието беше зачеркнато от списъка. Днес обаче борбата срещу православието продължава в нови форми и нови средства.

Днес на прицел е православната ни вяра

Целта – да се изтръгне онази невидима сила, която ни учи на добродетели и ни прави общност от човеци и единство от хора с общо национално самосъзнание. 500 години България не съществуваше. Беше част от Османската империя. Но дори и тогава християните имаха правото на своите дълбоко вкопани в земята църкви. Дори ислямската власт имаше страх от Бога. И за да не си слагат правоверните грях на душата, за мръсните поръчки си имаха еничари – бездуховни същества без корени, род и родина. Те бяха тези, които отвличаха и насилствено принуждаваха българите да сменят вярата си. И сега е така.

„Майната му на православието“- изрече с нескрита омраза Соломон Паси – човекът, ридал от радост, когато България стана член на НАТО. Съвременните еничари – либералите – евроатлантици, обучени от американски служби и финансирани от американски организации посегнаха на националната ни идентичност, а сега и на вярата ни. И пак те забраниха в българските учебници Славейковото стихотворение „Даваш ли да даваш, балканджи Йово“. За да не им напомня, че са еничари. А ние да забравим, за да нямаме вяра, за да се превърнем в марионетки.
Сгрешиха.

Сгрешиха с българите.
Помним. Потомци сме на Балканджи Йово. Вярата си не даваме!

Утре- неделя 24. 09. 2023 г. 10 ч. се събираме пред Руската църква в София, за да кажем какво мислим.
Живеем в диктатура.
Живеем в мрак.
Репресиите ще станат ежедневие.
Време е!
Бог с нас!

Румяна Ченалова

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. да така е БЪЛГАРИНА ВЯРАТА СИ НЕ ДАВА НО ТОВА Е В МИНАЛОТО СЕГА БЪЛГАРИТЕ СМЕ ОВЦЕ КАДЕТО НЯМА НИКАДЕ В ЕВРОПА ЗАЩОТО АКО БЯХМЕ МАЛКО БУДНИ НЯМАШЕ ДА ТЪРПИМ ЕДИН ТЪП ГЪЗ БОРИСОВ ДА Е НАЧАЛО НА ДЪРЖАВАТА И ДА ПРАВИ КАКВОТО ИСКА И СЕГО ПРОДЪЛЖАВАМЕ С КИРО ТЪПОТО И АСЕН МЕКАТА КИТКА И ЗА ТОВА СА ВИНОВНИ ОВЦЕТЕ ОТ СОФИЯ КОЙТО ПРЕДАВАТ БЪЛГА РИЯ И НЕ ВЪСТАВАТ А СИ БЛЕЯТ ТИХО И КРОТКО АКО ЧАКАТЕ ПРОВИНЦИЯТА ДА СВАЛИ ТЕЗИ МЪРШИ НЯМА ДА СТАНЕ НУЖНА Е ВИЕ ОТ СОФИЯ ДА СЕ СЪБУТИТЕ А НЕ ДА БЛЕЕТЕ И ДА ПОВЕДЕТЕ НАРОДА

  2. Война е най-доброто което може да се случи на България в последните 35 г. Тя ще излекува от илюзиите българите, че запада им е приятел и ще започна процеса на прочистване на обществото от педалският диктат, псевдо ценностите, доброзорните грижи за здравето ни и зеленият фашизъм.

  3. ПРИЯТЕЛЮ,КАКТО ВИНАГИ СИ ПРАВ! И АЗ МИСЛЯ,ЧЕ САМО ВОЙНА ЩЕ НИ СЪБУДИ И ИЗЛЕКУВА! ПОЗДРАВИ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *