Украйна обяви и Збигнев Бжежински за предател

ЗбигневЗаместник-председателят на Върховната Рада  в Украйна Андрей Парубий се нахвърли с остри критики срещу известният американския политолог Збигнев Бжежински.

Причина за това беше изказването му, че Украйна не трябва да иска непременно и на всяка цена  членство в НАТО.

В края на март полякът, който бе бивш съветник на американския президент заяви в свое интервю за полски вестник, че много големи и силни държави в света не са членове на Алианса и това изобщо не представлява проблем за тях. Бжежински сериозно  предупреди Киев да не предприема стъпки в тази насока, защото ще възникне голямо напрежение в региона и ще „раздразни Русия“. А последствията от това ще са сериозни.

Според депутата Андрей Парубий „логиката на Бжежински е абсолютно  невярна. Отказ на Украйна да влезе  в НАТО ще е сериозен удар за украинците“, каза Парубий, като даде пример, че голяма част от населението в страната подкрепя членство в Алианса. Пропускайки факта, че още по-голяма част е против.

Макар и обявен за предател, Бжежински е категоричен, че в момента никой няма сметка напрежението в Европа да се нажежи до червено и да започне нова студена, а може би и не само студена война, когато на границата на Русия бъдат струпани натовски ракети.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. . Няма какво, агресия си е агресия. След непрекъснати провокации и системното нарушаване на Минските съглашения, от страна на Киев,търпението на Русия се изчерпа.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *