Сорос свали картите: Ще инвестира 1 милиард долара в Украйна

СоросФинансистът Джордж Сорос е готов да инвестира свои лични 1 милиард долара в Украйна, при условие, че западните страни помагат на частните инвестиции там.
Така роденият в Унгария магнат свали картите си и индиректно призна интересите си в Украйна и направи доста по-достоверни слуховете, че е финансирал майдана, заедно със свои съратници. Сорос призова Запада да засили своята помощ за Украйна,  като даже обясни, че имал план със стъпки към общ финансов пакет на стойност  50 милиарда долара. Тези инвестиции трябвало да се разглеждат като сериозна  преграда срещу все по-агресивната Русия, казва бизнесменът, цитиран от Ройтерс.

“Западът може да помогне на Украйна  и чрез увеличаване на привлекателността за инвеститорите, твърди магнатът. Застраховането срещу политическия риск е обаче е необходимо. То може да стане под формата на финансиране при ниска или несъществуваща лихва, обясни Сорос.

“Аз съм готов да дам пари. Имам конкретни инвестиционни идеи, които са в селското стопанство и в инфраструктурните проекти. Бих вложил 1 млрд. долара, които трябва да ми генерират печалба. Моята фондация ще се възползва от тази възможност. Обаче частните инициативи там се нуждаят от силно политическо ръководство, което трябва да подкрепим”, заяви милиардерът.

Така Сорос призна интересите на САЩ и своите собствени към Украйна и нейното политическо и икономическо заробване  от щатите. Той е уверен и че САЩ ще продължи да въоръжава Украйна, за да я „спаси“ от Русия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. От тази маймуна на снимката зависят хиляди човешки живота. Няма ли кой да го спре?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *