Румен Радев: От 2009 г. насам ГЕРБ ПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИТЕ С ФАЛШИФИКАЦИИ!

Днес президентът Румен Радев свика среща с ЦИК и останалите институции, отговорни за изборите в България. Причината е в небивалите манипулации, огромния брой недействителни бюлетини и лавината от сигнали за купени гласове, които на последните Местни избори добиха епидемичен мащаб.

„Големите проблеми с провеждането на избори в България са корпоративният и купеният вот. Изборния закон се нарушава поголовно и от години. Това прави впечатление на всички. Има огромни разминавания между предварителните прогнози на социологическите агенции и действителността, а това влияе на гласа на хората. Дали тези агенции го правят умишлено или не – не е ясно, но така или иначе това е недопустимо и тук трябва да има сериозна реакция“. Това заяви президентът Румен Радев по време на свиканата от него среща.

„Да, струва пари, но трябва да имаме машинно гласуване- то ще реши до голяма степен тези проблеми“, каза още президентът.

Като друг проблем пред изборния процес Румен Радев посочи корпоративния и купен вот:

„Най-трудно е да преодолеем този вот. Ако погледнем статистиката и докладите от ДАНС, МВР и прокуратурата, няма съществени разлики между изборите от 2013 г. и тези от 2019 г. И в двата случая те са били силно манипулирани. И тогава, и сега усещането в обществото е, че изборите са индустрия, в която се наливат стотици милиони, за да се спечелят после милиарди. Срамно е това да се случва в европейска държава в 21 век. Трябва драстично да увеличим тежестта на наказанията и да спрем да третираме изборните престъпления като административни. Трябва да ги наказваме, както се наказват криминални престъпления. Защото фалшифицирането на изборния процес е тежко криминално престъпление срещу демокрацията“, посочи той.

Радев отбеляза, че по негово искане е получил подробни доклади от МВР, ДАНС и от прокуратурата. Президентът посочи, че липсата на представител на изпълнителната власт в ЦИК не отменя отговорността на управляващите пред гражданите и закона за провеждането на честни и открити избори.

„Когато говорим за честни избори, на всички ни е и ясно, че и в демократичния свят изборите не са идеални – и там има несъвършенства. Но у нас тези „несъвършенства“ изкривяват изборите с десетки проценти- на последните местни избори се случи точно това. Трябва да предприемем енергични действия, защото времето до следващите избори съвсем не е толкова далече предвид огромия обем работа, която трябва да се свърши”, обърна се Радев към представителите на ЦИК.

„600 хил. недействителни бюлетини за общински съветници. Това не може да е процент в една нормална европейска държава. Огромен брой сгрешени бюлетини”, каза той и добави, че към този абсурд трябва да добавим и още един – фантастичните разминавания в избирателните списъци.

„Да обърнем внимание и на ролята на медиите в изборния процес. Благодаря ви че дойдохте на тази среща, но често ваши колеги не спазват изборния закон, като публикуват данните от екзитпола много преди края на изборния ден. По този начин вие и социологическите агенции влияете на избора на гражданите за кого да гласуват”, обърна се Радев към представителите на медиите, дошли на срещата. „Но най- големите проблеми и предизвикателства пред нас са с корпоративния вот и купеният вот”, продължи президентът.

Румен Радев посочи, че ако искаме честни и демократични избори, трябва час по-скоро да въведем на 100 % машинното гласуване. Той добави, че е възложил на своя екип такава задача и посочи, че в управленския бюджет за 2020 г. ГЕРБ отново не са предвидили пари за закупуването на такива машини. „Затова питам: Кога най-сетне Борисов ще отдели пари и кога ще стартира процедурата за закупуването на машините за гласуване и въвеждането им в експлоатация”, заяви държавният глава.

КОМЕНТАРЪТ НА СКАНДАЛНО.НЕТ:

Прав е президента Радев, но маркираните от него изборни машинации са само една малка част от богатия арсенал на ГЕРБ за фалшифициране и тотална подмяна на изборите. Тази машина за фалшифициране на вота на избирателите в определени рамки, бе създадена преди ГЕРБ, но с идването си на власт Борисов и Цветанов я настроиха и прецизираха така, че тя буквално да подмени реалността.

Благодарение на тази машина за манипулации и страх на последните избори България удари дъното с 600 хил. невалидни бюлетини… но в циганските махали нямаше нито една невалидна. И се оказа, че неграмотните роми се справят много по-добре от българите и до един гласуват за ГЕРБ.

Според много анализатори след изборите през 2009 г., когато взеха властта за сефте, ГЕРБ нямат нито един спечелен вот. И въпреки това партията на Борисов с антибългарското си еничарско управление и под аплодисментите на Брюксел, Берлин и Вашингтон, продължава да държи най-нагло властта и да копае гроба на България. Показателно е, че когато гръмна Костинбродската афера и бяха спипани подготвените от ГЕРБ стотици хиляди фалшиви бюлетини, партията на Борисов загуби изборите. Случи се два дни преди вота и Цветан Цветанов не успя да реагира. Единственото оръжие, което може да строши на парчета машината за фалшификации на ГЕРБ, е въвеждането на машинното гласуване… Без сбъркани и подправени протоколи, без невалидни гласове и без 800 хил. мъртви души в избирателните списъци. Честни избори! Така корпоративният и платен вот ще отпаднат от само себе си. Това е решението и тук президентът е прав. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

17 коментара

  1. ДОКАТО БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ ДИШАТ ПОД НЕБЕТО НЯМА СПАСЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ НЯМА ЛИ НАЙ ПОСЛЕ КОЙ ДА ГИ ГРЪМНЕ ТЕ УБИХА БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО СЪС СВЕТОВНИТЕ ТЕРОРИСТИ НАТО ЕС САЩ ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ БЪЛГАРИЯ

  2. Това с фалшифицирането на изборите и 3годишните го знаят. Няма как цяла България да мрази бойко борисов, да го ненавиждат, псуват и неговата партия герб да наричат гроб и накрая да*печелят*изборите. От ясно по ясно е, че машинното гласуване не е угодно на герб, но е неотменно нужно. Хиляди хора в чужбина са лишени от правото си на глас, за каква демокрация може да говорим. Проспахме и тези избори за съжаление.

    • Не Изборите, с това ГЕРБавото на власт, си проспахме живота.

  3. Не може купуването и продаването на глас да се приравняват. Едното от лицата има огромна изгода, а другото се опитва да преживее. Едното от лицата лъже избирателите, а другото само себе си. Трябва за купуване на гласове наказанието да се увеличи, а за продаване да се махне. Тогава ще има и свидетели, а и самите купувачи няма да рискуват.

    • Умно предложение. Съгласен съм. А колкото до президента Радев- той и Корнелия Нинова са единствените бг. политици, които уважавам.

  4. МРАЗИМ ВИ НАТО И ЕС ЧЛЕНСТВОТО С ВАС И УПРАВЛЕНИЕТО НА МУТРАТА БЪЛГАРОУБИЕЦ БОРИСОВ ВИЕ ДЪРЖИТЕ НА ВЛАСТ ИМАТЕ ОМРАЗАТА НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ВИЕ УБИХТЕ БЪЛГАРИЯ ИСКАМЕ СИ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА РУСИЯ И НРБ СЪС ОБИЧАНИЯ НИ НАРОДЕН ПРЕЗИДЕНТ РУМЕН РАДЕВ

  5. НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГРЪМНЕ БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ БЪЛГАРИЯ

  6. Абсолютно вярно. Всички трябва публично да ги гръмнем. Но и Доган, и Каракачанов трябва да допълнят карето.

  7. Радев пак говори глупости изкарани от пропагандната машина на „БСП срещу ГЕРБ“. Че се фалшифицират избоирте, това е практика от време комунистическо,когато ни караха задължително да гласуваме и в Политбюро на единствената партия на държавата нагласяха изборните резултати „99% за тях“. След 1989 г комунистите останаха на власт и създадоха всички партии, но продължиха да управляват със старите си маниери на мислене и поведение. Политбюро на ЦК на БКП се преобразува в ЦИК и там продължиха да фалшифицират КРАЙНИТЕ РЕЗУЛТАТИ. 2009 г начело на ЦИК стояха БСП и ДПС, БСПарите дадоха ЦИК в рацете на Доган и той фалшифицира крайните резултати, като даде на Борисов още 13 % да си състави самостоятелно правителство. Това го правят като държат в списъка 1,5 милиона мъртви души които партията стояща начело на ЦИК раздава в последния момент и с тях променя процентите на партиите, избирателната активност и прочее. Борисов от 2009 г също фалшифицира изборите като майка си БСП, понеже неговата партия е с най голяма квота в НС и стои начело на ЦИК, там той променя крайните чилла както си иска и допуска в НС само „свои партии“ . Да но Радев няма да го каже така, защото добре знае ,че неговата партия БСП същите ги вършеге преди ГЕРБ.

    • Простако, много пишеш, бе… пишеш простотии. Ако имаш малко поне акъл, ще знаеш, че комунистите в България отдавна измряха, а комунизъм тук никога не е имало. Тъп, тъп като Тиквата – не знае що е бивша номенклатура и къде е тя сега. Ай, стига ти толкова, че и това внимание ти е много.

  8. Машинното гласуване не е начин да се справим с проблема, а то е в друго- 1) да изградим правова държава с напълно независима от политическата власт съдебна система, за да съди всеки опит за фалшификация, 2)да деполитизираме ЦИК и извадим партиите от там, партиите да не управляват ЦИК нито изборите, а ЦИК да бъде звено от ГРАО- държавни служители, администриращи изборите под зоркото око на правовата държава и нейните две институции- съдебната система и полицията.Така се вършат избори в развитите европески демокрации и правови държава.
    Но от къде бившия комунист Радев и неговата сегашна паритя БСП произлязла от БКП ще знаят това? Те от демокрация и правова държава хабер си нямат!

    • Хаххахаха, магарето се опитва да рита ат, хахаххаха! Демокрация… тъпанар… правова държава… пак тъпанар. Смехът е здраве, яко го раздаваш тук! Благодаря!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *