Роджър Уотърс: Байдън подклажда огъня в Украйна. Той е военнопрестъпник! Войната е защото Западът нагло излъга Русия!

Роджър Уотърс отново предизвиква вълнения със своите политически позиции, които той периодично изказва на сцената и извън нея. В момента бившият лидер на „Пинк Флойд“ е на турне в САЩ под наслов This Is Not a Drill, а част от мултимедията на концертите му са портрети на „военнопрестъпници“, сред които Джо Байдън (между другото, и Доналд Тръмп). Настоящият американски президент е допълнително определен с фразата „едва сега започва“, а Уотърс защити изявлението си в интервю за Си Ен Ен. След като журналистът Майкъл Смеркониш го пита защо смята, че Джо Байдън е военнопрестъпник, 78-годишният музикант отговаря: „Ами, като за начало, той подклажда огъня в Украйна. Това е сериозно престъпление. Защо САЩ не окуражи президента Зеленски да преговаря, за да спре тази чудовищна, ужасяваща война?“ И добавя: „Защото САЩ имат сметка от тази война – искат да се саморазправят с Русия“.

Журналистът възразява на Уотърс, като го упреква, че той „разбира нещата погрешно“, като обвинява не Русия, а Украйна – страната, която е била нападната. Уотърс му опонира, че войната е започнала не на 24 февруари 2022-ра, а през 2008 г., когато НАТО е нарушила обещанието си, дадено на съветския президент Михаил Горбачов през 90-те години на ХХ век, и е започнала да се разширява на изток, достигайки до границата на Русия.

„Всяка война започва някъде. Тази започна през 2008 г. (на срещата на върха на НАТО за първи път беше повдигната темата за членството на Украйна и Грузия. – бел. ред.). Руската специална операция беше руският отговор на НАТО, който от 30 години се стреми да стигне до границите на Русия. През 90-та година Алиансът обеща че НАТО няма да се разширява и в замяна на това Горбачов изтегли съветските войски от цяла Източна Европа, включително от Източна Германия“, каза Уотърс.

Той посъветва интервюиращият го журналист да чете повече и предложи да си представим как биха реагирали САЩ ако Русия или Китай разположат свои ядрени ракети в Мексико и Канада. Журналистът заяви, че Китай сега е зает с обкръжаването на Тайван, на което Уотърс припомни, че Тайван е част от Китай. Освен това той категорично отхвърли думите на водещия, че САЩ „играят ролята на освободители“.

Впоследствие музикантът и Смеркониш се впускат в анализи на Втората световна война и Уотърс подчертава колко много жертви е дала Русия в нея. После музикантът повтаря, че Тайван е част от Китай – друга конфликтна точка в най-новата световна история.

Ето цялото интервю с Роджър Уотърс по CNN

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Само глупците подкрепят Нар.к.о.м
    А.н.с.к.и! СЛАВА РОССИИ!

  2. СЛАВА ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА ВОВЕКИ РУСИЯ НИКОГА СЪС НИКОГО НЯМА ДА ВИ ЗАМЕНИМ РУСКИ БРАТЯ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ ЩЕ ВИ НОСИМ В СЪРЦАТА НИ В О В Е К И

  3. Велик музикант и ЧОВЕК със реално мнение . А нашия васко кръпката наистина е КРЪПКА.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *