Русия с военна база в Сърбия

Посланикът на Русия в Белград Александър Боцан-Харченко обяви пред сръбската телевизия SM News разполагането на руска военна база в Сърбия.

Дипломатът подчерта, че разполагането на руски бази в Сърбия е жизненоважен за суверенитета на братската балканска страна. А освен това е от особена важност и за самата Русия. „Що се отнася до съвместния руско-сръбски хуманитарен център, той съществува и функционира за реакция при кризи в случай на хуманитарно бедствие. Просто ще го преоборудваме до степен да се превърне в пълноценна военна база“, добави той.

Боцан-Харченко също така отбеляза, че Сърбия е приятелска страна и Белград „категорично отхвърля антируските санкции“. В същото време той посочи и политическия елемент в споразумението за доставка на руска газ за Сърбия на най-изгодна цена. Посланикът подчерта, че Русия осигурява енергийната стабилност на Сърбия. Освен това двете страни продължават военнотехническото си сътрудничество, което гарантира количеството и качеството на доставките.

По-рано сръбският министър на вътрешните работи Александър Вулин обяви, че страната му отказва да влезе в конфликт с Русия и да се превърне в „поредната държава-пехотинец на НАТО“. Той посъветва западните си колеги да се извинят на Русия за военните действия в Украйна, които САЩ и НАТО неспирно и методично подклаждат.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. А ето ви и повод за война с България. Едно е да спреш руснаците да помогнат на сърбите, а второ и трето да се опитваш, да им попречиш, да помогнат на руската армия в обкръжение. Очаквам соросоиден батальон „Цанков“ да започне да се формира някъде в „Люлин“.

  2. ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС БРАТЯ ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА БРАТСКА СЪРБИЯ ПАЗЕТЕ И НАС БРАТА СЪРБИ ОТ СВЕТОВНИТЕ ФАШИСТКИ ТЕРОРИСТИ НАТО ЕС САЩ СЛАВА БРАТСКА РУСИЯ

  3. Сега вече и Софийската клоака е на прицел!БРАВО ,РУСНАЦИ!

  4. Нека не забравяме, че в Косово, отнетата от Сърбия историческа територия, е разположена огромна американска военна база Бондстиил. Такава база беше проектирано да бъде инсталирана и в Крим. Изобщо, нашите политически проститутки се държат така, сякаш плащането им в долари е гарантирано до живот.Ежедневно ни набиват в ушите, че Русия не е нашата освободителка, а е агресор. Русия, както вече бе писано разчупи колониалните вериги на Африка, на Латинска америка и на страни в близкия исток.Русия лиши от огромни пари Европа, сега това прави и с Щатите. Затова е тази нескрита омраза, омраза от десетилетия. А нашите политически представители успяха да ни потопят в един исторически позор, който едва ли ще можем да изтрием.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *