Зеленски: Ако Русия организира референдуми в „окупираните“ територии за присъединяването им към РФ, Украйна няма да преговаря за мир! Вижте отговора на Москва:

Украинският президент Владимир Зеленски заяви, че ако Москва организира референдуми за присъединяване към Русия в контролираните от нея части на Украйна, не може да има преговори с Украйна или със западните й съюзници, съобщи Ройтерс.

„Ако окупаторите продължат по пътя на организирането на псевдореферендуми, ще си затворят всички шансове за преговори с Украйна и свободния свят, от каквито руската страна очевидно ще се нуждае в някакъв момент“, заяви Зеленски във вечерното си видеообръщение.

Руските сили и съюзниците им от ДНР и ЛНР вече контролират обширни територии в Източна и Южна Украйна. Зеленски подчерта, че Киев се придържа към позицията си, че няма да отстъпи никаква територия на Русия. „Няма да отстъпим нищо от това, което е наше“, заяви украинският президент.

Припомняме, че след началото на Специалната операция на Русия представители на Русия и Украйна проведоха няколко кръга на преговори, но на тях не беше постигнат почти никакъв прогрес. От март не са провеждани нови преговори, като всяка от страните обвинява другата за провала им, припомня Ройтерс.

Ето какво отговори на Зеленски говорителят на руския президент Дмитрий Песков:

Жителите на Херсонска и Запорожка област на Украйна искат да проведат референдуми, украинският лидер Володимир Зеленски няма какво да иска от Русия и нейното ръководство в тази ситуация. Това заяви пред журналисти в понеделник говорителят на руския президент, Дмитрий Песков, по повод изявленията на Зеленски, че провеждането на референдуми на тези територии за присъединяване към Руската федерация би означавало край на преговорите с Москва, съобщава ТАСС.

„Работата е там, че това са плановете на жителите на съответните региони. Не ние провеждаме референдум. Тук очевидно трябва да се разбере към кого г-н Зеленски адресира това изявление – към гражданите на Украйна от Херсонския и Запорожкия регион, или към гражданите на Русия. Ако е към гражданите или ръководството на Русия, тогава в този случай ние сме грешен адрес. Трябва да се обърне към своите граждани и да ги попита защо болшинството от тях не искат да живеят в неговата страна“, каза говорителят на Кремъл“, добави Песков. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Незнам що ги бави Вовата,та му ходят по мазолите?!Няма искат,не искат,има Русия и толкоз!Баста!То и у нас същото,играят си със търпението на хората,ама всичко има граници!

  2. Браво на смелата украинска армия и нейния водач!
    Макар сега да се намира в контраотстъпление,екипите им се подготвят да заснемат мащабното контранастъпление!
    Това ще даде възможност на публиката в освободено-окупираните райони да се засмее,макар и трудно в тази обстановка, но все пак дейността на клоуните е да разсмеят хората!

  3. Зеленски ти си проклет от Бога еврейски нацист, клоун и наркоман.
    Не разбра ли, че никой (освен банда нацистки лумпени) не те иска жив. Ти унищожи една наистина силна държава. Дните ти са преброени и от Русия и от твоите господари – кравари от америка. Пожелавам ти да не си надрусан, когато Руснаците те хванат. Така ще видиш ада двойно.

  4. Войната беше започната от краварите. До последния момент лъгаха марионетката си, че ще смачкат РУСИЯ. Но забравиха, че РУСИЯ не започва войните. ТЯ ГИ ЗАВЪРШВА!
    Украина е МЪРТВА!
    Ред е на краварите.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *